fbpx
More

    Am testat un rucsac Dyson ce este capabil să îți arate cât de poluat este aerul din jurul tău

    Publicat în:

    Dyson a venit către noi cu propunerea de a testa un produs destul de interesant, fiind un rucsac ce ajută la măsurarea calității aerului. Produsul este realizat pentru a atrage atenția asupra poluării excesive a aerului și poate că în viitor să fie un produs ce se poate achiziționa de către cei ce vor să afle cât de poluat este aerul din jurul acestora sau chiar și în locuințele și birourile unde petrec o bună parte din timp. 

     

    Încă din primul moment am fost plăcut surprins de această inițiativă și am vrut să testez acest produs, chiar dacă a fost pentru o perioadă foarte scurtă, am reușit să îmi fac o idee de ceea ce este capabil și să văd cât de poluat este aerul atât din locuință cât și în zonele frecventate de către mine.

    Potrivit site-ului Dyson modelul primit de către noi este o variantă mai dezvoltată permițând să măsoare CO2, PM10, PM2.5 VoCs și NO2. Iar pentru a măsura toți acești parametrii am utilizat o aplicație intitulată Dyson Air Quality ce am conectat rucsacul cu telefonul.

    Ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că aplicația Dyson AQ îți ofer o serie de detalii despre fiecare parametru specificat mai sus îți sunt explicate în detaliu, mai jos vom atașa o galerie cu fiecare parametru și pentru ce este destinat:

     

    Am luat-o la pas prin Popești Leordeni și București

    Dacă tot am avut la dispoziție câteva zile am decis să mă plimb prin cartier mai exact Popești Leordeni, mai ales că în această zonă se construiește excesiv, mulți locatari din zonă se plâng de calitatea aerului și am decis să văd ce rezultate oferă rucsacul Dyson.

    Acesta funcționează destul de simplu, practic rucsacul are un orificiu unde se află dispozitivul creat de Dyson și prin acesta trece aerul, particulele de praf și le măsoară oferind informația prin aplicație. Pentru a pune în funcțiune acest dispozitiv am avut la îndemână o baterie generoasă.

    Și încă din primele momente când am iești cu acesta afară am primit o serie de parametrii ce mi-au lăsat câteva semne de întrebare, mai ales că în momentul când o mașină mai trecea pe lângă mine, rucsacul imediat se sesiza și începea să crească un anumit parametru și să îmi specifice faptul că, Calitatea aerului în parametrii specificați de către cei de la Dyson este severă.  Dar au existat și momente în care aerul măsurat de către rucsac a fost în parametrii normali chiar foarte buni pentru o zonă ce se construiește constant și traficul crește pe zi ce trece.

    Astfel am ajuns la concluzia că senzorii reușesc să măsoare destul de precis parametrii indicați și să îmi ofere detalii despre aerul pe care îl respir. 

    A doua zi am decis să fac o plimbare prin București în special zonele mai aglomerate precum Piața Unirii, Romană, Universitate etc. Pot spune că parametrii au stat mai tot timpul sus și foarte rar a fost încadrat în cei optimi de respirat.

    Faptul că rucsacul măsoară constant aerul, mi-a plăcut faptul că am putut să monitorizez în transportul în comun cât și în magazine. În metrou de exemplu nu a fost atât de rău pe cât îmi imaginam iar parametrii erau undeva în categoria intitulată Fair.

    Câteva concluzii în urma testării acestui rucsac Dyson

    Inițiativa celor de la Dyson este una destul de interesantă am putea spune, chiar dacă acest produs este realizat mai mult să ridice un awareness pentru cât de poluat este aerul și câte particule dăunătoare ne înconjoară. Mi-ar plăcea să îl văd în forma unui produs final pentru consumator. Mai ales că acesta măsoară constant aerul.

    Ne găsiți și pe Google News

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Alte articole