fbpx
More

    Tik Tok ajută comunitatea să rămână în siguranță în timp ce se distrează pe aplicație

    Publicat în:

    Tik Tok încearcă constant să mențină comunitatea în siguranță și au realizat o serie de proiecte ce au fost prezentate de către Alexandra Evans, Head of Safety Public Policy, Europe.

     

    Ne place să vedem bucuria, conexiunea și inspirația pe care TikTok le oferă milioanelor de utilizatori din întreaga lume. Indiferent dacă pornim un nou trend sau că folosim funcția Duet pentru a colabora cu ceilalți, creativitatea comunității noastre e în centrul atenției. Încurajarea unui mediu în care această exprimare a creativității prosperă necesită, de asemenea, să acordăm prioritate siguranței comunității noastre, și în special a membrilor mai tineri din comunitate. Împărtășim interesele părinților și îngrijitorilor în această misiune și ne angajăm să ascultăm și să lucrăm cu experți externi pentru a ne informa activitatea.

     

    În urmă cu câteva luni, am lansat un proiect global pentru a înțelege mai bine implicarea tinerilor în provocări și farse cu potențial dăunător. Deși nu sunt unice pentru nicio platformă, efectele și preocupările sunt resimțite de toți – și am vrut să aflăm cum am putea dezvolta răspunsuri și mai eficiente pe măsură ce lucrăm pentru a sprijini mai bine adolescenții, părinții și educatorii. De asemenea, sperăm să contribuim la o înțelegere mai largă a acestui domeniu, așa că astăzi dorim să împărtășim mai multe despre cercetările noastre și despre câțiva dintre pașii pe care îi luăm în această privință.

     

     

    În cadrul acestul proiect:

    • Am chestionat peste 10.000 de adolescenți, părinți și profesori din Argentina, Australia, Brazilia, Germania, Italia, Indonezia, Mexic, Marea Britanie, SUA și Vietnam.
    • Am comandat Praesidio Safeguarding, o agenție independentă de safeguarding, să redacteze un raport care să pună accent pe principalele constatări și recomandări. Raportul, scris de Dr. Zoe Hilton, director și fondator Praesidio Safeguarding poate fi citit aici.
    • Am convocat un grup de 12 experți de top în siguranța tinerilor din întreaga lume pentru a analiza și a contribui la raportul realizat de Dr. Hilton.
    • Am colaborat cu Dr. Richard Graham, psihiatru clinic de copii specializat în dezvoltarea sănătoasă a adolescenților, și Dr. Gretchen Brion-Meisels, om de știință comportamental specializat în prevenirea riscurilor în adolescență, pentru a ne ghida și a ne consilia.

     

    Ce ne-au spus adolescenții despre cum evaluează riscurile

    Cele mai multe provocări sunt distractive și sigure: provocarea cu găleată cu gheață din 2014 a ajutat la promovarea conștientizării sclerozei laterale amiotrofice (ALS), în timp ce #BlindingLightsChallenge, numită „nebunia legăturilor familiale”, a început pe TikTok și a ajutat familiile să apropie. Am auzit atât de la Dr. Graham, cât și de la Dr. Brion-Meisels că adolescența este o perioadă care a fost întotdeauna asociată cu asumarea de riscuri crescute. Am vrut să înțelegem cum această înclinație pentru asumarea riscurilor îi motivează pe adolescenți să participe la provocări, pentru a ne permite apoi să lucrăm cu experți pentru a identifica oportunități de a-i sprijini mai bine în a face alegeri sigure.

     

    În cadrul studiului, adolescenții au fost rugați să descrie nivelul de risc al unei provocări online pe care au văzut-o recent. Aproape jumătate (48%) au crezut că sunt în siguranță, catalogând-le drept distractive sau care nu prezintă motive de îngrijorare. 32% au spus că acestea includeau anumite riscuri, dar erau în continuare în siguranță, 14% dintre aceste provocari au fost descrise ca fiind riscante și periculoase, în timp ce 3% dintre provocările online au fost descrise ca fiind foarte periculoase. Doar 0,3% dintre adolescenți au spus că au luat parte la o provocare pe care au catalogat-o drept foarte periculoasă.

     

    Cercetarea a mai constatat că adolescenții folosesc o serie de metode pentru a înțelege riscurile care pot fi implicate în provocările online înainte de a participa. Aceasta a inclus vizionarea videoclipurilor cu alte persoane care iau parte la provocări, citirea comentariilor și discuțiile cu prietenii. Responsabilizarea adolescenților, oferindu-le îndrumări cu privire la modul de evaluare a riscurilor potențiale a fost identificată drept una dintre cele mai importante măsuri care pot ajuta la menținerea lor în siguranță. Aproape jumătate (46%) dintre adolescenți au declarat că doresc „informații bune despre riscuri pe scară largă” și „informații despre ceea ce este prea departe”.

