Îți amintești acea cămașă superbă din mătase primită de la mama ta? Sau acea pereche de jeansi în care te simțeai invincibilă? Ce spui de acel tricou pe care l-ai purtat când ai primit primul sărut? Dar de rochia purtată la festivitatea de absolvire. Ce s-a întâmplat cu toate aceste articole dragi ție? Zac în dulap? De ce? Lasă-mă să ghicesc.. Nu te ai gândit că micile greșeli pe care le-ai făcut periodic în legătură cu îngrijirea hainelor vor avea un efect devastator asupra acestora. Din fericire cu ocazia aniversării a celor 25 de ani de activitate, Asevi vine în ajutorul nostru cu 5 sfaturi pe care le putem utiliza în prevenirea deteriorării hainelor.
Primul pas în îngrijirea articolelor din garderoba noastră este spălarea corespunzătoare. Pentru acest lucru este nevoie să citim cât și să urmărim instrucțiuniile scrise pe etichetele hainelor. De asemene, este indicat ca fermoarul să fie închis pentru a nu distruge țesătura, iar nasturii să fie închiși, pentru a prevenii ruperea acestora. Vă vine să credeți sau nu, dar această metodă va extinde semnificativ durata de viață a garderobei noastre.
Cel de-al doilea pas în prevenirea deteriorării țesăturilor este acela de a folosii un balsam potrivit pentru materialel respective. Unul de calitate va reduce electrizarea hainelor și va face fibrele mai plăcute la atingere. Să nu mai spunem și de mirosul proaspăt. În acest caz, Asevi Suavizante Senstif Hipoalergenico este cea mai potrivită alegere, fiind delicat atât cu țesăturile, cât și cu pielea noastră.
Următorul pas este evitarea uscării rufelor în mașina de spălat. Probabil că această metodă ne ajută să economisim timp și spațiu, dar agresează în mod direct fibrele textile, lucru ce aduce automat la deteriorarea sau chiar ruperea acestora. Cea mai indicată metodă de uscare a rufelor este aceea la aer, aceasta prelungind durata de viață a țesăturilor.
Un alt pas important pentru evitarea deteriorării este călcarea corectă a articolelor vestimentare. Specialiștii ne recomandă să efectuăm această operațiune pe dosul materialului, indiferent de acesta, iar în unele cazuri se recomandă folosirea unei protecții peste țesăturile delicate.
Ultimul truc recomandat de către specialiști este acela cu privire la depozitarea articolelor din garderoba noastră. Preferabil să evitmă folosirea umerașelor din sârmă, utilizându-le pe cele din lemn sau plastic. De asemenea, trebuie să evităm umerașele în cazul articolelor din lână și a materialelor grele deoarece hainele își pot modifica forma inițială.
Urmând acești pași simplii, dar eficienți ne vom bucura mai mult de piesele vestimentare preferate.