Este bine cunoscut faptul că cea mai agresivă și răspândită boala a ultimelor decenii este Cancerul, deși este întâlnit în peste 100 de tipuri diferite, această boală încă ridică semne de întrebare, specialiștilor, cu privire atât la cauze cât și la tratamente. Totuși, putem diminua simptomele sau chiar și prevenii apariția cancerului, formându-ne un stil de viață bazat pe o alimentație sănătoasă și mișcare regulată.
Primul pas pentru a ne forma noi obiceiuri alimentare sănătoase este acela de a introduce în alimentația zilnică Fructe și Legume . Este de preferat ca ele să fie proaspete și de sezon, pentru a fi siguri că au cât mai multe vitamine și nutrienți. De-a lungul timpului studiile clinice au arătat faptul că o alimentație pe bază de plante poate reduce semnificativ riscul declanșării Cancerului sau poate diminua răspândirea acestei boli în întreg organismul.
Următorul pas este introducerea alimentelor bogate în fibre, iar acest lucru îl putem realiza foarte simplu, optând pentru varianta integrală a făinii, orezului sau a pastelor. Alte surse bogate în fibre sunt reprezentate leguminoasele precum lintea sau năutul. Acestea ajută sistemul digestiv și conduc la eliminarea toxinelor din organism. Consumul regulat al alimentelor bogate în fibre s-a dovedit a fi benefic în prevenirea cancerului la sân.
Al treilea pas este reprezentat de consumul regulat de paste și fructe de mare. Este bine cunoscut faptul că aceste alimente sunt recomandate în majoritatea dietelor deoarece au un conținut ridicat de Omega-3. Cercetătorii au arătat că un consum regulat de acizi grași Omega-3 este corelat cu un risc mai scăzut de cancer.
O altă îmbunătățire pe care o putem aduce stilului nostru de viață este înlocuirea gustărilor pline de zahăr, sare și grăsimi, cu ceva benefic organismul nostru. Câteva dintre gustăriile pe care le puteți încerca sunt Migdalele, cunoscute pentru nutrienții acestora, care ajută la combaterea stării de oboseală cronică, îmbunătățesc digestia, previn bolile cardio-vasculare și reduc riscul de cancer. O altă gustare care ne va potoli cheful de a ronțăii este reprezentat de Curmale. Datorită nutrienților, curmalele dau energia, combat anemia și reduc riscul de atac cerebral dar și cancer.
Ultimul pas, dar nu cel din urmă, este introducerea exercițiilor fizice în rutina zilnică. Fie că vorbim despre plimbări de minim 30 de minute sau despre practicarea altor forme de mișcare, acestea sunt bine venite și se îmbină perfect cu introducerea alimentelor menționate anterior, creeând un stil de viață sănătos și armonios.