Riot Games a dezvăluit planuri noi pentru VALORANT Esports, prin care introduce trei ligi internaționale ce vor reprezenta competițiile de vârf pentru sezonul 2023.
Noul model va încorpora parteneriate pe termen lung, fără taxe de înscriere pentru un număr specific de echipe, pentru a asigura o stabilitate pe termen lung pentru jocul competitiv cu cea mai rapidă creștere din lume.
Riot Games susține inițiativa lansând noi elemente în joc și evenimente, printre care:
- Trei noi ligi internaționale în care săptămânal se întrec cele mai bune echipe din lume. Cele trei ligi internaționale sunt alcătuite din echipele cu cei mai buni jucători din America, EMEA și Asia, care se vor confrunta între ele atât pe rețea LAN, cât și în direct, în fața unor audiențe live (în cazul în care condițiile de sănătate și siguranță o permit). Pe parcursul anului, cele mai bune echipe din fiecare ligă se vor califica pentru două evenimente internaționale Masters și pentru VALORANT Champions, în urma căreia o singură echipă va fi încoronată campioană mondială de VALORANT.
- Un nou mod competitiv accesibil direct din joc de către orice jucător este conceput pentru a identifica talentele din întreaga lume. Acest mod care se integrează în ecosistemul Esports va acționa ca o completare a clasamentelor existente, oferind jucătorilor un nou obiectiv, dincolo de modul ranked existent.
- Noi ligi naționale vor extinde oportunitățile pentru profesioniștii în devenire care aspiră să ajungă în rândul elitelor din ligile internaționale. Echipele de top din modul competitiv din joc vor avea ocazia să concureze împotriva celor mai bune talente din regiunea lor în cadrul ligilor naționale respective.
- Riot Games va deschide un nou drum în Esports prin renunțarea la orice taxă de intrare sau de participare pentru organizațiile selectate, stabilind parteneri pe termen lung pentru succes.
„Dorim să construim cu VALORANT cea mai palpitantă scenă de Esports de astăzi, alături de cele mai bine gestionate, ambițioase și palpitante echipe din industrie. Am conceput modelul nostru de parteneriat pe termen lung pentru VALORANT astfel încât echipele să poată performa și să își dezvolte afacerea în paralel cu creșterea generală a VALORANT ca Esport.”, a declarat Whalen Rozelle, Head of Esports Operations la Riot Games.
„Ne asigurăm parteneri pe termen lung pentru succes prin renunțarea la orice taxă de intrare sau de participare pentru organizațiile selectate. Scopul nostru este de a le permite partenerilor noștri să își investească resursele în susținerea profesioniștilor lor și în creșterea bazelor de fani prin crearea unui conținut incredibil pentru fani.”
Pe parcursul anului 2022, Riot Games va opera un proces de aplicare selectiv pentru a identifica partenerii potriviți pe termen lung pentru a transforma VALORANT în cel mai important Esport de tipul FPS din lume.
Echipele care îndeplinesc criteriile de selecție vor primi sprijin financiar din partea Riot Games sub forma unei indemnizații anuale și vor avea oportunități în exclusivitate sub forma de colaborări la activări și produse unice în joc. Echipele partenere vor putea distribui conținut de brand dedicat, permițând celor 15 milioane de jucători lunari actuali de VALORANT să își exprime pasiunea pentru Esports atât în timp ce privesc, cât și în timp ce se joacă.
„Împreună, toate aceste elemente vor contribui la un ecosistem competitiv care va pregăti VALORANT pentru următoarea sa etapă de creștere”, a declarat John Needham, președinte al Diviziei de Esports din cadrul Riot Games. „Vrem să creăm o competiție de top care să ofere meciuri mai interesante, evenimente noi care vor încânta publicul live și experiențe captivante pentru milioane de fani online. Vom folosi tot ce am învățat în ultimii 10 ani cu LoL Esports pentru a construi un ecosistem care va propulsa VALORANT în următorul mare Esport multigenerațional.”
În 2017, Riot Games a fost primul producător de jocuri video care a introdus parteneriatul permanent prin League of Legends Esports (LoL Esports). Acest model a creat un parteneriat formal între echipe și Riot Games, permițând tuturor să investească în funcție de o viziune unificată pe termen lung.
Din 2017, acest model a fost adoptat pentru ligile din America de Nord, EMEA, China, America Latină, Coreea, Brazilia, Turcia și în întreaga industrie de Esports. Jucătorii au beneficiat de salarii mai mari și de sisteme de sprijin mai solide, în timp ce echipele au putut să-și planifice viitorul cu o viziune pe mai mulți ani.
Parteneriatele permanente din ecosistemul Riot Games au crescut, de asemenea, în valoare, atrăgând diverse talente atât din industria Esports, cât și din sporturile tradiționale. O relație formală cu echipele a permis o colaborare strânsă în ceea ce privește evenimentele, experiențele digitale și crearea unei experiențe Esports captivante.