More

  Sony lansează Xperia 10 IV: Capacitate mare și autonomie uimitoare a bateriei într-un nou smartphone subțire și foarte ușor

  Published on:

  Sony lansează astăzi noul smartphone Xperia 10 IV, dezvoltat în jurul unei baterii cu o capacitate mare, cu integrarea tehnologiilor unice Sony, totul într-un design compact, ultra ușor. Xperia 10 IV este un telefon mid-range de excepție, care a fost proiectat pentru a oferi performanță, calitate și portabilitate îmbunătățite. 

  Performanță și Design

  O baterie mare și puternică într-un design ușor și compact, care încape într-o singură mână – Xperia 10 IV combină autonomia bateriei care durează întreaga zi și performanța rapidă. Este cel mai ușor smartphone 5G din lume din categoria celor cu o baterie de mare capacitate de 5000mAh sau mai mult, oferind toată energia de care utilizatorii au nevoie pentru a se bucura de utilizarea Xperia 10 IV de dimineața până seara și chiar mai mult[i]. Datorită funcției Xperia Adaptive Charging, utilizatorii beneficiază de cea mai mare fiabilitate în ceea ce privește autonomia bateriei, chiar și după trei ani de folosire[ii]. Aceasta funcționează prin monitorizarea bateriei în timpul încărcării pentru a se asigura că nu este suprasolicitată – păstrând bateria în stare bună pentru mai mult timp.

   

  Cântărind numai 161g, Xperia 10 IV este ușor și simplu de manevrat, indiferent dacă utilizatorii aleg să fotografieze sau să înregistreze video, să se joace, să navigheze pe Internet, să trimită mesaje text sau să efectueze apeluri. În plus, reducerea înălțimii și lățimii marginii cu 1mm creează un design confortabil și natural, cu o lățime de 67mm, care se potrivește perfect cu anatomia mâinii.

  Având rezistență la apă și praf certificată IP65/68, Xperia 10 IV este conceput pentru viața de zi cu zi, astfel încât să poată fi folosit fără griji de către utilizatori, fie că ies la alergat sau se relaxează la piscină. Display-ul Xperia 10 IV utilizează Corning® Gorilla® Glass Victus®. Sticla dură Gorilla® Glass aduce îmbunătățiri atât în ceea ce privește rezistența la impact, cât și la zgârieturi. Platforma mobilă Snapdragon® 695 5G poate gestiona cu ușurință toate aplicațiile, filmele, jocurile și multe altele, cu performanțe remarcabile și eficiență energetică pentru conectivitate superioară.

  Xperia 10 IV este disponibil în patru variante de culoare: Negru, Alb, Mentă și Lavandă.

   

  Fotografii și clipuri video ușor de realizat

  Cu o cameră triplă și o gamă de funcții utile pentru fotografii și clipuri video, captarea imaginilor din viața de zi cu zi nu a fost niciodată mai simplă. Atunci când utilizatorii își doresc să facă o fotografie, Xperia 10 IV îi ajută să obțină o imagine bună din prima încercare, datorită Superior Auto care se adaptează condițiilor peisajului și utilizează tehnologia de detectare a subiectului. Xperia 10 IV selectează apoi automat setările ideale, cum ar fi ISO și viteza de fotografiere, pentru cea mai bună imagine. Cu trei obiective diferite – de 16, 27 și 54mm, utilizatorii pot realiza toate tipurile de fotografii.

  Fotografii și clipuri video stabile, cu Advanced Blur Reduction

  La realizarea unei fotografii, mai ales seara sau în condiții de luminozitate redusă, cea mai mică mișcare a mâinii utilizatorilor poate provoca neclarități în imagine. Xperia 10 IV le permite utilizatorilor să realizeze imagini fără efect de blur, chiar și în condiții de luminozitate scăzută, datorită tehnologiei de stabilizare optică a imaginii. De asemenea, permite durate mai lungi de declanșare pentru a realiza o fotografie fără zgomot, prin captarea unei cantități mai mari de lumină. Stabilizarea optică a imaginii (OIS) nu este utilă doar pentru fotografii, ci funcționează și pentru clipuri video. Atunci când utilizatorii înregistrează video în mișcare, tehnologia unică Optical SteadyShot și sistemul hibrid de stabilizare a imaginii asigură rezultate mai stabile, cu mai puțin blur.

