În timp ce continuă să redefinească divertismentul valorificând puterea videoclipurilor de a genera creativitate și a produce bucurie, TikTok lansează campania #DiscoverMyWorld, un moment de vlogging care îi inspiră pe creatori să folosească videoclipuri mai lungi pentru a-și prezenta viața și felul de a fi autentic. Discover My World prezintă unii dintre cei mai populari creatori și vedete din lume, care dau viață poveștilor prin videoclipuri mai lungi pe TikTok.
Acest lucru este un pas natural ca urmare a faptului că, în iulie, TikTok a lansat videoclipuri mai lungi cu scopul de a le oferi creatorilor un format extins pentru a-și prezenta creativitatea și a îmbunătăți descoperirea acestora de către urmăritori. Fie că postează conținut care distrează, educă sau inspiră – sau vizionează conținut și sunt distrați, educați sau inspirați -, oamenii din comunitatea TikTok s-au bucurat de această nouă experiență cu videoclipuri care depășesc un minut, acumulând peste 5 miliarde de vizionări zilnice la nivel global. #DiscoverMyWorld folosește acest impuls din ce în ce mai mare, satisfăcând nevoile noastre de divertisment și conexiune.
Prin Discover My World, TikTok a colaborat cu dr. Shira Gabriel, Associate Professor of Psychology la Universitatea din Buffalo și expert în psihologie socială, pentru a prezenta în continuare ideile din spatele popularității videoclipurilor mai lungi, în special cele în format vlog / o zi din viață.
„Divertismentul este foarte personal – ceea ce o persoană consideră interesant și plin de inspirație poate fi foarte diferit pentru prietenii sau familia lor. Cu toate acestea, conținutul vlog pare universal popular”, a spus profesorul Gabriel. „Acest lucru se datorează faptului că, atunci când urmărim influenceri, celebrități sau creatori de conținut în videoclipuri de tip vlog, ne simțim conectați și legați de ei pe măsură ce aruncăm o privire asupra vieții lor de zi cu zi. Imitând interacțiunile din viața reală, videoclipul este un instrument puternic pentru a ne ajuta să formăm legături și relații. Ne face să simțim că aparținem”.
Profesorul Gabriel adaugă că „acest sentiment de exprimare și conexiune aduce o serie de beneficii, inclusiv o mai bună stimă de sine, precum și oportunități de învățare și un mod de a afla mai multe despre oamenii care sunt diferiți de noi. Cercetările sugerează că mediul video în mod specific îi poate face pe oameni să se simtă mai conectați și mai implicați în lumea din jur și, chiar dacă de multe ori nu ne dăm seama de acest lucru, este unul dintre lucrurile care ne aduc în continuare înapoi la acest mediu”.