Universul Borderlands reușește să se extindă și să ofere noi experiențe fanilor acestei serii de jocuri. Iar pe lângă cunoscutul robot intitulat Claptrap ce este prezent în toate titlurile Borderlands mai este și Tiny Tina ce ridică și mai sus nivelul de nebunie al universului Borderlands.
2K alături de Gearbox au încercat să aducă un aer nou cu DLC Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep ce a fost pentru Borderlands 2 dar după ce se apropria lansarea lui Tiny Tina’s Wonderlands a fost lansat sub forma unui titlu stand alone. Ce dădea o mică parte din nebunia lui Tiny Tina’s Wonderlands.
Mi-a plăcut foarte mult că îți oferă un sentiment al unui joc de tip Dungeons & Dragons unde avem o masă și un set-up întreg de hărți monștrii și alte elemente. Iar la începutul jocului se întâmplă la fel. Însă jocul este numit Bunkers and Badasses.
Iar pentru început avem de realizat personajul și avem de ales între Brr-zerker, Stabbomancer, Graveborn, Spellshot, Spore Warden
Brr-zerker
Este un barbar în toată regula unde damage-ul este tot ceea ce contează pentru acesta. Fie cu armele din dotare sau cu brațele din dotare.
Stabbomancer
Este asemenea unui rouge ce poate să se facă invizibil și damaga-ul critic este la ordinea zilei pentru acesta .
Graveborn
Își sacrifică din viață pentru a elimina tot ce îl înconjuară și vine cu o serie de puteri destul de intresante.
Spellshot
Magia pentru spellshot este la degetul său mic.
Spore Warden
Cu ajutorul unui companion ciupercă inamicii sunt doborâți imediat.
Clawbringer
O altă clasă ce are un companion dar de data aceasta este fel de dragon ce scuipă foc și atacă cu ghiarele sale. Este o clasă destul de intresantă și am început a doua sesiune de joc cu aceasta.
Prima dată am început o sesiune cu Stabomancer însă diferențele între aceștia sunt pe baza puterilor pe care le pot oferii și vor schimba puțin stilul de joc. Însă armele sunt baza și avem de unde alege.
Nivelul maxim este de 40 dar la atingerea pragului de 30 avem posibilitatea de a combina două clase pentru a face și mai distractiv jocul.
Gameplay
Este destul de asemănător cu Borderlands 3 și dacă ați jucat acest titlu putem să vedem asemănările cu acest titlu însă nu este un lucru deranjant deoarece este o combinație perfectă. Iar umorul pot spune că este mult mai bun decât în Borderlands 3.
Harta din joc este mare și avem parte de niveluri mari pline de conținut. Și avem o hartă ce se aseamănă cu un boardgame unde avem un pion și trebuie să ajungă dintr-un punct A într-un alt punct. Iar pe parcurs se poate întâlnii cu inamici sau ajutoare.
Iar când ajungem la destinație atunci începe misiunea propriu zisă și putem să o parcurgem în stilul clasic Borderlands. Tiny Tina este peste tot și poate schimba foarte ușor povestea iar umorul acesteia este la orice pas și face jocul mult mai distractiv.
Iar pentru a te distra și a explora toată lumea din Tiny Tina’s Wonderlands este nevoie de încă o sesiune de joc și poate cu o altă clasă.
Grafica și Sunet
Pentru Tiny Tina’s Wonderlands se vede că stilul grafic a fost îmbunătățit însă este păstrat cel din seria de jocuri Borderlands și jocul a funcționat perfect mai pe toate platformele pe care l-am încercat.
Sunetul este și el atent realizat și fiecare armă și inamic împarte are sunetul său specific. Iar vocile din joc sunt jucate perfect de către artiști și face din Tiny Tina’s Wonderlands o experiență plăcută în urma dialogurilor făcute de către aceștia.
Concluzie
Tiny Tina’s Wonderlands este o nouă gură de aer în universul Borderlands și doza de umor și arme introdusă în acest titlu îl face o experiență plăcută de jucat. Jocul se poate achiziționa deja pentru PC, Xbox Series X, Xbox One X, PlayStation 4 și PlayStation 5 atât digital cât și fizic.