<

Producătorii de cipuri din Europa sunt vulnerabili în lupta SUA cu Huawei

AcasăTechGadgetProducătorii de cipuri din Europa sunt vulnerabili în lupta SUA cu Huawei

Producătorii europeni de semiconductori nu se bazează prea mult pe SUA pentru cipurile pe care le furnizează către Huawei Technologies Co. Totuși, ar putea primi o lovitură în urma restricțiilor impuse de Washington asupra companiei chineze.

Departamentul de Comerț al SUA a declarat săptămâna trecută că va solicita companiilor străine să obțină o licență dacă vor să furnizeze Huawei produse bazate pe anumite tehnologii americane.

O parte din componentele fabricate de producătorii de cipuri europeni precum STMicroelectronics NV și AMS AG ajung în smartphone-urile Huawei. Este posibil ca producția acestor telefoane să fie întreruptă dacă celelalte componente ale acestora utilizează piese sau proprietate intelectuală din SUA.

„Dacă Huawei nu poate obține alte piese pentru telefoanele lor, atunci este corect să presupunem că STMicro ar putea vedea o reducere a venitului de până la 6%”, a spus compania de brokeraj Liberum într-un răspuns prin e-mail la întrebările primite de la Bloomberg.

Europa a fost prinsă în mijlocul tensiunilor în creștere dintre SUA și China, țările din bloc fiind forțate să echilibreze legăturile cu un important aliat al securității și cu un partener comercial global. Marea Britanie a decis să interzică Huawei de la viitoarea infrastructură fără fir, ca urmare a presiunii intense venite din partea Washingtonului.

Deocamdată, măsurile din SUA nu au cauzat o scădere mare în vânzările de smartphone-uri Huawei. O recuperare a terenului în China a ajutat compania să-și crească cota pe o piață globală care se micșora din cauza pandemiei coronavirusului.

Huawei reduce distanța față de cel mai mare producător de smartphone-uri Samsung în ceea ce privește vânzările, pe fondul unei crize globale

AMS cu sediul în Austria nu are nevoie de software sau echipamente din SUA pentru realizarea produselor sale, cum ar fi componentele de detectare 3D. Cu toate acestea, restricțiile SUA vor avea în continuare un impact „dacă Huawei nu poate livra telefoane”, a declarat analistul JP Morgan Sandeep Deshpande într-o notă.

AMS a declarat că evaluează situația juridică creată de ultimele restricții din SUA și a adăugat că „nu putem specula în acest moment în ce măsură s-ar putea aplica produselor noastre”.

STMicro „evaluează noile modificări ale regulilor și se va conforma în consecință”, a spus o purtătoare de cuvânt.

Infineon Technologies AG – unul dintre cei mai mari producători de cipuri din Europa – a declarat că evaluează decizia SUA și va reacționa în consecință. Compania de tehnologie Dialog Semiconductor Plc din Marea Britanie, care furnizează cipuri de gestionare a energiei pentru diverse produse Huawei, monitorizează îndeaproape situația, potrivit unei surse. Un alt producător european de cipuri, NXP Semiconductors NV, nu a răspuns la solicitările de comentarii.

Producătorii europeni se vor confrunta cu o amenințare potențial și mai mare pentru afacerile lor dacă China alege să riposteze împotriva celei mai recente mișcări din SUA, vizând unul dintre cei mai importanți clienți ai lor, Apple Inc.

„Industria semiconductorilor europeni este mai expusă la Apple decât la Huawei la telefoanele Huawei”, a declarat Dan Ridsdale, Global Head al TMT la Edison Investment Research. „Dacă Apple a pierdut cotă de piață în China, acele schimbări ale cotei de piață afectează întotdeauna furnizorii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

Tech

ARTICOLE RELEVANTE