fbpx

More

  Review – Notebook MSI Prestige 15 A12UC

  Published on:

  Verdict

  MSI Prestige 15 A12UC poate să fie un companion perfect pentru munca de birou, avem parte de specificații destul de performante ce pot să țină piept multor task-uri într-un astfel de mediu de lucru.
  + Un notebook durabil ce îți oferă calitate din primul moment în care îl utilizezi
  + Touchpad-ul ce vine cu cititor de amprentă
  + Vine echipat cu un procesor și GPU puternic
  + Autonomia foarte bună
  - Preferam să văd un display 2K
  - Alegerea Memoriei RAM DDR4 în detrimentul celei DDR5

  MSI continuă să lanseze constant noi notebook-uri pentru diversele necesități precum diferite business-uri cât și productivitate. De această dată a venit pe mână noastră modelul Prestige de 15 inch și urmează să îl testăm și să vedem câte de bine se încadrează în categoriile de mai sus. 

  Design-ul atrage prin simplitate și perfecțiune

  Noi am primit un model ce avea culoarea Carbon Grey ce în funcție din ce parte este privit și felul în care lumina bate oferă diferite nuanțe de albastru închis. Din start reușește să atragă prin culoarea și simplitatea acestuia.

  Laptop-ul se încadrează în gama office astfel avem parte de un design simplu, cu logo-ul MSI pe capacul acestuia fără prea multe lumini, RGB precum le regăsim în modelele cunoscute de gaming ale acestora.

  Acesta este realizat dintr-un aliaj metalic și oferă utilizatorului o  calitate premium și durabilă în utilizări îndelungate.

  MSI Prestige 15 A12UC oferă specificații perfecte utilizării de tip office

  Modelul pentru testarea a venit cu următoarele specificații:

  • Display de 15.6 inch cu o rezoluție de 1920 x 1080 de tip IPS
  • Procesor  I7 din generația a 12 (1280P) 4.8 GHz
  • GPU NVIDIA RTX 3050
  • RAM 16 GB DDR4
  • Memorie SSD 1TB

  Avem parte de specificații bune, ce pot să reproșez pentru acestea este faptul că se putea adăuga memorie DDR5 mai ales că procesoarele Intel de generația a 12-a suportă acest tip de memorie.

  Dar chiar și cu acest impediment pot spune că a reușit să ofere cele mai bune performanțe și nu este nimic de reproșat.

  Pe partea de conectivitate reușește să ofer o conexiune Wi-Fi 6E fiind cel mai înalt standard de până acum și dacă avem un router compatibil ai acestei tehnologii, vom avea conexiunie la internet de mare viteză. În plus avem conexiune Bluetooth 5.2,  alături de 2 x USB-C ce suportă Thunderbolt 4 , 2 x USB-A 3.2, 1 HDMI 2.0 și un connector jack combo.

   

  Spre surprinderea mea avem parte și de un microSD card reader, mai ales că în ultima vreme tot ce am testat nu prea am mai văzut ca un notebook să fie echipat cu un astfel de cititor.

  Tastatură și touchpad

  MSI Prestige 15 A12UC este echipat cu o tastatură fără numpad, cu taste iluminate pe albă. Utilizarea este una destul de plăcută și apăsarea tastelor este silențioasă și plăcută cu fiecare apăsare de buton.

  Touchpad-ul este unul generos, perfect pentru utilizarea proiectelor de birou, un alt element ce îl are acestea este un senzor de amprentă așezat în colțul din stânga sus al touchpad-ului și oferă un nivel de securitate ridicat pentru conectarea la acesta dar și pentru accesarea fișierelor importante.

  Baterie

  Având în vedere că acest notebook este unul dedicat muncii de birou reușește să aibă o autonomie destul de ridicată și pentru utilizarea acestuia fără a îl conecta la priză reușim să utilizăm acest laptop până la +8 ore cu diferite setări mai scăzute precum luminozitatea, sunetul, conexiunea la internet utilizată doar când este nevoie.

  Dar dacă vrem să utilizăm toată puterea acestuia vom avea până la o oră și jumătate din utilizarea acestuia. Ceea ce necesită neapărat utilizarea acumulatorului.

  Acumulatorul de priză este unul destul de practic și nu va ocupa mult spațiu în rucsac, geantă de muncă etc.

  Concluzie și preț

  MSI Prestige 15 A12UC este un notebook de tip office performant și poate să ofere multă putere chiar și pentru task-urile solicitante precum editarea foto/video în diferite medii de muncă. Avem parte de un procesor capabil Intel de generația a-12-a și o placă video NVIDIA RTX 3050 ce dă puterea necesară.

  La momentul review-ului acest notebook se poate achiziționa la un preț aproximativ de 6950 LEI.

  Notă

  Performanțe
  Design
  Display
  Preț

  Alte Articole

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  MSI Prestige 15 A12UC poate să fie un companion perfect pentru munca de birou, avem parte de specificații destul de performante ce pot să țină piept multor task-uri într-un astfel de mediu de lucru. Review - Notebook MSI Prestige 15 A12UC