Cel mai nou membru Huawei face parte din gama de dispozitive nova acesta fiind modelul 11 Pro ce este un upgrade considerabil de la modelul din anul precedent și vine cu o serie de elemente ce reușește să îl scoată în evidență în orice situație. Iar pe lângă modelul Pro, Huawei lansează și nova 11.
Design arătos ce îi oferă o eleganță aparte
Huawei în ultima perioadă reușește să ofere dispozitive cu un design unic ce atrage orice priviri, iar nova 11 Pro nu se dă la o parte de la această tradiție.
Iar Huawei cu acest model a mers pe două variante de culoare unul fiind pe Negru și cercul de la cameră cât și sigla Huawei și nova de pe spate sunt aurii și un model pe Verde. Ambele variante de culori au pe partea din spate logo-ul nova texturat ce duce un plus de eleganță telefonului. Iar capacul din spate se aseamănă foarte mult cu pielea unei genți.
Practic noul model nova 11 Pro se aseamănă foarte mult cu o geantă de designer premium.
În testele noastre a venit varianta pe verde ce este una destul de reușită și îmi place mai mult decât cea neagră.
Comparativ cu modelul nova 10 Pro, nova 11 Pro arată mult mai bine și combinația de design și culori sunt mai bine alese.
Ecranul vine cu o adiție ce vedem în flagship rile celor de la Huawei mai exact sticla ce protejează display-ul este una Kunlun ce rezistă la o serie de zgârieturi și lovituri. Greutatea acestuia este una potrivită fiind de 188g și o grosime de doar 8mm oferind un plus adus eleganței acestui telefon.
Ce regăsim în cutia lui nova 11 Pro
În continuarea Huawei oferă tot ce ai nevoie pentru achiziția unui telefon nou respectiv avem brick-ul ce ne ajută să încărcăm telefonul, cablul pentru încărcare și o husă de silicon transparentă pentru protejarea telefonului, dar pot spune că arată atât de bine încât nu merită folosită o husă pentru acesta.
Ecranul
Aici avem parte de un display generos de 6.78 inch, OLED și o rezoluție de 1200×2652 ce oferă HDR10 și o rată de refresh de 120 Hz. Astfel la această categorie Huawei nova 11 Pro reușește să ofere o redare a culorilor destul de bună, perfect pentru urmărirea de conținut video prin diferitele platforme de streaming cât și prin jucarea de jocuri.
Performanțe bune
Telefonul vine echipat cu un Snapdragon 778G de la Qualcomm alături de un Adreno 642L ce poate să ofere performanțe bune în majoritatea jocurilor și în diferitele aplicație pe care le poți utiliza de zi cu zi.
Din păcate minusul acestui telefon este în continuare faptul că duce lipsă de 5G. Dar chiar și așa tehnologia 4G încă este în floare și pentru următoarea perioadă nu vom sesiza lipsa acestui inconvenient.
Pe partea de RAM și Stocare avem la dispoziție 8GB RAM și stocare putem alege între 256GB și 512GB fiind suficient pentru a ține pozele, videoclipurile și aplicațiile dorite.
Software și aplicații, nu duce lipsa aplicațiilor Google
Telefonul vine cu interfața EMUI 13 ce se mișcă destul de smooth atât în aplicații cât și în meniul acestuia. În plus avem o serie de aplicații ce ne permite accesul chiar și la serviciile Google ce ne ajută să nu ducem lipsa acestora pe un asemenea dispozitiv.
Astfel în timpul configurării telefonului, acesta ne informează că printre multitudinea de aplicații avem posibilitatea să instalăm și Gbox.
Ce este Gbox și la ce ne ajută?
Acest Gbox este un instrument ce ajută la buna utilizare a aplicațiilor Google pe care le instalăm din AppGallery, aceasta este platforma oficială a celor de la Huawei pentru distribuirea de aplicații pentru dispozitivele acestora. Iar încă de la început se bucură de o colecție impresionantă de aplicații fiind undeva peste 223.000 și sunt într-o creștere continuă. Iar protecția utilizatorului este pusă pe primul plan astfel AppGallery oferă un sistem de securitate complet ce include verificarea dezvoltatorului aplicației în patru pași.
