Pe la noi au tot trecut o serie de laptop-uri de la Acer fie ele high end cu cele mai noi procesoare, plăci grafice și specificații cât și o serie dintre cele ce sunt accesibile ca și preț și perfecte pentru persoanele nu foarte pretențioase ce au nevoie de un laptop să își desfășoare activitatea zilnică.
Unboxing Acer Aspire 5 A515-57
Acer își continuă împachetarea produselor sale cât mai eco-friendly și avem o cutie realizate în totalitate din materiale reciclate, laptop-ul are o husă protectoare din material textil. Pe lângă laptop regăsim și cablul de încărcare alături de brickul acestuia.
Design
La această categoria Acer Aspire 5 A515-57 cântărește doar 1.9 kg , solid ca și construcție. Capacul și zona ce înconjoară tastatura cât și touchpad-ul sunt realizate din aluminiu iar partea de jos este din plastic. Mi-ar fi plăcut să văd și baza tot din aluminiu astfel aveam parte de o răcire cât mai bună.
Notebook-ul pe care îl avem în teste este de culoare Steel Gray și îmi place că nu este atât de lucios, iar această culoare se află pe partea din față cât și în zona unde este tastatura și touchpad-ul.
Display
Display-ul acestui Acer Aspire 5 este un LCD LED ce poartă denumirea de Acer ComfyView și vine cu o diagonală de 15.6 inch. Acesta dispune de o rezoluție FullHD cu un refresh de 60Hz.
Display-ul este unul destul de bun, oferă o paletă de culori bună atât în lumină slabă cât și în lumină mai puternică.
Am utilizat în diferite medii și am urmărit conținut video fără probleme cu acest Acer Aspire 5. Mai ales pentru mediul office este o alegere bună chiar și în diferite prezentări deoarece acest display dispune și de suport HDR.
Tastatura și Trackpad
Ce țin să menționez este faptul că tastatura acestuia vine în sistem complet, mai exact avem în partea dreaptă și tastatura numerică astfel acest model este unul perfect pentru office și lucrul la birou. Trackpad-ul este unul generos dispune de diferite gesturi ce ne poate ajuta la productivitate și mutlitasking.
Din păcate un minus al acestuia este lipsa iluminării tastaturii ce consider că era necesară și nu cred că ridica prețul atât de sus acestuia.
Experiența în utilizare, performanțe și conectivitate
Acer Aspire 5 vine echipat cun un procesor Intel Core I3 de generație a 12-a mai exact (1220P). Memoria RAM este de 8 GB și este una de tip DDR5 ce ajută la procesare mai rapidă mai ales în deschiderea de programe/fișiere etc.
Pe parte de stocare sunt puțin surprins deoarece vedem la acest model 2 SSD-uri NVMe de 256 GB și mă așteptam să vedem doar unul singur unde să fie instalat sistemul de operare și restul de spațiu să fie pentru utilizator.
Însă aici avem două astfel de SSD-uri ce ne vor ajuta și mai mult la productivitate și pentru spațiul personal de stocare.
Conectivitatea acestuia nu este pusă la îndoială și avem o conexiune de tip Bluetooth 5.0 alături de WiFi 6 pentru viteze stabile și bune la internet (mai ales dacă utilizăm cu un laptop capabil de această tehnologie).
Porturile sunt nelipsite și avem unul de tip USB-C Thunderbolt 4 perfect pentru încărcarea dispozitivelor și pentru transfer de date rapid.
Avem și un HDMI 2.0, Conectivitate Ehernet, 3 x USB.30 și un Jack Audio din păcate lipsește un slot pentru carduri ce consider că era o necesitate.
Din punctul de vedere al performanțelor și a conectivității considerăm ca acest notebook este unul destul de bun pentru targetul care îl îndreaptă cei de la Acer.
Autonomie și încărcare
Bateria este una de 50 Wh ce are o autonomie de până la 7 ore cel puțin atât am observat că ne specifica laptopul. Astfel putem să îl utilizăm o bună perioadă de timp fără a îl conecta la o priză. Iar încărcarea se realizează rapid aș putea spune și am reușit să îl încărcăm la 100% în aproximativ 2 ore ceea ce este un lucru destul de bun. Mai ales că se poate utiliza „pe teren” fără probleme.
Concluzie Acer Aspire 5 A515-57
Din nou Acer reușește să lanseze un laptop de tip office destul de bun, cu specificații acceptabile ce pot susține multe dintre taskurile unui job la birou. Avem o construcție bună, faptul că vine preinstalat cu Windows 11 este un alt plus și este un laptop destul de durabil și rigid ce se vede încă din primul moment în care punem mână pe el.
Sunt câteva mici inconveniente precum lipsa unui cititor de carduri sau o tastatură iluminată dar se poate trece cu vederea.
Prețul pentru această configurație nu am găsit-o la noi dar există alte modele ce vin cu diferite configurații un exemplu este un model ce are I5 de generația 12-a și este la prețul de 2800 LEI