Sony lansează camera profesională FX3

AcasăTechGadgetSony lansează camera profesională FX3

Sony a anunțat oficial noua cameră FX3 care combină cele mai bune tehnologii Sony. FX3 este cea mai compactă și mai ușoară cameră din gama Cinema Line. Prima alegere a creatorilor de conținut care își doresc să atingă un nou nivel de libertate cinematografică.

FX3 este cel mai recent membru al gamei Sony Cinema Line

FX3 este cel mai recent membru al gamei Sony Cinema Line și oferă aspect cinematic, operabilitate și fiabilitate profesionale. Toate într-un singur dispozitiv care răspunde nevoilor tinerilor creatori aflați într-o continuă căutare. Pentru a-și exprima viziunea creativă. Noul model oferă o calitate remarcabilă a imaginii și o operabilitate ușoară pentru înregistrarea la scară mică, dar și pentru filmarea realizată de o singură persoană.

FX3 oferă o performanță de focalizare de înaltă clasă, stabilizare optică a imaginii, un design care simplifică înregistrarea direct din mână și un sistem avansat de disipare a căldurii, permițând durate de înregistrare prelungite. Toate acestea într-un body compact, ușor, care oferă performanță și mobilitate pentru a satisface cerințele tot mai mari ale creatorilor de conținut din zilele noastre.

„FX3 a fost conceput pentru a transforma viziunea creativă în realitate.” a spus Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Aceasta le permite creatorilor să-și aducă exprimarea vizuală în lumea cinematografiei. Prin conținut imersiv. Vom continua să sprijinim creatorii din întreaga lume prin intermediul gamei Sony Cinema Line.”

Aspect Cinematografic

FX3 utilizează tehnologia de top Sony în materie de realizare a senzorilor de imagine, pentru a atinge viteze de procesare ridicate. Și o calitate excelentă a imaginii. Senzorul full-frame cu retroiluminare Exmor R CMOS de 10.2 megapixelipentru filmare. Face echipă cu procesorul de imagine BIONZ XR, pentru sensibilitate ridicată și zgomot redus. Sensibilitatea ISO de bază se situează între 80 și 102,400, iar intervalul dinamic este unul impresionant, cu peste 15 trepte de expunereii.

Ca răspuns la o nevoie în continuă creștere în ceea ce privește profunzimea exprimării, modelul FX3. Alături de camerele FX9 și FX6 din gama Cinema Line, permite utilizatorilor să obțină un aspect cinematografic, folosind S-Cinetone. Bazată pe știința culorilor inspirată de camera de top Sony VENICE. S-Cinetone oferă tonuri medii naturale, culori blânde și tușe fluide, esențiale pentru un aspect cinematografic.

Puteți filma cu 4K la până la 120 de cadre pe secundăiii și înregistrare internă. De asemenea, imaginile extrem de fluide înregistrate în slowmotion (până la 5x) la rezoluție QFHD (3840 x 2160) cu autofocalizare oferă noi posibilități de exprimare creativă.

Concepută pentru filmare solo confortabilă

Cea mai compactă și ușoară cameră din gama Cinema Line, FX3 este ideală pentru filmarea direct din mână, pentru cea realizată cu ajutorul unui gimbal sau al unei drone. Cântărește doar 715 grame, inclusiv bateria și cardurile de memorie, iar body-ul are 77.8 mm înălțime, 129.7 mm lățime și 84.5 mm grosime – fără proeminențe. Grip-ul camerei a fost proiectat cu atenție pentru a oferi flexibilitate, stabilitate și confort optim pentru filmări lungi.

Realizată pentru mobilitate și eficiență, camera FX3 are cinci porturi filetate pentru a atașa cu ușurință accesorii compatibile.

Rămânând în același timp suficient de ușoară pentru filmare direct din mână și ușurând transportul și configurarea.

Mânerul cu porturi XLR inclus se atașează ferm la body prin intermediul Multi Interface Shoe fără instrumente speciale .

Două în partea superioară și unul posterior. Monitoarele externe, recorderele, receiverele de microfon fără fir, kitul de patină de accesorii sau alte accesorii pot fi atașate în siguranță.

Pentru a oferi un sunet de înaltă calitate, mânerul XLR include două intrări audio XLR/TRS către FX3. Cu un microfon XLR opțional, semnalul audio digital poate fi transferat direct către cameră pentru o calitate audio de top.

Setările camerei permit mai multe formate de înregistrare audio, inclusiv înregistrare pe 4 canale pe 24 de biți. Deoarece adaptorul XLR este integrat în mâner și nu necesită cabluri sau baterii suplimentare, acesta oferă o configurare facilă.

Modelul FX3 oferă autofocalizare hibridă rapidă (AF) utilizând un sistem de detecție a fazei în plan focal cu 627 de puncte în timpul filmării. Camera este îmbunătățită cu funcția Touch Tracking (Real-Time Tracking) cu ajutorul căreia, prin simpla atingere a subiectului dorit pe ecran se inițiază autofocalizarea cu urmărirea subiectului.

Focalizarea precisă și fluidă

Este menținută datorită funcției Real-time Eye AF tehnologie care identifică ochii protagoniștilor chiar și în unghiuri dificile.

În plus, au fost incluse și alte funcționalități de autofocalizare, ca răspuns la feedback-ul utilizatorilor profesioniști.

Inclusiv controlul vitezei de tranziție AF a focalizării de la un subiect la altul, sensibilitatea de schimbare a focalizării de al un subiect la altul. Control intuitiv și suport AF la focalizarea manuală.

FX3 dispune de stabilizare optică a imaginii pe 5 axe încorporată în cameră – extrem de eficientă pentru filmarea direct din mână. O unitate de stabilizare de înaltă precizie și senzorii giroscopici au făcut posibilă implementarea Active Mode.

Posibilitate de extindere a spațiului de stocare și operabilitate pentru creatorii de conținut

În procesul realizării camerei FX3 nu au fost făcute compromisuri de niciun fel în ceea ce privește controlul profesional și operabilitatea. Butoanele utilizate în mod frecvent pentru înregistrarea de filme, precum ISO.

Designul le permite, astfel, creatorilor de conținut care lucrează pe cont propriu să controleze butoanele cu o singură mână.

În plus, pentru eficiență maximă, camera oferă 140 de funcții ce pot fi atribuite către 15 butoane personalizabile.

Creatorii de conținut au nevoie de mult mai mult decât de funcționalități rafinate și de performanță; aceștia pretind și fiabilitate și durabilitate.

Camera FX3 combină un ventilator pentru răcire activă cu un sistem eficient de disipare a căldurii și permite înregistrarea pe perioadă nelimitată în format 4K 60p, fără oprire termicăv. Ventilatorul nou dezvoltat asigură o răcire extrem de eficientă.

Camera FX3 este compatibilă cu mai multe funcții de înregistrare, inclusiv cu profilul de culoare S-Log3 și cu spațiul de culoare S-Gamut3.

Camera FX3 oferă sloturi media rapide, perfecte pentru activitățile viitorului, care contribuie la o libertate de înregistrare fără precedent.

Preț și disponibilitate

Noua camera full-frame FX3 din gama Cinema Line va fi disponibilă începând din martie 2021, la dealerii autorizați Sony, un preț aproximativ de 22900 RON.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

Tech

ARTICOLE RELEVANTE