More

  Review – Tenda TX9 Pro router cu WiFi 6 oferă viteze bune și preț accesibil

  Published on:

  Verdict

  Tenda TX9 Pro este o soluție ieftină și ușor de utilizat pentru cei ce vor să utilizeze un router performant cu Wi-Fi 6 ce este capabil să ofere viteze de transfer și upload rapide. Simplitatea de controlare prin aplicația dedicată sau prin browser pe desktop este un alt punct ce ne face să îl recomandăm.
  + Aspectul futurist și nu ocupă mult spațiu
  + Vitezele pentru device-urile capabile de Wi-Fi 6 sunt mari
  + Instalarea și management-ul acestuia este foarte simplă
  - Lipsa setării unui VPN
  - Resetarea bruscă peste noapte (însă o cosnider o problemă ce se poate întâmpla extrem de rar)

  WiFi 6 este o tehnologie ce este de ceva timp prezentă însă nu foarte multe device-uri aveau această tehnologie. Însă în ultima perioadă tot mai multe routere cu prețuri accesibile implementează tehnologia WiFi 6 precum și produsul ce l-am primit în teste mai exact Tenda TX9 Pro.

  Design-ul este foarte asemănător cu TX3 însă vine pe culoarea neagră și are o formă destul de intresantă. Routerul prezintă patru antene, LED și pe partea din spate avem următoarele mufe de conectare 1x WAN și 3x LAN.

  Pe lângă router-ul propriu zis avem un mic ghid de instalare ce ne ajută să îl punem în funcțiune în doar câteva minute. Un adaptor de priză și un cablu ethernet ce este bine venit.

  Instalare și software

  Tenda îți oferă două variante de instalare și setare a router-ului TX9 Pro din punctul nostru de vedere cea mai la îndemână și mai simplă este cu ajutorul aplicației intitulate Tenda WiFi ce se regăsește pe iOS și Android.

   

  Iar după instalare și setarea diferitelor preferințe ale router-ului putem să accesăm setările și prin browser pe computer. Ceea ce se poate observa este faptul că pe mobil există diverse setări ce nu se regăsesc pe browser și invers.

  Performanțele se ridică la așteptările noastre

  Suntem familiarizați cu device-urile Tenda și știm că pot atinge performanțe bune chiar dacă prețul este unul destul de bun comparativ cu produsele similare ce oferă aceleași beneficii.

  Pentru testare am avut la îndemână atât un telefon cu Wi-Fi 6 cât și un Laptop cu aceeași tehnologie însă am vrut să testăm și viteza prin cablu și am folosit un PlayStation 5 ce am conectat un cablu destul de capabil să ofere cele mai mari viteze.

  Testele Wi-Fi au fost realizat prin rețeaua 5 GHz a router-ului și am atins maxime de 600-700 Mbps Download și 500-600 Mbps Upload, testele au fost realizate în camera unde se afla router-ul propriu-zis.

  Mai apoi am încercat să mă îndepărtez prin diferitele zone ale apartamentului de trei camere și pot să zic că am văzut mici modificări ale vitezelor însă nu au fost foarte semnificative ca să existe probleme în timpul jocurilor, browsing-ului pe internet sau urmărirea de filme și seriale prin streaming.

  Prin cablu vitezele sunt și mai mari iar conform rezultatelor oferite de consolă viteza de Download a fost de 800-900 Mbps și Upload undeva între 600 și 700 Mbps.

  Pe tot parcursul utilizării am avut o singură problemă destul de ciudată deoarece într-o dimineață router-ul a fost resetat complet și a trebuit să refac pașii de set-up însă nu am înțeles ce problemă a avut deoarece nu mi-a afișat vre-o eroare în momentul când am încercat să îl accesez.

  Din păcate am observat că nu poți seta un VPN, am încercat de câteva ori să caut setarea respectivă fie pe aplicația de telefon fie prin browser pe desktop însă nu am găsit această opțiune. Deoarece pe internet sau pe pagina Tenda se regăsea că se poate seta VPN.

  Tenda TX9 Pro este un router la preț bun și perfect pentru un apartament sau casă

  Tenda continuă să surprindă prin lansarea unui router ce este accesibil din punctul de vedere al prețului fiind în acest moment 399 LEI. Instalarea ușoară și vitezele pe care le poate atinge sunt bune și este perfect pentru un utilizator ce are o serie de device-uri precum un Smartphone, Laptop/Desktop, Smart TV și câteva device-uri Smart Home.

  Notă

  Design
  Viteze Internet
  Instalare
  Software

  Related

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Review - Tenda TX9 Pro router cu WiFi 6 oferă viteze bune și preț accesibilTenda TX9 Pro este o soluție ieftină și ușor de utilizat pentru cei ce vor să utilizeze un router performant cu Wi-Fi 6 ce este capabil să ofere viteze de transfer și upload rapide. Simplitatea de controlare prin aplicația dedicată sau prin browser pe desktop este un alt punct ce ne face să îl recomandăm.