<

Huawei ne-a invitat la un tur virtual al expoziției Galileo Exhibition Hall și am avut parte de o experiență pe cinste

AcasăEvenimenteHuawei ne-a invitat la un tur virtual al expoziției Galileo Exhibition Hall...

În urmă cu câteva zile, Huawei ne-a invitat la un tur virtual al expoziției Galileo Exhibition Hall, ce se află în cadrul campusului din Shenzen, unde am putut vedea ce ne rezervă viitorul cu ajutorul tehnologiei 5G, atât pentru toți utilizatorii de tip casnic sau pentru diferite zone industriale sau medicale.

În această sală există o serie de scenarii prin care Huawei ne demonstrează cum ne putem folosii de tehnologia 5G în viața de zi cu zi.

Pentru început sala poartă denumirea de “Galileo Exhibition Hall”, deoarece Galileo Galilei a fost un mare fizican, mathematician cât și un astronom de excepție iar Huawei și-a dorit să facă o analogie între actul explorării necunoscutului universului de către „părintele științei moderne” și cel al explorării in domeniul științific și tehnologic, de către aceștia.

Scenariile pe care le-am putut vedea cât și care mi-au atras atenția foarte mult au fost următoarele:

Cea în care transmisiunea unui eveniment precum un meci de fotbal sau orice alt tip de astfel de eveniment se poate realiza cu mare ușurință prin ajutorul tehnologiei 5G și prin ajutorul unui rucsac echipat cu o serie de tehnologii, precum o cameră și o antenă capabilă să recepționeze și să transimtă prin semnal-ul 5G și o baterie capabilă să poată mențină antena cât și camera pentru transmisa live. Acest lucru va duce la o transmisie mult mai bună și la o calitate mult mai înaltă, poate chiar la rezoluții 8K, având în vedere că ne îndreptăm către acel punct unde calitatea video începe să ajungă la rezoluții mari, iar costurile redării acesteia sunt mult mai scăzute decât cele tradiționale ,deoarece nu mai este necesară o echipă de transmisie cât și mai multă aparatură.

Printre altele am avut parte să vedem cum se poate realiza o intervenție chirurgicală de la distanță cu un aparat de mare precizie prin ajutorul conectivității 5G, iar acest lucru pot spune că poate revoluționa domeniul medical deoarece nu mai este necesar ca un pacient să se deplaseze într-o altă țară pentru realizarea unei intervenții chirurgicale complicate, realizată de anumiți specialiști,  și o poate realiza chiar din propria țară cu ajutorul tehnologiei din acest scenariu prezentat, unde medicul ce operează o poate face de oriunde.

Un alt scenariu  plauzibil și poate că destul de dorit este prin manevrarea unor utilaje de mare tonaj, de exemplu utilizarea unui excavator sau camion de la distanță mare reușind să nu mai pună muncitorii în pericol. Acest scenariu a fost prezentat prin implementarea unor camere în zona de lucru cât și utilajele dotate cu tehnologia potrivită pentru utilizarea de la distanță cu o latență zero, acestea fiind operate dintr-o încăpere .

Pe lângă toate aceste scenarii prevăzute ce au fost prezentate în zona industrială, putem întâmpina tehnologia 5G și în propriile case, unde ne va ajuta în viața de zi cu zi și va reuși să aducă zona de entertaiment la un alt nivel precum conținut video  în direct transmis în VR și streaming la o calitate 8K fără întreruperi. Un concert alături de o trupă ai cărei membri se află în locații diferite, dar pe ecran apar în aceeași cameră virtuală, cât și multe altele de acest tip.

Concluzia e că tot ceea ce ne-a prezentat Huawei în cadrul acestui tur virtual nu mai este de domeniul filmelor SF și mai degrabă urmează să vedem într-un timp foarte scurt.

 

Iar în cadrul turului virtual au existat 5 mariu zone ce reprezintă o serie de planete precum :

 1. Marte (Putere): Implementare 5G simplificată (față de implementarea 4G) – scenariul imersiv demonstrează că soluția 5G end-to-end a Huawei conduce industria dpdv costuri, eficiență și securitate.            
 2. Saturn (Cooperare): Ecosistemul 5G în plină expansiune. Ce noutăți vom descoperi explorând această zonă:
   • Experiența live a terminalului de rețea 5G
   • BALONG 5000 Chipset, modulul MH 5000 5G, CPE Win, MIFI, Kirin990 Chipset
   • Modulul 5G pentru vehicule de laHuawei
   • Securitatea 5G
 1. Jupiter (Dezvoltare): Pionierat 5G: Huawei este partenerul preferat de către operatorii globali, când vine vorba de tehnologia 5G. A obținut deja 91 de contracte comerciale, iar livrările 5G depășesc 600 + k, cu mult înaintea industriei.
 2. Venus (Perfecțiune): O viață mai bună cu 5G, atât în sfera personală, cât și în ce de business. Ce noutăți vom descoperi explorând această zonă:
   • VR
   • LG 5G+ business:idol face to face, VR/AR,multi-view live
   • 5G+ media: 5G ajută conținutul media să devină din ce in ce mai creativ
   • 5G+8K: 5G ajută conținutul 8K să devină o experiență spectaculoasă, cu ajutorul tehnologiei VR
 1. Mercur (Comerț): 5G îmbunătățește sute de industrii. Câteva exemple ar fi:

Producție inteligentă 5G: Fabricile 5G deschid calea pentru o nouă revoluție industrială: Lățime de bandă ridicată 5G, latență scăzută, concurență ridicată oferă conexiune completă în fabrică, folosită în zonele cu activități mobile, gestionarea ciclului de viață al echipamentelor, transfer de imagini și date la fața locului și compararea rapidă a modelului digital cloud, inspecția și mentenanța echipamentelor AR și menținerea predictibilității AI se numără printre aspectele facilitate de tehnologia 5G pe scena industrială.

Porturi navale 5G: Tabelul complet al portului conține scene din diferite operațiuni cheie ale portului, care arată că 5G va aduce modificări și valoare portului;

Servicii medicale 5G:DEMO-uri on site vor demonstra modul de realizare a intervențiilor medicale de mare precizie, de la distanță, pe masa de operare. DEMO-uri de testarea cu ultrasunete5G  vor demonstra schimbările pe care serviciile medicale 5G le aduc industriei medicale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

Tech

ARTICOLE RELEVANTE