     

     

    Ascultarea preocupărilor părinților cu privire la impactul farselor

    Farsele de suicid și autovătămare încearcă să-i facă pe oameni să creadă ceva înfricoșător care nu este adevărat. Farse ca acestea au adesea caracteristici similare și, în cazurile anterioare, au circulat avertismente false care sugerează că des copiii erau încurajați să ia parte la „jocuri” care au dus la autovătămare. Odată făcute cunoscute, aceste farse s-au răspândit în mare măsură prin mesaje de avertizare care îi încurajează pe alții să alerteze cât mai mulți oameni pentru a evita consecințele negative. În timp ce transmiterea anticipată a unor astfel de avertismente ar putea părea inofensivă, cercetarea a constatat că 31% dintre adolescenții expuși acestor farse au experimentat un impact negativ. Dintre aceștia, 63% au spus că impactul negativ a fost asupra sănătății lor mintale.

     

    Știm de asemenea că îngrijitorii nu sunt siguri cum să vorbească cu adolescenții despre aceste farse. Ei își fac griji că, dacă menționează numele farsei, adolescentul lor ar putea deveni conștient de un comportament potențial dăunător despre care nu știau anterior. Mai mult de jumătate (56%) dintre părinți au spus că nu ar menționa o farsă de autovătămare decât dacă un adolescent a menționat-o mai întâi, iar 37% dintre părinți au simțit că este dificil să discute despre farsele fără a provoca interes pentru ele.

     

     

    Întărirea eforturilor noastre de protecție

    Am folosit constatările din raportul realizat de Dr. Hilton pentru a informa o revizuire a politicilor și proceselor noastre și facem o serie de îmbunătățiri pentru a consolida formele de protecție deja existente.

     

    Cercetarea a arătat cum avertismentele despre farsele de autovătămare – chiar dacă sunt împărtășite cu cele mai bune intenții – pot afecta bunăstarea adolescenților. Deși deja eliminăm și luăm măsuri pentru a limita răspândirea farselor de această natură, pentru a ne proteja în continuare comunitatea, vom începe să eliminăm avertismentele alarmiste despre ele, deoarece ar putea cauza prejudicii tratând farsa de autovătămare ca fiind reală. Vom continua să permitem conversații care urmăresc să disipeze panica și să promoveze informații corecte.

     

    Pe de o parte, este încurajator faptul că doar 0,3% dintre adolescenți spun că au luat parte la provocări care sunt foarte periculoase, dar este important ca acest lucru să nu fie privit ca „lucru terminat”. A avea politici puternice este o parte importantă a muncii noastre de a ne proteja comunitatea și este esențial ca aceste politici să fie asociate cu măsuri puternice de detectare și de aplicare. Am creat o tehnologie care alertează echipele noastre de siguranță cu privire la creșterea bruscă a conținutului care încalcă hashtag-uri și am extins-o acum pentru a captura și comportamentul potențial periculos.

    De exemplu, un hashtag precum #FoodChallenge este folosit în mod obișnuit pentru a împărtăși rețete de mâncare și inspirație pentru gătit, așa că dacă am observa o creștere a conținutului legat de acel hashtag care a încălcat politicile noastre, echipa noastră ar fi alertată să caute cauzele acestui lucru și să fie mai bine echipată pentru a lua măsuri pentru a vă proteja împotriva trendurilor sau a comportamentului potențial dăunător.

     

     

    Noi resurse pentru sprijinirea membrilor comunității

    Una dintre principalele constatări ale raportului este că adolescenții, părinții și educatorii au nevoie de informații mai bune despre provocări și farse. Am lucrat cu Dr. Graham, Dr. Brion-Meisels și Anne Collier (Fondatorul și Directorul Executiv al The Net Safety Collaborative) pentru a dezvolta o nouă resursă pentru Centrul nostru de siguranță, dedicată provocărilor și farselor. Acestea includ sfaturi pentru îngrijitorii care sperăm că vor putea aborda incertitudinea pe care și-au exprimat-o cu privire la discutarea acestui subiect cu adolescenții lor.

     

    În cele din urmă, am lucrat cu Dr. Graham și Dr. Brion-Meisels pentru a îmbunătăți limbajul folosit în etichetele noastre de avertizare, care ar apărea persoanelor care încearcă să caute în platforma noastră conținut legat de provocări dăunătoare sau farse. O nouă solicitare va încuraja membrii comunității să viziteze Centrul de siguranță pentru a afla mai multe și, în cazul în care oamenii caută farse legate de suicid sau autovătămare, acum vom afișa resurse suplimentare în căutare.

     

     

    Când am început conversațiile inițiale despre acest proiect, am vorbit cu experți în siguranță online și am tot auzit cum îngrijitorii, profesorii și ONG-urile nu sunt siguri cum să intervină eficient. Sperăm că munca pe care am întreprins-o cu acești experți de top la nivel mondial poate contribui cu atenție la acest subiect, din care și alții pot extrage perspective și oportunități. La rândul nostru, știm că acțiunile pe care le întreprindem acum sunt doar câteva dintre lucrările importante care trebuie făcute în industria noastră și vom continua să explorăm și să implementăm măsuri suplimentare în numele comunității noastre.

     

     

    Ne găsiți și pe Google News

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Alte articole