Honor lansează constant telefoane ce se încadrează în zona de mid-range și se îndreaptă ușor spre cele din gama premium. Cel mai nou telefon este Honor 90, ce oferă multe elemente ce le vedem pe diferite flagship-uri la o serie de prețuri mult mai mari. Dar Honor 90 cu mici compromisuri vine la un preț bun și performanță la fel de bună.
Design-ul lui Honor 90 are un aspect premium
Avem parte de un smartphone ce prezintă un design rotunjit pe toate părțile. Ecranul ne place foarte mult deoarece este unul curbat la margini și are o ramă cromată din plastic. Capacul este destul de plăcut deoarece textura acestuia nu este un magnet de amprente.
Spatele este unul de sticlă ce oferă o rezistență bună și foarte plăcut în momentul utilizării. Camerele sunt situate în partea din stânga. Acestea sunt prezenta în două rotunduri ce ai impresia că se unesc și formează un infinit.
La acest capitol Honor se vede cât de mult pune accent pe design și vin constant cu noi modele.
Conținut pachet Honor 90
Sunt puțin surprins de ceea ce regăsim în cutia ce vine cu Honor 90 deoarece nu avem parte de o husă pentru protecția dispozitivului și nu avem nici un încărcător de priză. Dar avem totuși un cablu USB-A pentru încărcare.
Pentru a încărca telefonul recomandăm achiziția unui încărcător ce oferă tehnologia SuperCharge mai ales că Honor 90 acceptă acest tip de încărcare. Noi am utilizat un încărcător de la un alt brand ce oferea această tehnologie și am reușit să încarc telefonul la 66W fiind maximul acceptat de către acesta.
Display-ul est unul luminos și perfect pentru orice tip de conținut
Honor oferă pentru modelul acesta un display OLED de 6.7 inch destul de generos am putea spune. Acesta are o rezoluție de 2.664 x 1.200 pixeli și este un display curbat. Acesta oferă și o rată de refresh maximă de 120Hz. Iar ce țin să menționez este faptul că avem parte de butonul de amprentă integrat în ecran ce răspunde destul de rapid.
După cum spuneam avem parte de un display destul de luminos acesta oferă o luminozitate de 1.600 nits în HDR și se poate utiliza chiar și când lumina soarelui strălucește destul de tare. Astfel imaginea oferită de Honor 90 să fie una clară și perfectă.
Ecranul curbat aduce un plus și îmi place în utilizare deoarece îți oferă senzație că se mai extinde puțin. Iar dacă urmărești conținut video este destul de plăcut să îl vezi pe ecranul lui Honor 90.
Am ales să vizionez câteva seriale pe Netflix și am avut parte de o imagine foarte bună.
Performanțele sunt și ele bune mai ales că avem parte de un Snapdragon 7 Gen1
Acesta beneficiază de un chipset destul de performant și reușește să ofere un echilibru destul de bun între performanță și consum. Noi am realizat o serie de teste sintetice și am reușit să scoatem rezultate destul de bune, astfel în Antutu 10 am atins un procentaj de 669.924, 3D Mark – 861 și pot spune că sunt rezultate destul de bune pentru un telefon catalogat ca și unul mid-range.
În plus am decis să îl utilizez și cu diferite aplicații pe care un utilizator normal le va folosii, astfel am instalat aplicații precum Facebook, TikTok, YouTube câteva jocuri și am început să îl folosesc timp de 2-3 zile. Astfel am ajuns la concluzia că este un telefon destul de bun ce reușește să îți susțină chiar și o serie de aplicații în special jocuri care sunt puțin mai solicitante precum aplicațiile de social media.
Bateria capabil ce oferă o autonomie ridicată
Honor reușește să ofere o autonomie destul de bună mai ales că procesorul este destul de bine balansat și nu este un consumator destul de mare. Astfel am reușit să atingem o autonomie bună cu o utilizare media și reușeam să scot cam două zile cu acest dispozitiv.
Iar dacă rămâneam fără baterie, încărcarea rapidă își făcea datoria și în mai puțin de o oră încărca tot telefonul. Acest având o baterie de 5.000 mAh ce este destul de capabilă.
Pe lângă încărcarea rapidă prin USB-C telefonul dispune și de o încărcare wireless cât și posibilitatea de a încărca și alte dispozitive la 5W astfel dacă smartwatch-ul sau căștile rămân fără baterie te vei putea ajuta de Honor 90.
Software-ul MagicOS plăcut și rapid
Avem parte de MagicOS 7.1 acesta dacă vi se pare cunoscut este un fel de EMUI de la Huawei dar cu ce vine acest MagicOS sunt serviciile Google.
Ca și meniuri pot spune că MagicOS se mișcă destul de bine, este responsive și oferă chiar și câteva aplicații preinstalate pe care le putem șterge mai apoi dacă nu sunt atât de necesare.
Pe partea de update-uri potrivit producătorului acesta va avea parte de două update-uri majore de soft și trei ani de actualizări pe partea de securitate. Deși îmi doream să văd mai mult pe partea de software mai ales că acest telefon are potențial să funcționeze destul de bine și după cele două update-uri de software oferite.
Sunetul are de pierdut la această categorie
Honor a decis ca pentru acest dispozitiv să vină doar cu un singur difzor astfel să nu ofere un sunet stereo, pot să înțeleg cumva faptul că au decis să taie dintr-o parte mai puțin importantă pentru unii utilizatori ca să ofere altceva mai considerabil.
Camera este bună și vine cu senzor de 200 megapixeli
Vedem tot mai des smartphone-uri cu, camere de 200 megapixeli fie ele telefoane high-end premium cât și altele ce sunt mai accesibile. Iar Honor a decis să fie și ei pe acea listă și să ofere o cameră principală de 200 de megapixeli.
Alături de un senzor secundar de 12 megapixeli și o a treia cameră pentru adâncime cu 2 megapixeli.
Am realizat o serie de fotografii și am observat că pe timp de zi senzorul principal scoate o serie de fotografii bune cu , culori corecte. Cmaera ultra wide are și aceasta o serie de fotografii bune însă nu pot să spun că excelează în vre-un fel la fel și cu, camera de 2 megapixeli.
Pe partea de fotografie de noapte are rezultate bune, fotografiile în anumite situații sunt destul de bune chiar dacă lumina nu este atât de prezentă în zona aleasă.
Pe partea de selfie avem parte de cameră frontală ce este numai bună pentru selfie cât și pentru filmări și țin să cred că Honor a ales acest lucru mai ales pentru generațiile ce utilizează tot mai mult TikTok și vor să realizeze conținut video pentru această platformă.
Camera de selfie oferă un senzor de 50 de megapixeli și un unghi de 100 de grade cât și stabilizare electronică.
Pentru filmarea pe camera principală avem parte de o rezoluție 4k fără o stabilizare optică din păcate.
Concluzie
Se vede că Honor pentru modelul acesta a pus accent foarte mult pe design-ul cât și display-ul acestui dispozitiv și a lăsat deoparte o serie de alte elemente. Însă chiar și așa consider că este un dispozitiv ce merită atenția, mai ales dacă vrei un smartphone bun la un preț destul de accesibil.
În momentul realizării recenziei modelul testat de către noi pe Argintiu cu 512GB, 12 GB RAM și 5G este listat la prețul de 2.500 LEI iar modelul pe negru este puțin mai jos la 2.439 LEI și cel Emerald Green la 2.604 LEI.