<

Review – Tenda TX3 AX1800, un router bun ce beneficiază de WI-FI 6

AcasăReviewReview - Tenda TX3 AX1800, un router bun ce beneficiază de WI-FI...

Verdict

Router-ul Tenda AX1800 TX3 este un router bun și foarte accesibil. Mai ales că acesta beneficiază de Wi-Fi 6 și oferă viteze perfecte. Alături de multe alte beneficii.
+ Conectivitate
+ Wi-Fi 6
+ Aplicatia Tenda
+ Instalare ușoară
- Vitezele nu sunt atât de mari pe cât le specifică producătorul însă trebuiesc anumiți factori pentru a le atinge

WI-Fi 6 este un nou standard ce se răspândește din ce în ce mai mult și tot mai multe device-uri sosesc cu acesta. El operează pe 2.4 și 5 GHz și vine cu o tehnologie ce permite o viteză mai mare cu 37% comparativ cu standardul precedent. Iar în acest moment am avut în teste un router de la Tenda ce beneficiază și de acest standard.

Este vorba de routerul Tenda TX3 AX1800 Gigabit și este construit pe baza tehnologiilor MU-MIMO și OFDMA. Acestea asigură o creșter a performanțelor și se pot conecta mai multe dispozitive simultan.

Potrivit producătorului acesta are un modul dedicat ce poate amplifica semnalul pentru o acoperire WI-FI mult mai mare însă în review-ul de mai jos vă vom spune părerea noastră despre el.

Conținut pachet Tenda AX1800 

Pachetul este unul simplu regăsim router-ul propriu zis alături de un cablu de internet și o cărticică cu instrucțiuni. Router-ul este de mici dimensiuni și are patru antene de 6 dBi.

Unboxing Tenda AX1800 TX3

Instalare și performanțe 

Router-ul este unul dual-band cu două canale de 2.4 GHz și 5 GHz. Pe partea din spate a router-ului se află o intrare gigabit și trei ieșiri tot gigabit. Acesta poate atinge viteze de până la 1201 Mbps și 574 Mbps. Însă pentru atingerea acestor viteze sunt mai mulți factori de îndeplinit, precum un internet gigabit.

Noi în locația unde a fost testat acest router am avut o astfel de conexiunie și am atins viteze bune atât prin WI-FI cât și direct prin cablu.

Instalarea se face relativ ușor tot ce trebuie să facem este să accesăm o pagină web și să setăm tipul conexiunii. Iar de acolo vom putea seta parola, denumirea router-ului și multe altele.

În plus mai există și o aplicație dedicată Tenda. Ce este foarte simplă de utilizat și poate fi descărcată pe device-ul mobil. Unde avem posibilitatea de a seta router-ul sau a vedea cine este conectat. Și de a realiza o rețea dedicată invitațiilor. Aceasta are numele de Tenda Wi-Fi și este valabilă atât pe iOS cât și Android.

Tenda Router

Când vine vorba de performanțe noi am testat router-ul cu o consolă PlayStation 5 și l-am conectat atât prin Wi-Fi 5 GHz cât și prin cablu direct. Vitezele mari au fost sesizabile și diferențe între cele două tipuri de conexiuni nu au fost atât de mari.

Am mai testat și cu smartphone-ul personal și un laptop de gaming unde conexiunile au fost realizate rapid și fără probleme.

Un stress test în care am conectat mai multe device-uri a fost și el realizat. Și chiar a reușit să se descurce cu brio.

Concluzii și preț

Routerul Tenda TX3 AX1800 este pregătit pentru viitor și vine cu standard-ul Wi-Fi 6 ce este bine venit. Simplitatea de conectare și cu ajutorul aplicației avem un pachet complet la un super preț. Noi am fost încântați de vitezele oferite și de acoperirea Wi-Fi oferită pentru un apartament de două camere.

Prețul Router-ului Tenda TX3 AX1800 este de 247,83 Lei redus de la 369,90 Lei în acest moment.

Notă

Viteza
Conectivitate
Performanță
Instalare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

GAMING

TECH