Pregatirea unei mese festive de la A la Z

AcasăLifestylePregatirea unei mese festive de la A la Z

Probabil cea mai mare temere a unei gospodine este reprezentata de organizarea unei mese festive. Incepand de la prepararea mancarurilor ce vor fi servite si pana la esteticul propriu-zis, orice gazda isi doreste sa creeze o atmosfera primitoare si sa isi impresioneze oaspetii.

 

În zilele noastre elementele vizuale au capătat tot mai multa notorietate, astfel încat pentru a ne asigura ca vom obtine aprecierea invitaților trebuie sa urmăm cațiva pași simpli:

  1. Față de masă

Să începem cu începutul, cum se spune. Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vorbim despre o masă festivă este chiar faţa de masă. Trucul este să ai mereu în casă o faţă de masă albă, impecabilă, fară pete. Te va salva din orice situație. Asigură-te că obții albul strălucitor cu un detergent puternic și eficient, cum este Gel Activ de la Asevi. Formula concentrată îndepărtează și cele mai încăpățânate pete de mâncare de la mesele anterioare și te ajută să recapeți albul care să ia ochii invitaților.

În functie de ocazia pe care o celebram, putem alatura fetei de masă o traversă de masă colorată, reprezentativă pentru evenimentul respectiv.

  1. Suporturi pentru farfurii

Continuăm aranjamentul perfect cu următorul strat de pe masă – și anume suporturile de farfurii. Dacă masa este chiar una specială și ai și alţi invitați în afară de membrii familiei restrânse, atunci ai o regulă foarte clară de respectat: spune NU plasticului! Recomandarea vine dincolo de beneficiile pentru mediu, care nu sunt nici acestea de neglijat. Dar, mai mult decât atât, suporturile din plastic pot da uneori un aer…ieftin. Și nu vrem asta, nu-i așa?

Opteaza pentru suporturi din material, bambus sau sticla. Acestea vor aduce un plus de eleganta decorului si vor crea o imagine îngrijită.

  1. Aranjamente florale

Florile insuflețesc orice decor și reprezinta un element indispensabil meselor festive. Cu toate acestea trebuie să avem în vedere cateva aspecte atunci când alegem aranjamentele florale.

În primul rand vom ține cont de dimensiunea aranjamentului. Acesta trebuie sa fie micuț, asezat pe suprafața mesei. Vom evita aranjamentele inalte, ce pot perturba interacțiunea dintre oaspeti.

Al doilea aspect este reprezentat de simetria acestora. Un ultim detaliu il reprezinta mirosul florilor, aromele intense, cele greoaie fiind de evitat.

  1. Bufet suedez

Bufetul suedez e ideal și pentru gazdă și pentru invitați. Acestia se vor putea servi singuri și nu se mai confruntă cu rușinea de a mai cere ceva în plus, iar organizatorul se poate bucura de o scurta pauză. Pentru a evita aglomerarea, pe o măsuță separată dintr-un colţ al camerei pot fi așezate platouri pentru bufet suedez. Acestea pot conține aperitive, deserturi sau chiar platouri cu felurile deja servite, pentru cei care își mai doresc încă o porție.

Asadar, acestea au fost cateva dintre artificiile pe care le putem folosi pentru aranjearea unei mese festive de neuitat. Se pot adapta oricarui buzunar si putem jongla cu ele în funcție de eveniment, preferințe personale si spațiul de care dispunem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

Tech

ARTICOLE RELEVANTE