More

    Secretul gustului desăvârșit în bucătărie? Vegeta Legume

    Publicat în:

    Chiar și cel mai simplu preparat poate deveni unul de neuitat. Gospodinele experimentate știu care este acel truc aparent neînsemnat, dar care transformă mâncărurile radical și le diferențiază în mod evident: lingurița de Vegeta Original, din legume.

    Fără adaos de potențiatori artificiali ai gustului, doar legume deshidratate și condimente naturale în proporțiile perfecte, pentru ca mixul să-i surprindă și să-i cucereasca definitiv chiar și cei mai pretențioși. Fie că gătești vegetarian sau cu carne, de post sau de dulce, Vegeta Legume va accentua aromele naturale ale ingredientelor folosite.

    Vegeta Legume se potrivește la orice fel de mâncare: în supe și ciorbe, în tocănițe și mâncăruri tradiționale (tocăniță de cartofi, ghiveci de legume, mâncare de fasole sau varză călită), în sosuri și paste (oferă o aromă specială sosurilor de roșii, sosului bolognese sau chiar unui simplu sos de smântână și ciuperci). Este perfectă pentru a marina carnea de pui, de porc sau pește, intensificând gustul fără a folosi ingrediente artificiale. Se potrivesșe inclusiv pentru garnituri, cum ar fi orez, cartofi copți sau legume la grătar, dându-le acestora un plus de savoare.

    Și pentru că tot ne aflăm în postul Paștelui, iată o rețetă de chiftele de ciuperci la cuptor, care îți vor satisface pofta de carne, oferindu-ți în același timp și necesarul de proteine, știut fiind că ciupercile sunt o sursă vegetală excelentă de proteine.

    Ai nevoie de: 300 g ciuperci, un cartof fiert și pasat, o ceapă mica, două linguri de pesmet, o lingură de făină, o linguriță de boia dulce, o linguriță de Vegeta Legume, 2-3 căței de usturoi zdrobiți (opțional), sare (dacă mai este cazul), piper, pătrunjel tocat fin.

    Cum se prepară

    Spală ciupercile, toacă-le mărunt și călește-le ușor cu ceapa tocată și ea mărunt.

    Amestecă-le cu cartoful pasat, pesmetul, făina, boiaua, usturoiul, Vegeta Legume, sare și piper.

    Formează chiftele mici și așază-le în tavă, pe hârtie de copt.

    Coace-le la 180°C timp de 25-30 de minute, până devin aurii.

    Servește-le cu salată verde, de varză dulce sau de castraveți cu mărar, ori cu sos de roșii.

     

    Ne găsiți și pe Google News

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Alte articole