Acasă Gaming Desktop Review Samsung SSD 970 Pro

Review Samsung SSD 970 Pro

În redacția noastră și-a făcut apariția un produs foarte intresant ce vine de la Samsung, mai exact o memorie SSD de tip M.2 una dintre cea mai rapidă soluție în acest moment. V-Nand SSD al celor  modelul 970 Pro ce vine în două variante mai exact 512 GB și 1TB având viteze de citire de până la 3.5 GB/s și de scriere de până la 2.7 GB/s.

Noi am primit varainta de 512 GB și cu acest prilej am dorit să scriem atât despre ușurința de montare a acestuia cât și de performanțele ce la are în utilizarea sa.

Ambalajul este unul destul de mic,  vine într-o cutie unde se găsesc și o serie de specificații despre el, un ghid de instalare cât și recomandarea unei aplicații intitulate Samsung Magician ce poate monitoriza atât starea SSD cât și performanțele sale.

Pentru montarea acestuia într-un PC mai exact unul de gaming precum al nostru, a fost foarte ușor, placa de bază având zone dedicate memoriilor de stocare de tip M2 și a fost nevoie doar de aplicarea a două șuruburi.

După instalare am pornit PC-ul și am verificat dacă SSD este văzut de către Bios și am continuat setarea acestuia în Windwos unde am accesat Disk Management pentru a îl seta ca și o partiție normală. Mai apoi am instalat și Samsung Magician și am realizat o serie de teste. 970 Pro a fost utilizat în mare parte pentru instalarea de  jocuri. Am instalat jocuri precum Fortnite, PUBG, și Ghost Recon Breakpoint  unde am observat o serie de timp de așteptare foarte scăzuți pentru încărcarea jocurilor și chiar am fost plăcut surprinși de ceea ce poate să ofere 970 Pro.

Ce am observat în urma testelor noastre este faptul că SSD a ajuns la temperaturi de maxim 55-60 de grade iar un minim de 35 de grade . Iar ca și viteză de instalare a jocurilor a fost una destul de rapidă mai exact noi am observat pentru instalarea jocului Ghost Recon Breakpoint.

Însă un avantaj foarte mare al acestui SSD 970 PRO este faptul că este de tip M.2 și permite instalarea acestuia și pe un laptop, iar pașii de urmat sunt foarte simplii mai ales că majoritatea laptop-urilor de pe piață au un loc special de instalarea unor astfel SSD-uri.

Pe toată perioada de teste a SSD-ului 970 PRO putem spune că am fost foarte încântați de acesta și îl recomandă cu mare drag atât pentru a instalarea sistemul de operare cât și pentru instalarea jocurilor fiind comparativ mult mai bun decât un HDD clasic. O altă remarcă este faptul că dacă veți opta pentru asemenea SSD să alegeți varianta de 1 TB desigur dacă vă încadrați în buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUBIECTE POPULARE

TEHNOLOGII POPULARE