   

  Detalii frumoase în fiecare fotografie și mai puțin zgomot în condiții de luminozitate scăzută

  În cazul fotografiilor realizate în condiții de luminozitate redusă, zonele strălucitoare apar adesea supraexpuse și zonele întunecate sunt foarte opace, lucru care provoacă pierderea anumitor detalii. Xperia 10 IV poate detecta acest lucru și fotografiază automat în mod HDR, reproducând toate detaliile cu o claritate excepțională. În plus, funcția îmbunătățită Night Mode le permite utilizatorilor să realizeze fotografii și mai clare. Fotografiind noaptea sau în condiții de luminozitate scăzută, calitatea imaginii poate fi adesea afectată în mod negativ de zgomotul vizual. Cu toate acestea, Xperia 10 IV a îmbunătățit calitatea imaginii în Night Mode prin utilizarea datelor RAW în procesarea internă.

  Camerele smartphone-urilor moderne trebuie să aibă performanțe la fel de bune atât în cazul realizării fotografiilor, cât și al clipurilor video. Iar datorită unui interval dinamic extins, Xperia 10 IV capteză clipuri video cu detalii remarcabil de clare, cu mai puțin whiteout sau blackout, chiar și în condiții de contrast ridicat, cum ar fi lumina puternică a zilei.

  Prim-planuri clare și selfie-uri uimitoare

  În mod normal, atunci când utilizatorii fotografiază un subiect aflat la distanță cu ajutorul senzorului telefoto al unui smartphone, rezoluția imaginii este compromisă atunci când măresc imaginea cu ajutorul zoom-ului digital. Însă datorită funcției de zoom cu super-rezoluție de pe Xperia 10 IV, aceștia pot realiza fotografii clare chiar și la distanțe focale mari. Atunci când fac un selfie, în special în interior sau în condiții de luminozitate redusă, camerele convenționale încearcă automat să reducă zgomotul, ceea ce face ca detaliile precum părul, sprâncenele și genele să se piardă, dar, din nou, implementarea tehnologiei inteligente AI pentru Xperia 10 IV înseamnă că selfie-urile vor avea claritate îmbunătățită.

   

  Calitate excepțională a imaginii pe ecranul OLED

  Cu un ecran OLED de 6.0” și un raport de aspect de 21:9, fără notch sau perforație pentru cameră care să afecteze experiența de vizualizare, Xperia 10 IV le permite utilizatorilor să vizioneze filme, să se joace și multe altele. Cu 15% mai luminos în timpul vizionării decât predecesorul său, ecranul wide OLED cu un raport de aspect 21:9 reproduce imagini uimitoare, datorită culorilor vii și a nuanțelor de negru intens. Bazându-se pe expertiza Sony în domeniul televizoarelor, display-ul unic TRILUMINOS® pentru telefoane mobile și optimizarea imaginii video fac ecranul să fie și mai potrivit pentru vizionarea de filme și reproducerea unor imagini rafinate, vibrante.

  Ecranul în format 21:9 poate fi ușor împărțit în două secțiuni separate sau în două ferestre care se suprapun, fiind perfect pentru navigarea pe Internet și pentru vizionarea de clipuri video simultan. În modul Multi-window utilizatorii pot să treacă rapid de la aplicația pe care au utilizat-o cel mai recent la aplicațiile recomandate, fiind astfel mult mai ușor să găsească exact aplicațiile pe care vor să le ruleze în fereastra de sus și în cea din partea inferioară a ecranului.

