fbpx
More

    Huawei a inaugurat astăzi laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate din Europa, Fin²Sec

    Publicat în:

    Huawei Consumer BG a deschis astăzi laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate, Fin²Sec, un centru în care problemele din domeniul finanțelor personale pot fi soluționate prin colaborare și dezvoltarea produselor digitale. Fin²Sec, inițiativa ambițioasă condusă de Huawei, va facilita și sprijini sectorul serviciilor financiare prin dezvoltarea de tehnologii care pot ajuta clienții în ceea ce privește probleme uzuale financiare, optimizându-le experiențele și încurajând loialitatea.

     

    Huawei, alături de centrul său de cercetare și dezvoltare din Finlanda, va colabora cu cercetători de la Universitatea Aalto și Universitatea din Helsinki, precum și cu 15  brand-uri[1], care se vor implica în lucrările laboratorului – bănci și fintech-uri din toată Europa. În cadrul evenimentului de lansare desfășurat astăzi, mai multe branduri de servicii financiare, printre care Raiffeisen Digital din Austria, BLIK, un sistem de plăți mobil de top din Polonia și Neonomics, pionier în servicii de open banking din Norvegia, au oferit o perspectivă unică asupra provocărilor cu care s-au confruntat în furnizarea soluțiilor digitale pentru clienții lor.

     

    „Obiectivul Huawei este acela de a le oferi consumatorilor o viață armonioasă susținută de AI, iar aceasta înseamnă acces ușor și convenabil la serviciile financiare”, a declarat Derek Yu, președinte Central Eastern Europe, Nordic and Canada Region, Huawei Consumer Business Group. „Laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate ne întărește angajamentul de a furniza noi idei care să ofere soluții favorabile pentru nevoile consumatorilor de astăzi. Suntem foarte încântați de oportunitățile create pentru tehnologia și serviciile viitoare și pentru stimularea inovației.”

     

    Factorii din spatele transformării digitale

    Obiectivele noului laborator Fin²Sec se axează pe cele trei domenii cheie ce stimulează transformarea digitală: tehnologia mobilă, competiția pentru inovație și parteneriate.

     

    Huawei atestă faptul că în ultimul deceniu s-au înregistrat progrese inovatoare în ceea ce privește modul în care serviciile bancare și financiare sunt experimentate de clienți, datorate aproape exclusiv tehnologiei mobile. Cu toate acestea, se poate face mai mult pentru îmbunătățirea digitală a serviciilor financiare și proceselor de plată.

     

    Huawei dorește ca laboratorul să repete progresele și modificările aduse de open banking, cum ar fi serviciile personalizate, cu acces facil, care au permis clienților să se bucure de o gestionare mai simplă și mai convenabilă a resurselor lor financiare.

     

    În viziunea Huawei, parteneriatele nu reprezintă numai colaborări pentru introducerea de noi aplicații în App Gallery, ci oferă mijloacele necesare pentru inovație și creștere. Devenind al treilea cel mai mare magazin de aplicații din lume, AppGallery are peste 550 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel global și o creștere de 46% de la an la an în afara Chinei.

     

    Abordarea provocărilor și punctelor slabe din industrie

    Laboratorul, cu sediul la Helsinki, va ajuta fintech-urile și companiile financiare să soluționeze probleme emergente cum ar fi, raportul dintre experiența consumatorilor, securitate și noile mecanisme de autentificare.

     

    În calitate de lider global în cercetare și dezvoltare industrială, cu o strategie pe termen lung pentru investiții în cercetare, Huawei este bine poziționat pentru a lansa și a conduce inițiativa Fin²Sec, a comentat Wang Aimeng, președintele Centrului de cercetare Huawei din Finlanda. Digitalizarea economiilor poate avea succes acolo unde actorii din cercetare, educație și industrie lucrează la proiecte comune de colaborare în cercetare și dezvoltare.

     

    La evenimentul de lansare, speakerii au abordat și problema plăților, reliefând cercetările efectuate anul trecut de Asociația Euro Banking (EBA) și McKinsey[2], iar concluziile discuției au identificat lacune în capabilitățile și practicile necesare pentru dezvoltarea afacerilor bazate pe plăți bancare, în special în materie de tehnologie, agilitate organizațională și modele de monetizare.

     

    Reconfigurarea finanțelor prin soluții digitale

    Delegaților li s-a oferit o imagine de ansamblu asupra tendințelor cheie care determină necesitatea schimbărilor în sector. Alături de dezvoltarea automatizării, personalizării, plăților în timp real și open banking-ului, organizațiile financiare au subliniat importanța adoptării unor abordări mai sustenabile și holistice pentru soluțiile orientate către clienți, oferind acces îmbunătățit și încurajând o mai bună educație financiară în toate straturile societății.

    [1] Brandurile care și-au declarat intenția de a participa și de a coopera în cadrul Fin²Sec sunt Copenhagen Fintech, SOK, Intesa Sanpaolo, PAYSERA, VIA BILL, Smart ID, Neonomics, icard, Virtual Cards S.R.L, Sirumobile, Phyre, BLIK, Raiffeisen Digital, Fidesmo

     

    [2] Cercetarea a fost realizată de Asociația Euro Banking și McKinsey în rândul membrilor EBA; 24 noiembrie 2020 | Raport https://www.mckinsey.com/industries/financial-services/our-insights/the-future-of-european-payments-strategic-choices-for-banks

     

    Ne găsiți și pe Google News

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Alte articole