<

Samsung EYELIKE reutilizează camerele din telefoanele Galaxy

AcasăTechGadgetSamsung EYELIKE reutilizează camerele din telefoanele Galaxy

Samsung Electronics reutilizează smartphone-urile mai vechi pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de oameni în sectorul de asistență medicală oftalmologică. Samsung a colaborat cu Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii (IAPB) și cu Sistemul de Sănătate Universitară Yonsei (YUHS) din Coreea de Sud pentru a crea dispozitive medicale care depistează bolile la nivel ocular. Prin reciclarea smartphone-urilor Galaxy scoase din uz.

Galaxy Upcycling ajută la soluționarea a aproximativ 1 miliard de cazuri la nivel global de tulburări de vedere.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cel puțin 2,2 miliarde de persoane au o formă de deficiență de vedere și aproape jumătate dintre aceste cazuri puteau fi prevenite sau încă nu au fost abordate.

Există o mare diferență în ponderea tulburărilor de vedere. În funcție de accesibilitatea și disponibilitatea serviciilor de îngrijire a ochilor. Se estimează că acest lucru este de patru ori mai frecvent în regiunile cu venituri mici și medii.

 

„Oamenii din întreaga lume se confruntă cu bariere privind accesul la asistența medicală fundamentală. Iar noi am văzut aici o bună oportunitate în a concepe soluții inteligente și inovatoare prin care să putem reutiliza produsele. Încurajând astfel la practici mai sustenabile care să aibă un impact pozitiv în comunitățile noastre. Acest program întruchipează convingerea Samsung că tehnologia poate îmbogăți viețile oamenilor și ne poate ajuta să construim un viitor mai echitabil și mai sustenabil pentru toți”. a spus Sung-Koo Kim, VP of Sustainability Management Office, Mobile Communications Business, Samsung Electronics.

Programul Upcycling datează din 2017

În 2017, Samsung a creat programul Galaxy Upcycling pentru a introduce modalități inovatoare prin care dispozitivele Galaxy. Pot avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Un smartphone Galaxy mai vechi poate deveni creierul camerei de tip fundus portabilă EYELIKE. Care se conectează la un atașament de obiectiv pentru un diagnostic îmbunătățit. În timp ce smartphone-ul este utilizat pentru surprinderea imaginilor

„Am căutat o soluție de diagnosticare a sănătății ochilor care să fie eficientă la nivel de costuri pentru a putea fi folosită de cât mai mulți oameni. Când am văzut performanțele smartphone-urilor Samsung Galaxy, ne-am dorit să integrăm eforturile de upcycling în cercetarea noastră. Prin utilizarea mai multor tehnologii optice și a inteligenței artificiale. împreună cu performanța camerei unui smartphone Galaxy, a rezultat un dispozitiv medical accesibil, care e la fel de capabil ca un echipament cu cameră tip fundus.  Acest lucru a rezolvat o problemă de sănătate, dar și o preocupare pentru mediul înconjurător.”. A spus dr. Sangchul Yoon of Yonsei University Health System.

Din 2018, Samsung a colaborat cu IAPB și cu Centrul Medical Yonsei pentru a sprijini activitățile a peste 19.000 de rezidenți din Vietnam cu camera sa retinală portabilă. Numai în 2019, a furnizat 90 de oftalmoscoape portabile profesioniștilor din domeniul sănătății.  Acum, Samsung a extins programul în India, Maroc și Papua Noua Guinee.

De asemenea, Samsung își extinde capacitatea către noi zone de screening. Precum utilizarea dispozitivelor Galaxy reciclate pentru a crea colposcoape portabile bazate pe tehnologia smartphone-urilor pentru a depista cancerul de col uterin și pentru a îmbunătăți accesibilitatea femeilor la asistență medicală de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

Tech

ARTICOLE RELEVANTE