fbpx

More

  Review – Samsung Galaxy S24, o alegere bună dacă vrei un smartphone nu foarte mare

  Publicat în:

  Samsung a lansat la început de an 2024 noua gamă de smartphone-uri Galaxy S. După cum suntem obișnuiți avem Samsung Galaxy S24 , Galaxy S24 Plus și Galaxy S24 Ultra. Iar noi am testat mezinul familiei Galaxy respectiv S24 și chiar dacă este cel mai mic din gamă să ridică pe vârfuri la nivelul fraților mai mari. 

  Design-ul lui Galaxy S24 este unul plăcut și stă perfect în mână

  Acesta are o grosime de doar 7.6 milimetri, vine cu margini plate realizate din alumini și colțurile rotunjite. Cântărește doar 167 de grame și îl vei putea utiliza fără probleme cu o singură mână.

  Partea din spate a lui S24 este realizată din sticlă de cea mai bună calitate, Gorilla Glass Victus 2 la fel și pe partea din față ce protejează display-ul. Din păcate comparativ cu modelele mai performante vin cu cea mai nou sticle din portofoliul Gorilla Glass dar chiar și așa Victus 2 își face treaba foarte bine, aș putea spune.

  Dacă analizăm design-ul acestuia putem spune că nu este ceva revoluționar fiind păstrate aceleași idei din modelele anterioare din gama Galaxy S.

  Galaxy S24 vine cu un display de 6.2 inch

  Display-ul mic ce îl are S24 oferă o rezoluție Full HD+ la 1080 x 2340 pixeli, considerăm că este mai mult decât necesar acest display. Alte atribuții ale acestui display sunt timpul de răspuns rapid ce atinge un maxim de 120 Hz, culorile vii se vor observa din primul moment în care vei deschide acest telefon.

  Pe toată perioada utilizării pot spune că m-am descurcat să folosesc un ecran mai mic, am realizat o serie de setări precum micșorarea fontului meniului, deoarece pe alocuri aveam impresia că este puțin prea mare pentru dimensiunile teelfonului.

  Procesorul pentru Samsung Galaxy S24 este un Exynos 2400 

  Samsung a decis ca pentru acest model să utilizez procesoarele realizate de către ei și avem parte de un Exynos 2400 și reușește să se mențină în cei mai buni parametrii indefernt de ce îl punem să realizez.

  Pe lângă procesor avem disponibil și 8 GB RAM iar dacă ai nevoie de încă ceva memorie extra îți mai oferă și încă 4GB RAM Plus.

  Camera foto oferă o experiență bună

  Pe partea de camere telefonul este identic cu modelul S24 Plus și avem o cameră de 50 megapixeli Wide, una telefoto de 10 megpixeli și un ultrawide de 12 megapixeli. Camera selfie este de 12 megapixeli.

  Iar ce oferă nou în acest an este faptul că se ajută foarte mult de inteligența artificială pentru procesarea fotografiilor. Iar fie că vei face fotografii pe timp de zi sau noapte vei avea parte de culorile perfecte.

  Night Mode este bine balansat și îți captează cele mai bune culor și naturale în perioada respectivă a zilei.

  Dacă vrei să utilizezi acest smartphone peentru video, ai să observi cât de bună este stabilizarea video și îți oferă o calitate perfectă și în zone cu lumină slabă.

  Software încărcat cu tehnologii AI interesante

  Ei bine anul 2024 este anul AI pentru smartphone-uri, astfel Samsung dă startul acestui trend și vine cu o serie de funcții ce se ajută de capabilitățile AI pentru a oferii utilizatorului final o experiență destul de bună cu diferitele aplicații oferite de Samsung.

  Astfel vei avea parte de posibilitatea să realizezi apeluri telefonice cu o persoană ce vorbește o limbă străină iar cu ajutorul AI îți va traduce conversația atât pentru tine cât și pentru persoana de la celaltă capăt al firului. Un exemplu bun este în momentul în care ești în vacanță și vrei să faci o rezervare la un restaurant.

  O altă funcție AI este acel moment când faci o poză și vezi un annumit element ce vrei să aflii detalii despre el, precum o floare și vrei să știi ce tip de floare este, așadar cu ajutorul AI selectezi elementul dorit și îți va da detaliile necesare.

  În plus există mai multe funcții ce le-am exemplificat atunci când am realiza Hands-On pentru seria Galaxy S24 și se poate citi aici.

  Baterie 

  Galaxy S24 oferă o baterie numai bună pentru mărimea pe care o are acesta și avem 4000 mAh ce îți oferă o zi de utilizare medie spre mare. Deci este decent pentru acest smartphone și pentru încărcare avem posibilitatea prin cablu la 25 W și 15 W prin Wireless.

  Concluzie

  Samsung Galaxy S24 este un smartphone perfect pentru cei ce preferă smartphone-urile de mărime mai mică comparativ cu varianta Ultra. Și în plus să fie capabil de performanțe bune și o cameră perfectă.

  Pentru cei ce vor să îl achiziționeze vine în două variante de stocare (128 GB sau 256 GB) ambele cu 8 GB RAM. Iar pentru culori avem parte de Cobalt Violet, Amber Yellow, Onyx Black și Marble Gray. Iar exclusiv pe site-ul oficial Samsung se regăsesc și Sapphire Blue, Jade Green cât și Sandstone Orange.

  Prețul pentru ambele variante de stocare este de 4.499 Lei acest lucru fiind la momentul realizării acestui articol.

  Ne găsiți și pe Google News

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Alte Articole