Transpirația este un proces absolut natural și necesar. Atunci când transpirăm, corpul își reglează temperatura, elimină toxinele, iar pielea își menține hidratarea. Cu toate că știm rolul acesteia în organism, nu o îndrăgim prea tare – mai ales când ne pune în situații stânjenitoare. În special în sezonul cald sau atunci când devine abundentă și greu de controlat, transpirația ne poate da bătăi de cap nu doar fizic, ci și emoțional și social.
Transpirația excesivă, cunoscută sub denumirea de hiperhidroză apare atunci când glandele sudoripare funcționează peste necesarul termoreglării, generând o cantitate de transpirație mult mai mare decât este fiziologic justificat. Această afecțiune poate fi localizată – în special la nivelul axilelor, palmelor, tălpilor sau feței – sau poate fi generalizată, afectând întregul corp. În unele cazuri, transpirația apare chiar și în absența factorilor declanșatori tipici, cum ar fi efortul fizic sau temperaturile ridicate.
Cauzele nu sunt încă pe deplin cunoscute, dar unele dintre posibilele motive pot fi dereglările hormonale, hiperemotivitatea sau dezechilibre ale sistemului nervos vegetativ sau simpatic, anumite medicamente precum antiinflamatoarele sau anticoncepționalele ori ca simptom asociat unei alte afecțiuni. Totodată, fumatul și alimentația picantă, bogată în proteine, consumul ridicat de alcool, cafea, sau brânzeturi pot declanșa o creștere a activității glandelor sudoripare și pot determina modificarea mirosului transpirației care, la origine, este inodoră.
Pentru cei care se confruntă cu transpirația excesivă, fiecare zi poate fi o provocare. Alegerea hainelor devine o strategie complicată, nu doar pentru stil, ci mai ales pentru a ascunde urmele de umezeală. Mâinile umede pot face dificile activități simple precum strângerea de mână, tastatul pe telefon sau manevrarea unor obiecte fine. Transpirația excesivă poate duce la disconfort fizic, iritații, infecții fungice sau mirosuri neplăcute greu de controlat, oricât de riguroasă ar fi igiena. Dincolo de disconfortul fizic, impactul psihologic este adesea copleșitor. Mulți oameni cu hiperhidroză evită contactul social, se tem să ridice brațele în public, să participe la întâlniri sau să se apropie prea mult de alți oameni. Anxietatea legată de posibilitatea unui „moment stânjenitor” devine o problemă constantă, iar în unele cazuri, poate duce la retragere socială, stimă de sine scăzută, dificultăți la serviciu și chiar depresie.
Dacă ai visat la momentul în care vei putea elimina din viața ta stresul cauzat de transpirația excesivă, acum îl poți transforma în realitate cu ajutorul gamei Transpiblock®, dedicată atât bărbaților, cât și femeilor. Fiecare produs este creat cu un parfum discret, neutru, și o formulă specială eficientă împotriva transpirației.
Roll-onul Transpiblock® oferă de la 3 până la 5 zile protecție împotriva transpirației axilare excesive, doar cu o singură aplicare și fără a fi necesară utilizarea concomitentă a unui alt antiperspirant. Transpirația nu apare mereu doar în zona axilară, iar pentru astfel de situații alege Transpiblock® spray. Acesta te ajută să stopezi transpirația excesivă în zona axilelor, picioarelor sau mâinilor, pentru a te bucura de senzația de prospețime până la 72 de ore. Chiar dacă vei fi expus(ă) la temperaturi ridicate sau activitate fizică intensă, deodorantul Transpiblock® asigură protecția atât împotriva transprației cât și a mirosurilor neplăcute, fără a usca pielea sau a lăsa urme pe haine. Transpiri mult la nivelul întregului corp? Nu lăsa asta să te intimideze. Gelul de duș Transpiblock® reduce transpirația pe tot corpul, combate mirosurile neplăcute și îți lasă pielea proaspătă și curată. Transpirația nu ar trebui să-ți dicteze stilul de viață, programul sau ținutele.
Alege să te simți bine în pielea ta, fără stres, fără disconfort, doar cu Transpiblock®. Alege formulele antiperspirante delicate cu pielea, dar ferme cu transpirația, care oferă prospețime, siguranță și încredere, zi de zi.