Tema din acest an, „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești”, evidențiază rețetele clasice atemporale.
În fiecare an, Săptămâna Bucătăriei Turcești este marcată de o serie de evenimente și campanii pe rețelele sociale, organizate atât în Turcia cât și în străinătate. Inițiativa are ca scop promovarea patrimoniului culinar bogat al Turciei, format de mii de ani de schimburi culturale, practici durabile și tradiții gastronomice adânc înrădăcinate. În timp ce o temă diferită este în centrul atenției în fiecare an pentru a arăta profunzimea bucătăriei turcești, tema din acest an onorează preparatele clasice care constituie esența acesteia, prin evenimente diverse, desfășurate în spiritul ospitalității tradiționale turcești.
Preparatele de bază din Anatolia
Peisajul culinar bogat al Turciei își are rădăcinile în tradiții vechi de secole. Preparatele clasice făcute în casă, bazate pe rețete transmise din generație în generație și pregătite cu dragoste în bucătăriile din întreaga țară, se află în centrul acestei gastronomii diversificată.
Aceste preparate de bază, realizate cu ingrediente locale, de sezon, și tehnici simple dar bine gândite, reflectă esența patrimoniului culinar turcesc. Sunt transmise valorile tradiționale, hrănitoare și fără risipă ale bucătăriei turcești în prezent, aceste clasice simbolizează, de asemenea, valorile perene ale Anatoliei: ospitalitatea, solidaritatea și unitatea. Până la urmă, ele sunt piatra de temelie a meselor calde și primitoare care adună laolaltă familii, prieteni și oaspeți.
Meniul Săptămânii dedicate Bucătăriei Turcești ediția 2025 include preparate celebre care au trecut testul timpului. Tema „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești” va aduce în prim-plan numeroase rețete de bază.


Unde are loc?