LG iese de pe piața de smartphone-uri

AcasăTechMobileLG iese de pe piața de smartphone-uri

Decizia vine după ce divizia de smartphone-uri LG a înregistrat aproape șase ani de pierderi în valoare totală de aproximativ 4,5 miliarde de dolari. Conducerea companiei sud-coreene precizează că decizia de a se retrage de pe această piață. Una unde concurența este foarte puternică. Îi va permite să aloce resurse mai mari pentru alte zone de viitor, precum componente dedicate mașinilor electrice, case inteligente, robotică și AI.

În prezent, LG are o cotă de piață de doar aproximativ 2%

Doar aproximativ 2%, însă Reuters reamintește că producătorul sud-coreean a lansat pe piață o serie de inovații în domeniul telefoanelor mobile. Iar în 2013 a fost al treilea producător de smartphone-uri din lume după Samsung și Apple. LG a livrat anul trecut doar 23 de milioane de telefoane. Comparativ cu 256 de milioane ale Samsung.

Gama actuală de telefoane LG va continua să fie disponibilă spre vânzare.

LG va oferi asistență de service și actualizări de software pentru produsele existente pe piață. Însă pentru o perioadă de timp care va varia în funcție de regiune.

În Coreea de Sud, angajații diviziei vor fi mutați la alte companii și filiale LG Electronics. În timp ce în alte zone strategia privind angajații va fi decisă și gestionată la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

Tech

ARTICOLE RELEVANTE