fbpx

More

  Review – Sony Xperia 5 IV

  Publicat în:

  Sony își continuă drumul pe piața de smartphone-uri în stilul său. Modelul ajuns la noi este Xperia 5 IV ce este flagship-ul acestora din 2022 și vine cu o serie de noutăți ce sunt destul de interesante pentru pasionații de fotografie și nu numai.

  Xperia 5 IV oferă o experiență unică Sony

  Modelele Xperia pot spune că mi-au plăcut mult chiar dacă nu am avut un daily phone de la aceștia, însă în diferite ocazii am putut să testez și să întreb câțiva utilizatori de Xperia ce ia atras la acest model. Mulți au spus că desgin-ul acestuia, cât de ușor este și raportul calitate preț ale acestora.

  Dar o parte dintre aceștia au spus că doresc să vadă un nou design pentru acestea și să mai vadă o schimbare de la un model la altul. Pot spune că și eu am observat că aproape de 3-4 ani Sony nu aduce nimic nou asupra aspectului telefoanelor.

  Modelul testat de către noi dispune de  Android 13, dispozitivul fiind recent updatat la acesta.

  Display Xperia 5 IV

  Ce ma atras la modelele de Sony Xperia este acel aspect lung ce vine cu un ecran de 6.1 inch și un raport de aspect de 21:9. Smartphone-ul este echipat cu un ecran OLED FHD+ HDR cu o rată de refresh de 120 Hz și potrivit producătorului este cu 50% mai luminos decât al seriei anterioare.

  Display-ul reușește să ofere culori bune, există și un mod creator pentru un afișaj natural plăcut ochiului mai ales în urmărirea materialului video.

  Performanțe 

  Sony introduce procesorul Snapdragon 8 Gen 1, alături de o memorie RAM de 8GB și un spațiu de stocare de 128 GB dar se poate extinde cu un card microSD.

  Ce am observat în diferitele teste pe care le-am făcut fie ele cu diferite software-uri sau aplicații este faptul că Xperia 5 IV cu fiecare test realizat din cauza faptului că se încinge mai scădea din performanțele finale ale testului asta înseamnă ci performanța procesorului sunt coborâte mai jos și cel mai probabil pe termen lung se vor observa.

  Bateria este una de 5000 mAh și se poate încărca la 30 de wați cu ajutorul unui încărcător capabil. Din păcate Sony a luat decizia să nu mai ofere încărcător de priză și nici cablu dar având în vedere că necesită un cablu USB-C pentru încărcare consider că mulți au un asemenea cablu prin casă.

  Autonomia bateriei este de aproape două zile în funcție de ceea ce decidem să facem cu acest smartphone.

  Camera foto se îndreaptă în zona pro

  Sony continuă să îmbunătățească acest segment pentru telefoanele sale și dispune de o serie de tehnologii aduse de la aparatele foto realizate de către aceștia.

  Și avem parte de Real-time Eye AF și Real-time Tracking pe toate obiectivele și înregistrarea 4K HDR se realizează al 120 FPS cu toate cele trei camere.

  Camera frontală este una de 12 MP ce oferă selfie-uri mai bune.

  Avem parte de un software pentru cei Pro și oferă atât pe partea de filmare și foto diferite beneficii iar dacă dispunem de o cameră Sony din gama Alpha vom avea câteva plusuri.

  Din păcate performanțele fotografiilor și a materialelor pe timp de noapte nu sunt atât de bune pe cât ne doream, mai ales că nu există un mod de noapte dedicat.

  Pentru a beneficia de filmarea 4K la 120fps este nevoie să utilizăm modul pro deoarece în momentul utilizării aplicației standard vom avea doar o rezoluție 4K la o rată de refresh maximă de 30 cadre/secundă.

  Concluzie

  Pot spune că telefoanele Xperia au o serie de fani ce le vor cumpăra și știu ce pot să ofere, punctele forte ce pot spune că le are modelul testat de către noi sunt modurile pro dedicate camerelor atât pe partea video și foto, design-ul simplu și ușor de utilizat, autonomia a bateriei destul de bună.

  Din păcate există și o sere de părți mai puțin bune precum încetinirea procesorului pentru a nu se supra încălzi, lipsa unui mod de noapte pentru foto și faptul că în anumite momente răcirea telefonului nu mai face față și se simte acest lucru ceea ce pe viitor poate dăuna.

  La momentul realizării review-ului prețul unui Sony Xperia 5 IV este de aproximativ 3900 LEI având o reducere de la 4100 LEI.

  Ne găsiți și pe Google News

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Alte Articole