fbpx
More

  Review – Acer Swift Edge (SFE16-43), un laptop ușor cu procesor AMD Ryzen 7

  Published on:

  Verdict

  Acer Swift Edge 16 (SFE16-43) este unul dintre laptop-urile noastre preferate din acest an mai ales dacă dorești să fie un laptop ușor ce poate să îți ofere performanțe de top. Display-ul OLED de 3.5K te va câștiga instant din primul moment în care îl vezi și pe lângă acest lucru vei avea parte de cel mai rapid timp de răspuns în orice program de productivitate pe care dorești să îl folosești pe acesta.

  Astăzi vă voi prezenta cel mai nou laptop Acer Swift Edge ce a fost prezentat în cadrul Computex 2023 ce vine cu o serie de specificații ce fac din acest Swift Edge probabil unul dintre cele mai bune laptopuri pentru productivitate.

  Design

  Modelul testat de către noi este un Acer Swift Edge 16 iar numărul 16 vine de la display-ul de 16 inch pe care îl are acesta ce este un OLED de 3.2K ce ofer culori vibrante și o imagine foarte clară.

  Primul moment cu acest laptop observi cât de ușor poate să fie și se poate ridica confortabil cu o singură mână deoarece acesta cântărește conform producătorului dar 1.23 kg ce pot să confirm deoarece se observă când îl ridici.

  Șasiul acestui este realizat dintr-un aliaj de magneziu și acest lucru îi aduce un plus la cât de ușor este, iar un alt aspect ce merită menționat pe partea de design faptul că avem parte de un laptop subțire de doar 12.95 mm.

  Laptop-ul este în întregime negru, avem logo-ul Acer poziționat pe partea de sus a capacului fiind foarte eleganta și nu se află pe mijloc precum alte modele.

  Tastatura este generoasă și vine completă mai exact avem parte și de numpad, iar trackpad-ul este destul de spațios și permite cu ușurință utilizarea acestuia.

  Display

  Pe lângă design-ul minimalist avem parte și de un display ce este de toată frumusețea. După cum spuneam și mai sus acesta este un OLED de 3.2K ce are 16 inch și o rată de refresh de 120 Hz. Dacă vei urmării conținut prin intermediul Disney Plus, Netflix plus multe altele vor avea parte de cea mai bună imagine și claritate.

  Cei 120 Hz sunt perfecți în momentul în care câutăm prin fișiere cu mult text, tabele excel lungi chiar și prin browsing web.

  Potrivit Acer laptopul acopere 100% din gama de culori DCI-P3 ce face din acest display unul perfect pentru editare foto și video. Pe partea de luminozitate acesta ofer 500 nits și un timp de răspuns de 02 ms.

  Performanțe

  Ce dă putere acestui Acer Swift Edge 16 este procesorul AMD Ryzen 7 7840U ce este un procesor destul de puternic octa-core ce poate să ofere în boost viteze de până la 5.1 Ghz. Cu ajutorul acestui nou procesor Ryzen avem posibilitatea de a ne conecta la rețele Wi-Fi 7 astfel suntem pregătiți pentru viitor.

  Avem parte de o memorie RAM de 32 GB LPDDR5 alături de un NVMe SSD ce are o capacitate de 2 TB cel puțin produsul testat de către noi vine cu această configurație posibil ca pe piață să fie varianta de 1 TB.

  Pe partea de testare putem spune că nu vor exista probleme dacă îl solicităm cu diferite programe de productivitate precum Photoshop, Premier Pro și multe altele dar pe partea de gaming consider că poate să susține o serie de jocuri dar acesta nu este gândit pentru gaming.

  Conectivitate

  După cum spuneam acesta vine cu posibilitatea de a ne conecta la rețele Wi-Fi 7 ce încă momentan nu sunt atât de prezente pe routerele de pe piață. Oferă și o conexiunea Bluetooth 5.1 alături de următoarele porturi ce nu sunt numeroase dar sunt numai bune :

  • 1 x HDMI 2.1
  • 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A
  • 2 x USB
  • Jack Audio
  • Slot Micro SD

  Aș fi preferat să avem un Display Port în locul unui HDMI dar este bine venit și acest port.

  Există și un cititor de amprentă situat pe butonul de Power și un Webcam destul de bun situat în partea de sus a display-ului, acesta oferind o calitate de 1440p ce este excepțional pentru ședințele pe Zoom, Microsoft Teams etc.  Aceasta suportă și o gamă largă de beneficii precum adăugarea unul blur al background-ului, noise reduction, punerea în centru automat a persoanei ce folosește webcam-ul.

  Bateria

  La această categoria bateria are de suferit dacă folosim în totalitate display-ul OLED cât și puterea de procesare. Dar dacă alegem setările de luminozitate și câteva elemete de power saving putem să scoatem o autonomie destul de bună.

  Însă consider că cel mai bine este ca acest laptop când se dorește să se lucreze intens să fie conectat la o sursă de curent.

  Concluzii

  Acer Swift Edge 16 (SFE16-43) este pe departe unul dintre cele mai bune laptop-uri pentru productivitate la momentul actual, procesorul Ryzen 7 îi oferă puterea necesară. Iar display-ul OLED de 3.5K este vedeta acestui laptop, fie că urmărești conținut video sau vrei să editezi o fotografie sau un material video vei avea parte de cel mai bun rezultat. Culorile sunt vibrante, luminozitate este numai bună chiar dacă oferă doar 500 nits. Are și alte plusuri ce vreau să le menționez, precum tastatura ce vine și cu numpad, touchpad-ul generos și webcamul minuscul ce este capabil de a reda o imagine la 1440p.

  Acer Swift Edge 16 (SFE16-43) merită luat în considerare dacă ai nevoie de un laptop ultra ușor (1.2kg) cu un design plăcut și oferă performanțe bune.

  În momentul scrierii acestui review nu am găsit laptop-ul listat în România, dar am găsit pe store.acer.com la prețul de 1499 Euro fiind în varianta cu stocare de 1 TB.

  Notă

  Performante
  Display
  Design
  Calitate-Pret
  Baterie

  Alte Articole

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acer Swift Edge 16 (SFE16-43) este unul dintre laptop-urile noastre preferate din acest an mai ales dacă dorești să fie un laptop ușor ce poate să îți ofere performanțe de top. Display-ul OLED de 3.5K te va câștiga instant din primul moment în care îl vezi și pe lângă acest lucru vei avea parte de cel mai rapid timp de răspuns în orice program de productivitate pe care dorești să îl folosești pe acesta. Review - Acer Swift Edge (SFE16-43), un laptop ușor cu procesor AMD Ryzen 7