More

  Review – Acer Predator Tritton 300 SE 2022 (PT316-511S) performanță și un design superb

  Published on:

  Verdict

  Acer Predator Tritton 300 SE 2022 (PT316-511S) merită să fie luat în vizor pentru cei ce își doresc un laptop performant ce oferă o calitate mai mult decât Premium din toate punctele de vedere. Este un laptop performant cu o putere de procesare mare și rulează cu ușurință cele mai noi titluri și în plus este și ușor de transportat.
  +Performanță înaltă în cele mai recente jocuri lansate
  + Design-ul ce nu îți lasă impresia că ai de-a face cu un laptop de gaming
  + Oferă un sunet puternic și immersiv
  + Display-ul perfect pentru filme și gaming
  - Lipsa unei camere web

  Laptop-urile reușesc să devină tot mai bune și performante în fiecare an. Iar Acer vine și în 2022 cu un superb laptop de gaming ce oferă performanțe înalte dar și un desing demn de un Predator ca cel testat de către noi. Iar astăzi prezentăm un Acer Predator Tritton 300 SE. 

   

  Acesta este cel mai nou model Predator Tritton 300 SE, modelul testat de către noi vine cu o serie de specificații demne să țină frâu oricărui titlu lansat recent sau chiar și de a edita foto/video cu ajutorul acestuia.

  Desing și specificații

  Dacă sunteți familiarizați cu modelul din 2021 al lui Predator Tritton puteți să îl confundați foarte ușor și să vă lase impresia că este același model însă specificațiile spun contrariul și or să ofere o experiență de gaming perfectă.

  Modelul nostru a venit cu Windows 11 preinstalat, un procesor Intel Core I7 din generația a 12-a, placa video este de la NVIDIA mai exact modelul RTX 3070 TI și 32 GB DDR5 la 4800 MHz.

  Pot spune că este o plăcere să utilizezi un astfel de laptop, iar pe lângă cel eprezentate mai sus avem parte de un spațiu de stocare generos de 2 TB ce este oferit de SSD PCIe M.2 ce transferul de date este aproape instant.

  Ecranul este unul WQXGA de 2560X1600 mai exact este unul 2K și are o imagine clară și cele mai spectaculoase culori, capabil să ofere o rată de refresh de până la 240Mz/3Ms compatibil cu tehnologia NVIDIA G-Sync

  Perfromanțe

  Având în vedere că avem astfel de specificații nu putem să ne facem probleme de rularea a celor mai noi jocuri. Așa că am pus la teste și am instalat ce am avut la îndemână , am rulat jocuri precum Assassin’s Creed Valhalla, GTA V câteva titluri Multiplayer precum Fortnite și Call of Duty Warzone.

  Toate cele prezentate au fost rulate cu setările recomandate de către GeForce Experience și ne-am bucurat de o calitate grafică bună dar și de un FPS destul de ridicat. Ceea ce am observat pe lângă imaginile spectaculoase din lumea vikingilor a lui Assassin’s Creed Valhalla este faptul că răcirea acestuia este bine realizată și perfect optimizată pentru a răcii eficient. 

  Pasta termoconductoare nu este cea clasică și este folosit un Metal Lichid potrivit Acer. Iar ventilatoarele sunt controlate cu ajutorul aplicației de gaming oferită de către Acer ce poartă numele de Predator Sense.

   

   

  Un alt aspect ce trebuie menționat sunt boxele ce îți oferă un audio superb și este o plăcere să îl folosești astfel mai ales în camera de gaming. Sunetul bun se datorează tehnologiei DTS:X Ultra și fie că te joci sau te uiți la un film sau asculți muzică reușește să ofere cel mai bun sunet.

  Având în vedere că am testat acest laptop cu o serie de jocuri de tip Multiplayer am decis să mă folosesc de tehnologia Wi-Fi 6 de care este capabil acest laptop și să mă conectez la un router ce oferă internet prin Wi-Fi 6. Astfel vitezele de transfer și download au fost destul de ridicate prin internet-ul Gigabit și nu pot să zic că am avut nevoie de conectarea unui cablu Ethernet la acesta.

  Chiar dacă pentru conectivitate avem partea de un cablu HDMI 2.1, 1 port USB 3.2 de generația a doua , un Jack de căști, un USB Type-C (Thunderbolt 4) un al doilea USB 3.2 și un port Ethernet.

  Când vine vorba de tastatură este una de tip RGB ce oferă acces la performanța completă a laptop-ului prin butonul Turbo și în plus este plăcută în utilizare. Iar pentru o asemenea tastatură avem nevoie și de un Trackpad generos cu un senzor de amprentă pentru o siguranță ridicată.

  Perfect și pentru editare

  Chiar dacă este un laptop catalogat ca fiind unul special de gaming, putem spune că este un companion perfect pentru editare video cât și foto și reușește să susțină programele ce mănâncă destule resurse de procesare.

  Un alt aspect ce mi-a plăcut este faptul că bateria are o autonomie destul de ridicată și pentru utilizarea în deplasare să vizionezi un clip, film, să cauți pe internet câte ceva și să joci jocul preferat este perfect.

  Dar dacă nu îl ținem la o sursă de curent laptop-ul nu reușește să ofere toată puterea pe care o are sub capotă.

  Concluzie

  De la primul model de Acer Tritton am știut că este un laptop perfect prin design-ul său elegant ce nu îți lasă impresia că este un devorator de gaming. Carcasa din aluminiu îi dă un aer de office. În momentul review-ului nu am regăsit în magazinele noastre acest model însă se regăsește la eMAG modelul cu procesor I5 gen 11 cu RTX 3060 ce are prețul de 5.399 LEI. Așa că puteți să trageți concluzia că modelul testat de către noi ajunge în zona de 1.000 LEI și chiar trece peste acest prag. Însă având în vedere de ce este capabil și poate ține câțiva ani buni noile titluri ce se lansează.

  Notă

  Performanță
  Design
  Baterie
  Display

  Related

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Review - Acer Predator Tritton 300 SE 2022 (PT316-511S) performanță și un design superbAcer Predator Tritton 300 SE 2022 (PT316-511S) merită să fie luat în vizor pentru cei ce își doresc un laptop performant ce oferă o calitate mai mult decât Premium din toate punctele de vedere. Este un laptop performant cu o putere de procesare mare și rulează cu ușurință cele mai noi titluri și în plus este și ușor de transportat.