Fie că te decizi să te apuci de streaming sau să creezi conținut video în mediul online, există două elemente ce sunt necesare: camera video și microfonul. Iar astăzi vă prezentăm un super microfon de la HyperX compania ce realizează periferice și este deținută de către HP.
Microfonul Quadcast S este cel mai nou microfon dedicat celor ce doresc să realizeze streaming. Dar poate să fie folosit foarte ușor și pentru comunicare cu prietenii în diferite jocuri, ședințe pe zoom, teams etc.
HyperX Quadcast S este plin de culoare și performanță
La review a sosit modelul pe Alb însă există și o variantă pe Negru pentru cei ce preferă această culoare. Dar recomandarea noastră este că cel pe alb arată mult mai bine mai ales cu sistemul de iluminare RGB ce îl are.
În pachet avem microfonul propriu zis ce este deja conectat pe un stand, regăsim și un cablu ce este dintr-un material durabil și are 3 m lungime. Și mai avem un adaptor pentru a monta acest microfon pe un braț.
Cablul de conectare este unul USB-C la USB-A, mi-ar fi plăcut să avem parte de un cablu USB-C de ambele părți însă nu toate calculatoarele beneficiază de această opțiune.Pe partea din spate regăsim un stick ce permite mutarea pe diferite moduri de vorbit, loc de a conecta o pereche de căști cu Jack pentru a asculta ceea vobim.
Sunet clar pentru toate modurile alese
Microfonul oferă patru moduri de utilizare fiecare având beneficiile sale :
- Stereo
Este perfect pentru înregistrarea vocii sau pentru utilzare cu diferitele instrumente
- Omnidirectional
Este alegerea perfectă pentru cei ce doresc să utilizez acest microfon într-o cameră unde sunt mai multe persoane precum apelurile într-o sală de ședință sau poate podacast-uri cu mai multe persoane.
- Cardioid
Este modul pe care l-am utilizat cel mai des, deoarece este perfect pentru streaming sau când este utilizat de către o singură persoană deoarece preia sunetul din fața acestuia blocând celalte sunete din lateral.
- Bidirectional
Acesta este utilizat în timpul înregistrărilor în care se realizează podcast-uri față în față.
După cum spuneam am utilizat cel mai des modul cardioid și am avut parte de o experiență bună unde fiecare sunet a fost redat perfect. A fost folosit atât în apeluri prin zoom, teams unde vocea a fost redată bine. În plus l-am utilizat și pentru diferite sesiuni de gaming utilizând Discord sau chat-ul audio din joc. În ambele situații Quadcast S a reușit să ofere o voce clară.
Utilizarea cu Ngenuity
Pentru cea mai bună experiență recomandăm aplicația Ngenuity ce este software-ul dedicat creat de către HyperX pentru produsele sale. Din păcate este un software exclusiv utilizatorilor de Windows.
Acesta oferă diferite opțiuni precum modificarea volumului microfonului sau ale monitorizării însă se poat face și pe microfon. Și mai permite modificarea RGB-ului fiind valabile diferite Moduri (Solid, Breathing, Cycle, Confetti, Sun, Twilight). Dar dacă nu ești muțumit de ceea ce oferă software-ul putem să ne realizăm propriul mod și culorile preferate. O altă funcție este ca, culoarea să se modifice în funcție de jocul jucat.
Considerăm ca este o funcție interesantă dacă avem și alte periferice HyperX pentru o experiență mai immersivă.
Concluzie HyperX Qoadcast S
HyperX vine cu un microfon destul de durabil, perfect pentru streaming dar și în utilizarea de zi cu zi. Iluminatul RGB este o plăcere să îl vezi mereu aprins și va da bine în clipurile sau streamurile video când îl utilizezi.
În acest moment HyperX Quadcast S se găsește la prețul de 699 LEI pe Negru, nouă ne-a plăcut mai mult modelul pe Alb însă este în funcție de fiecare. Recomandăm pentru cei ce vor un microfon ușor de folosit și dacă dețin și alte periferice HyperX cu atât mai bine.