fbpx
More

    Cum ne putem apăra de arsurile solare

    Publicat în:

    Vară. Soare. Plajă. Dacă ne referim la pericolul arsurilor solare, ar putea să pară că acesta este prezent și ne amenință pielea doar atunci când mergem în vacanță, la mare. Ei bine, nu, nu este așa. Sigur, cu atât mai mult la mare, pentru că expunerea la soare și obținerea unui bronz intens este scopul prioritar al celor care aleg vacanțele pe litoral. Însă același pericol există și la munte, la piscine, în parcuri și grădini. Și, desigur, la solar, acolo unde este căutat bronzul artificial.

     

    Expunerea solară este un factor ce trebuie monitorizată constant

    Toată lumea ar trebui să știe că pielea înroșită în urma unei expuneri solare excesive, însoțită de sensibilitate, senzație de căldură și ulterior de bășicuțe cu lichid, este practic o arsură de gradul I sau II, produsă de razele ultraviolete, care afectează ADN-ul în stratul superior al celulelor pielii.

    Soarele emite trei tipuri de radiații ultraviolete: UVA, UVB și UVC. UVC sunt în cea mai mare parte absorbite de atmosfera pământului, dar razele UVA și UVB pătrund în pielea neprotejată: UVB în epidermă (stratul superior al pielii), iar UVA dincolo de ea, mult mai profund. În arsurile severe, apariția bășicuțelor cu lichid – care nu trebuie sparte! – indică faptul că organismul a reacționat în mod natural pentru a proteja epiderma împotriva invaziei bacteriilor. Spărgând aceste bășicuțe cu lichid (fluid seric) nu vom face decât să deschidem o „poartă de intrare” pentru nedorite și periculoase infecții.

     

    O arsură solară nu este numai cauza unui disconfort accentuat, ci un semn evident că pielea a fost deteriorată. Pentru a calma durerea și usturimea, dar mai ales pentru a „repara” daunele produse de soare pielii, este nevoie de o intervenție rapidă și eficientă. Raniseptol arsuri spumă pentru piele deteriorată de factori termici și expunere la soare, susține regenerarea tisulară și are acțiune antiinflamatorie, aceste efecte benefice datorându-se pantenolului din compoziția sa.

    Pantenolul oferă un efect calmant și hidratant al pielii 

    Pantenolul este o substanță cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, cu efect regenerant, calmant, hidratant, de întărire a barierei hidrolipidice a pielii și accelerare a vindecării leziunilor cutanate. Concentrația mare (10%) de pantenol din  Raniseptol arsuri îngrijește și calmează pielea iritată, înroșită și deteriorată din cauza factorilor termici și a soarelui.

    Absorbit rapid în straturile superioare ale pielii, pantenolul este transformat în acid pantotenic (vitamina B5), creșterea locală a concentrației acestuia activând metabolismul în celulele epidermei, în țesutul subcutanat și membranele mucoase, accelerând formarea de noi celule în schimbul celor deteriorate și stimulând producția de colagen.

    Raniseptol arsuri poate fi utilizat de adulți și copiii cu vârste peste 3 ani. Rezultatul: un efect de calmare și răcorire a pielii încinse și o îngrijire eficientă.

    Ne găsiți și pe Google News

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Alte articole