fbpx
More

  Review – Ride 5, perfect pentru pasionații de motoare și cursele pe două roți

  Published on:

  Verdict

  RIDE 5 este un simulator moto bun, vine cu multe motoare și trasee. Consider că merită încercat mai ales pentru experiența și intensitatea curselor pe care el vei avea în timp ce vei încerca acest titlu. Grafica este bună, vremea dinamica pe timpul curselor oferă o experiență în plus pentru simularea jocului.
  + Motoarele diverse
  + O serie de trasee reale
  + Vremea dinamică în timpul curselor
  + Modul Multiplayer Split-Screen
  + Fidelitatea simulării
  - Jocul te taxează instant dacă faci o greșeală pe traseu și concurenții te vor lăsa în urmă

  Ride îmi este un joc destul de familiar mai ales că am tot încercat ficare titlu de pe la Ride 2. Și faptul că nu prea sunt aâtt de multe simulatoare de acest fel mi-am petrecut câteva ore bune iar odată cu lansarea lui Ride 5 am fost foarte bucuros să am ocazia să îl testez și să scrieu câteva impresii despre ce aduce nou acest titlu.

  Jocul vine de la studioul Milestone ce are în portofoliu mai multe titluri moto precum MotoGP, SBK, Motocross în special titluri ce implică cursele cu motoare pe două roți. Astfel Ride 5 primește toată atenția și cele necesare pentru a ieșii cel mai bun simulator moto.

  Noi am testat varianta de PlayStation 5, Ride 5 venind și pentru PlayStation 4, Xbox One și Series X cât și PC. Codul de review a fost oferit de către distribuitorul oficial al acestui titlu în România Netzah Game.

  Intrii direct în cursă din primele momente

  Ce trebuie să menționez este faptul că din primul moment te întreabă ce nivel de dificultate dorești astfel ai Easy, Medium, Hard și Extreme unde cu fiecare grad de dificultate mai mare cu atât mai puțin ești asistat de către calculator.

  Eu am ales să parcurg traseele pe Medium și pot spune că au existat mici dificultăți de control al motorului până când „m-am calibrat” aș putea spune cu acesta. Iar la fel și ceilalți concurenți cu cât gradul de dificultate este mai mare cu atât mai mult își dau interesul pe traseu.

  După o serie de curse ce ne lasă să ne învățăm cu motorul traseele cât și ceea ce oferă RIDE 5 avem parte de a alege rider-ul și echipa cu care vom participa la cursele și turnee.

  Iar pentru a face față celor mai grele trasee și diferențele de vreme avem nevoie să dobândim cele mai bune motoare ce se vor debloca pe parcursul turneelor parcurse.

  Garajul cea mai importantă componentă din RIDE 5

  În acest garaj se întâmpla o bună parte din acțiune mai exact vom realiza reglajele motorului ce ne va costa o serie de credite pe care le dobândim în timpul curselor, echipament moto de la diverse brand-uri specializate în cursele moto. Iar pentru performanțe motoarele primesc diverite upgrade-uri pe care le facem al fel în funcție de parcursul nostru în joc.

  Traseele se vor debloca în funcție de cât de bine ne poziționăm în clasament astfel trebuie să avem grijă cum terminăm acele curse, ce sunt destul de solicitante mai ales că fiecare circuit are plusurile și minusurile sale iar vreme pe care parcurgem cursa este un alt factor destul de important.

  Controlul motorului este destul de bine realizat

  Ei bine fiecare curbă și accelerație le vei simții din toate punctele de vedere, deoarece pe partea de gameplay studioul Milestone se vede că a pus destul de mult efort să realizez un simulator moto bun, astfel vei simții cât de greu se ia o curbă strânsă dacă intrii mai ales cu viteză și cât de greu frânezi când ai o viteză mare.

  Iar pentru că am testat acest titlu cu ajutorul consolei PlayStation 5, controller-ul Dual-Sense a fost pus la treabă și îți dă un extra feeling de parcă ești la motor și simți altfel fiecare zonă parcursă din traseu.

  Îmi place că poți schimba camera în timpul cursei și poți alege chiar și o cameră first person ce îți dă senzația că, chiar ești în acel motor. Am observat că dacă optezi pentru modul first person controlul se mai schimbă puțin și este și mai antrenant astfel.

  RIDE 5 beneficiază de un sistem dinamic al vremii

  Nivelul de realism crește odată cu implementarea sistemului de Dynamic Weather introdus astfel în timpul unei curse poți trece de la soare și apoi la ploaie în doar câteva ture parcurse.

  Multiplayer în Split Screen mai rar vezi 

  Pe lângă modul clasic unde urci pe culmile faimei ai și alte câteva moduri precum cel Endurance unde îți vei testa motorul la cote maxime. Există și o componentă Multiplayer ce oferă un mod Split-Screen unde poți concura alături de încă cineva pe aceeași canapea.

   

  Cât și un mod Online Multiplayer ce oferă cross-play între PlayStation, Xbox , PC (Steam și Epic Games) . Astfel competițiile au un singur câștigător indiferent de platforma aleasă.

  Grafica și sunet

  RIDE 5 este pe departe unul din cele mai bune simulatoare, unde atât grafica cât și sunetul vin în ajutor. Cursele ce sunt pe timp de seară arată incredibil, traseele parcurse sunt luminate excelent iar când ploaia își face prezența vei vedea cum fiecare picătură traversează pe motorul nostru. Iar pentru  o asemenea grafică vine în ajutor și un sunet bine realizat, muzica din meniuri este antrenantă iar când suntem pe traseu motoarele scot cele mai reale sunete. Dacă vei juca RIDE 5 alături de un sistem capabil ai senzația că te afli printre motoare.

  Concluzie

  RIDE 5 pot spune că este pentru pasionații de motoare cât și pentru cei ce vor să mai schimbe cursele cu mașini pe cele cu două roți. Avem parte de trasee superbe grafică bună și multe motoare ce ne așteaptă să le utilizăm fie în modul multiplayer cât și în cel single player.

  Este un titlu bun și consider că merită încercat, acesta este disponibil deja pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, Steam și Epic Games Store din 24 august.

   

  Notă

  Gameplay
  Grafica
  Sunet
  Multiplayer

  Alte Articole

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  RIDE 5 este un simulator moto bun, vine cu multe motoare și trasee. Consider că merită încercat mai ales pentru experiența și intensitatea curselor pe care el vei avea în timp ce vei încerca acest titlu. Grafica este bună, vremea dinamica pe timpul curselor oferă o experiență în plus pentru simularea jocului.Review - Ride 5, perfect pentru pasionații de motoare și cursele pe două roți