Peste 200 de studenți, oficiali guvernamentali, lideri de opinie și jurnaliști din 10 țări și regiuni europene au participat la ceremonia de decernare a premiilor Huawei ICT Competition Europe 2023 – 2024. Evenimentul a avut loc la Istanbul, săptămânile trecute.
Competiția cu tema „Connection, Glory, Future” – găzduită de compania Huawei – a avut ca scop îmbunătățirea cunoștințelor în domeniul IT&C și a abilităților practice ale tinerilor studenți. Ministrul adjunct al Tineretului și Sportului al Republicii Turcia și Consulul General al Republicii Populare Chineze la Istanbul le-au înmânat echipelor câștigătoare premiile, alături de alți invitați. În cadrul evenimentului tinerii au avut ocazia de a interacționa și cu un reprezentant UNESCO și un profesor de la Università Politecnica delle Marche, de asemenea.
Jim Lu – Președintele Regiunii europene, Vicepreședinte Senior al Huawei – a menționat în discursul său:
,,Huawei este în Europa, pentru Europa. Huawei apreciază foarte mult talentul și intenționează să instruiască 100.000 de oameni în următorii cinci ani, pentru a-i ajuta să-și atingă întregul potențial”. Huawei ICT Competition a început în anul 2015, iar în ultimii opt ani, peste 700.000 de persoane au participat la această competiție.
În cadrul evenimentului, Tide Xu – Chief Strategy Officer al Huawei Europa – a precizat că dezvoltarea economică, generând emisii cât mai reduse de carbon, și transformarea inteligentă sunt megatendințele care generează progres în industrie, iar industria IT&C este principalul element care ajută la crearea unei lumi inteligente, conectate.
Compania Huawei derulează diferite competiții și programe cu aplicabilitate în domeniu, așa cum este și Seeds for the Future, pentru a promova tinerele talente. În același timp, pentru a reduce decalajul digital, Huawei a lansat în anul 2019, TECH4ALL – o inițiativă care promovează incluziunea digitală pe termen lung.
Soledad Patiño – coordonator al UNESCO Global Skills Academy – a declarat: ,,Inițiative precum Huawei ICT Academy și Huawei ICT Competition contribuie la obiectivul nostru de a reduce decalajul digital și de a forma comunități de tineri pregătiți pentru o lume aflată în continuă evoluție, în care abilitățile digitale sunt absolut necesare”.
Aflată la cea de-a opta ediție, în Europa, competiția a fost axată pe patru direcții
- Inovație în domeniul Inteligenței Artificiale
- Networking, Cloud
- Computing
Peste 700 de studenți din 22 de țări și mai bine de 100 de universități din Europa au participat la competiție. Premiul I a fost acordat echipelor de la Universitatea MEF din Turcia, Universitatea de Tehnologie din Poznan din Polonia, K Labs din Italia și Universitatea de Tehnologie Erzurum din Turcia. Unele dintre echipele care au obținut premii la ediția din Europa, vor participa la finala globală din Shenzhen, China, care este programată pentru luna mai.