Huawei Better World Summit: 5G-ul aduce noi îmbunătățiri industriei

Acasă Evenimente Huawei Better World Summit: 5G-ul aduce noi îmbunătățiri industriei

În cea de-a doua zi a Summit-ului Better World susținut de către Huawei, am avut parte să vedem o serie de prezentări și dezbateri la fel de interesante precum și cele din prima zi. De această dată am avut plăcerea să particpăm la o prezentare unde Peng Honghua ( Președintele liniei de producție 5G din cadrul Huawei) ne-a vorbit despre importanța 5G-ului în îmbunătățirea industriei.

Acesta ne-a prezentat cât de mult contează 5G pentru accelerarea industriei și digitalizarea acesteia și poate aduce noi oportunități aceșta spunând că sunt până la 5 oportunități ce duc la creșterea economică. Iar 5G-ul paoate realiza o serie de scenarii ce le putem întâmpina chiar în viața de zi cu zi precum cele prezentate în cadrul sălii Galileo unde am putut participa și noi în cadrul unei prezentări video susținută de către Huawei.

Pentru a aduce îmbunătățirile necesare industriei 5G poate duce la noi culmi prin implementarea AI-ului, serviciului Cloud cât și tehnicile de calcul avansate ce pot ușura foarte mult munca.

Peng Honghua susține că se pune accent foarte mult pe experiența populației pentru a realiza o experiență eficientă și continuă. Pe lângă toate acestea 5G  aduce patru tipuri de conectivități ale IOT ( Internet of Things) printre care și cel industrial.

Iar ca și imbunătățiri ce poate aduce tehnologia 5G în industrie sunt abordate o serie de scenarii precum cel în care o macara foarte mare ce este utilizată în porturi pentru mutarea containerelor poate fii controlată cu ajutorul 5G-ului de la dinstanță. Iar pentru a urmării toate operațiunile se utilizează camere ce transmit în direct imaginile. Iar operatorul lucrează dintr-o încăpere de la distanță.

Prin acest scenariu prezentat de către Peng Honghua ne demonstrează că prin utilitatea tehnologiei 5G vom avea parte de o reducere a costurilor cu 70 la sută și o eficentizare de până la 30 la sută .

Pe lângă toate acestea cu ajutorul acestei tehnologii ne ajută și la o reducere de consum a curentului prin tehnologia 5G poate imbunătății procesul de lucru al  diferitelor industirii ce duce la eficentizarea consumului de curent.

Un alt punct ce îl atinge această tehnologie în industrie este și cel de reducere a poluării fiind prezentat un caz din industria medicală prin care un pacinet nu mai este nevoit să se deplaseze la un anumit spital și poate fii tratat la cel mai apropriat spital față de pacient. Iar operațiunea medicală se realizează de la depărtare cu ajutorul conectivității 5G.

În finalul prezentării aflăm că Huawei dorește să aducă în zona industrială tehnologia 5G în tot mai multe zone pentru o colaborare strânsă și puternică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUBIECTE POPULARE

Tech

ARTICOLE RELEVANTE

Review Tastatură mecanică Logitech G613 Wireless

De la un timp de răspuns mai rapid decât viteza luminii, până la o durată de viață a bateriei de până la 18 luni,...

Filmul No Time To Die cu James Bond primește...

O nouă serie de podcasturi cu Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Jeffrey Wright, Naomie Harris și producătorii Michael G. Wilson, Barbara...

Motorola oferă șansa câștigării unei motociclete Ducati Panigale V2...

Motorola în parteneriat cu Ducati, cel mai recunoscut brand de motociclete din lume, dau startul unei campanii promoționale pentru moto g 5G plus, smartphone-ul...