  Învăluiți-vă într-o experiență audio premium

  Cu o gamă de tehnologii audio premium, Xperia 10 IV le oferă iubitorilor de muzică o experiență de audiție excepțională. Cu High-Resolution Audio, utilizatorii pot conecta căștile preferate prin intermediul mufei jack de 3.5mm și pot asculta melodii ce reproduc întreaga gamă de sunete, cu dinamică și detalii exact așa cum au intenționat artiștii.

  Funcția High-Resolution Audio este disponibilă chiar și în alături de o pereche de căști wireless. LDAC transmite de aproximativ trei ori mai multe date (la rata maximă de transfer de 990 kbps) decât sistemul audio convențional Bluetooth®, permițându-le utilizatorilor să se bucure de conținut audio de înaltă rezoluție fără fir, la o calitate excepțională, cât mai apropiată de cea a unei conexiuni dedicate cu fir.

   

  Îmbunătățiți calitatea sunetului pentru melodiile preferate

  DSEE Ultimate îmbunătățește calitatea sunetului conținutului audio digitale. Lucrând în timp real, utilizează tehnologia AI pentru a reproduce subtilitățile acustice detaliate și sunetele clare de înaltă frecvență, care se pierd adesea în timpul compresiei audio. Funcționează cu căști wireless sau cu fir, pe fișiere locale și chiar atunci când vine vorba despre servicii de streaming. Atunci când Xperia 10 IV este asociat cu căștile Sony, utilizatorii pot accesa cu ușurință aplicația Sony Headphones Connect folosind meniul Side sense – util atunci când doresc să ajusteze rapid setările de sunet pentru a se potrivi situației în care se află.

   

  Transformați conținutul stereo în sunet multi-dimensional

  Xperia 10 IV este proiectat pentru compatibilitate 360 Reality Audio, pentru a optimiza calitatea sunetului atunci când utilizatorii ascultă muzică prin căști pe Amazon Music, Deezer, nugs.net și TIDAL. 360 Reality Audio Upmix permite Xperia 10 IV să supraeșantioneze melodiile stereo pe două canale, transformându-le într-o experiență de sunet imersivă la căști, în timp real. Tehnologia funcționează cu fișiere audio locale și servicii de streaming pentru a îmbunătăți experiența de audiție.[xiii]

   

  Accesorii

  Dacă doresc, utilizatorii se pot bucura, alături de Xperia 10 IV, de o husă elegantă cu un stand încorporat. Această husă subțire este acoperită cu materiale[xiv] antibacteriene, concepută pentru a se potrivi perfect în mână și este realizată conform cu principiile Sony de durabilitate și calitate.

   

  Strategia Road to Zero

  Sony Group a inclus în strategia sa un plan de protecție a mediului numit „Road to Zero„, care vizează o amprentă ecologică zero până în 2050. Ca parte a acestui plan, Sony a stabilit un obiectiv pe termen mediu pentru perioada fiscală 2021-2025 sub forma „Green Management 2025″ (GM2025). În cadrul GM2025, unul dintre obiective este „eliminarea totală a materialelor de ambalare din plastic” pentru produsele mici nou concepute, iar Xperia a redus deja utilizarea plasticului în ambalaje, eliminând componentele din plastic sau înlocuindu-le cu materiale derivate din hârtie.

  Printre exemple se numără înlocuirea laminării foliilor de plastic cu lacuri rezistente la abraziune. Ca parte a direcției de sustenabilitate Sony, ambalajul Xperia 10 IV nu integrează plastic, aceste componente fiind eliminate sau înlocuite cu materiale din hârtie. Cutia este cu aproximativ 50% mai compactă decât cea a modelelor anterioare, iar încărcătorul și cablul sunt excluse din pachet, optimizând astfel eficiența transportului.

   

  Preț și Disponibilitate  

  Xperia 10 IV va fi disponibil cu Android™ 12 începând cu jumătatea lunii iunie 2022 la un preț recomandat de aproximativ 2.299 de lei. Precomenzile pentru acest model sunt disponibile începând cu data de 24 mai 2022.

  Related

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.