fbpx
More

    Conservele EVA, în bucătărie, îți aduc timp pentru tine

    Publicat în:

    Te-ai gândit vreodată cât de creativă poți fi folosind conserve EVA Ton întreg în ulei de măsline, EVA Ton întreg în ulei vegetal, EVA Ton întreg în suc propriu, EVA Ton mărunțit în ulei vegetal sau EVA Pate de ton? Și cât timp pentru tine vei câștiga? De ce ai sta în bucătărie cu orele pe căldurile astea, când este atât de simplu să prepari niște tartine cu pate de ton și avocado sau paste cu sos de ton și rosii, cât ai bate din palme? Așa-i că nici nu te-ai gândit la aceste variante? Uite, îți lăsăm rețetele! Succes!

    Tartine cu pate de ton și avocado

    Ai nevoie de: pâine neagră sau integrală, prăjită, pateu de ton, un avocado feliat subțire, suc de lămâie, semințe de susan, sare și piper

    Cum se prepară

    Prăjești feliile de pâine în tigaie de teflon (fără ulei!) până devin aurii și crocante. Ungi fiecare felie de pâine cu pateu de ton. Feliezi avocado și stropești feliile cu suc de lămâie, pentru a preveni oxidarea. Presari sare și piper, iar pentru decor presari semințe de susan.

    Paste cu sos de ton și roșii

    Ai nevoie de: 250 g paste (penne, fusilli etc), o conservă de EVA Ton întreg în suc propriu, doi căței de usturoi, 3-4 roșii bine coapte sau o conservă de roșii cuburi, două linguri de ulei de măsline, o jumătate de ardei iute tocat mărunt (sau fulgi de chilli), sare, piper și pătrunjel verde

    Cum se prepară

    Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se scurg și se pun într-un castron. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se călește usturoiul până capătă o culoare ușor aurie. Apoi se adaugă roșiile tocate și se lasă la fiert, la foc mediu, timp de 5-7 minute, până se înmoaie puțin. Se adaugă conservă de ton în acest sos de roșii și se lasă pe foc să dea în câteva clocote. La final se potrivește gustul de sare și piper, și se adaugă ardeiul iute tocat. Acest sos se răstoarnă peste pastele fierte și se amestecă pentru a le cuprinde pe toate. Înainte de servire se presară pătrunjel proaspăt tocat fin.

    Ne găsiți și pe Google News

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Alte articole