Evadarea din Pretoria în februarie la AMC

AcasăFilme & SerialeFilmeEvadarea din Pretoria în februarie la AMC

Filmul lunii februarie la AMC este producția intitulată, Evadarea din Pretoria (Escape from Pretoria). Acest film este inspirat din întâmplări reale și îl are în prim plan pe actorul Daniel Radcliffe (Tim Jenkin).

Povestea filmului Evadarea din Pretoria

Acest film spune povestea a doi tineri sud-africani în anul 1979, ce sunt membri ai rețelei anti apartheid a lui Nelson Mandela, sunt prinși și condamnați la închisoare în Pretoria. Regizorul englez Francis Annan le aduce senzaționala poveste de evadare pe marele ecran.

TIm Jenkin (Daniel Radcliffe) și Stephen Lee (Daniel Webber) duc misiuni anti apartheid în Africa de Sud. Atunci când sunt arestați, ei sunt condamnați la 12, respectiv 8 ani de închisoare.

În închisoarea din Pretoria, ei se întâlnesc cu un alt deținut politic, Denis Goldberg (Ian Hart). Condamnat la patru sentințe de închisoare pe viață, tot pentru activism împotriva apartheidului. El încearcă să-i descurajeze pe cei doi în legătură cu evadarea, pentru că nimeni nu a reușit să facă acest lucru cu succes din penitenciar.

Jenkin și Lee, alături de Fontaine (Mark Leonard Winter), nu sunt descurajați și pun la cale un plan îndrăzneț, care presupune mult risc.

Cei trei sunt lansați astfel într-o cursă contra timpului pentru a scăpa din închisoare înainte să fie uciși. Timp de 18 luni, deținuții politici au reușit să treacă prin 10 uși din închisoarea de maximă securitate.

Filmul, lansat în martie 2020

A fost bazat pe cartea scrisă de Tim Jenkin, „Inside Out: Escape from Pretoria Prison”, publicată inițial în 1991.

Actorii Daniel Radcliffe și David Webber au putut să se documenteze pentru rolurile lor chiar de la sursă. Cei doi au stat pe Skype cu Tim Jenkin și Stephen Lee și i-au luat la întrebări pentru ca povestea lor să fie cât mai bine adaptată.

De altfel, Jenkin apare în câteva secvențe din film, în rolul unui prizonier. Filmările au avut loc în orașul australian Adelaide. Producătorii au renunțat în ultima clipă la locațiile inițiale din Africa de Sud.

Din cauza unei secete care ar fi complicat procesul de filmare. Înrudit spiritual cu filme clasice precum „Închisoarea îngerilor (Shawshank Redemption)”, „Evadare din Pretoria” a fost lansat chiar la începutul pandemiei. Și nu a avut parte de publicul pe care-l merita în cinematografe.

Dar iată o nouă ocazie de a afla mai multe despre această poveste reală de excepție, joi, 25 februarie, de la 18:05, pe AMC.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

Tech

ARTICOLE RELEVANTE