Iar acum cei ce folosesc AppGallery pot căuta direct în bara de căutare și o serie de aplicații Google pentru utilizarea pe telefonul acestora, noi de exemplu am instalat și utilizat fără bătăi de cap aplicații precum:
- Gmail
- Google Photos
- Google Docs
- Google Maps
- Youtube și Youtube Music am putut să le utilizez
Printre alte aplicații ce sunt disponibile prin AppGallery sunt: Uber, Google Drive, Google Translate, Google News, Google Docs, Discord, Disney+, Google Meet, Microsoft Onedrive, Google Sheets, Amazon Prime Video, Google Earth.
Ce trebuie subliniat este faptul că menținerea în dispozitiv a aplicației Gbox este necesară și nu trebuie dezinstalată din telefon pentru o bună utilizare. Un element ce mi-a plăcut foarte mult în timpul utilizării acesteia este că nu te lovești de tot felul de reclame și nu prezintă un pericol pentru securitatea telefonului.
Camerele lui nova 11 pro
Tot timpul am considerat că, Huawei a încercat cu modelele sale nova să mențină un balans între performanțe și design. Iar acest dispozitiv vine cu două module de cameră pe spate și pe partea din față avem tot două. Astfel este un telefon perfect și pentru selfie-uri.
Camerele din spate sunt alcătuite dintr-un senzor de 50MP cu f/1.9 și o cameră ultrawide de doar 8 MP și cu F/2.2. Acestea pot filma la o calitate 4K dar duce lipsa unei stabilizarea optice și se pune baza pe cea electronică. Faptul că lipsește acea stabilizare se simte în diferite momente.
Atât pe timp de noapte cât și pe zi fotografiile reușesc să scoată tot ce este mai bun din aceste camere. Modul de noapte al celor de la Huawei aduce rezultate bune și impresionează chiar și cu o sursă de lumină mai puțin bună.
Modul Super Macro se activează instant în timpul în care ne apropriem foarte mult de un obiect dar se poate activa și de către utilizator. Acesta poate realiza poze asupra unor obiecte în apropriere la o calitate bună dar fără culori atât de precise.
Camerele pentru selfie sunt vedetele și avem una de 8MP cu f/2.2 și una ultrawide de 60 MP cu f/2.4. Ce pot spune este că mă surprinde faptul că avem o cameră atât de bună pe partea din față și faptul că poate filma la o calitate 4K la 30 fps. Astfel am ajuns la concluzia că telefonul încearcă să se îndrepte către creatorii de conținut precum TikTok-uri și multe alte video-uri de acest gen și consider că pot să îi atragă fără probleme atât cu camerele bune cât și cu design-ul foarte bun.
Baterie
Bateria este de 4500 mAh numai bună să reziste maxim două zile de utilizare decentă. Iar cum ne-au obișnuit cei de la Huawei introduc în pachet încărcătorul ce permite să ofere 100W și poate încărca 50% din baterie în doar 15 minute. La acest capitol Huawei își menține standardul pentru baterii și încărcare ceea ce îmi place să văd acest lucru.
Sunetul este unul puternic perfect în jocuri și urmărirea de conținut
Avem parte de două difuzoare stereo ce permit să ofere un sunet puternic și bine balansat, pentru utilizarea în diferite jocuri sau urmărirea de conținut video reușesc să ducă către urechile utilizatorului un sunet bun.
Concluzii
Huawei nova 11 Pro este un midrange bun ce se remarcă prin design-ul arătos, atât culoarea neagră ce vine cu inserțiile aurii și modelul pe verde reușește să atragă orice privire alături de capacul din spate ce este texturată cu logo-ul nova. Problema serviciilor Google se rezolvă în doi pași și trei mișcări prin Gbox și AppGallery ce considerăm că nu mai este un turn off pentru posibilii utilizatori ai acestor device-uri.
La momentul review-ului Huawei nova 11 Pro se poate achiziționa la prețul de 3.199 LEI iar Huawei nova 11 se poate achiziționa la prețul de 2.699 LEI