fbpx

More

  Porsche România anunță numirea lui Andreas Burgholzer în funcția de Director General și continuă ofensiva pe segmentul electric

  Publicat în:

  Porsche România anunță numirea în funcția de Director General a lui Andreas Burgholzer, ce i s-a alăturat lui Brent Valmar la conducerea companiei începând din luna martie. Cu o experiență de peste 12 ani în cadrul grupului Porsche, Andreas Burgholzer vine la Porsche România din poziția de Finance Manager în cadrul SIVA Portugalia, filială a concernului Porsche Holding Salzburg, și îl înlocuiește pe David Gedlička, numit CEO în cadrul Volkswagen Financial Services Slovacia.

   

  „Suntem încântați să avem alături de noi, în România, un specialist valoros, format în cadrul grupului Porsche. Andreas a fost implicat de-a lungul timpului în unele dintre cele mai complexe procese de preluare și integrare a noilor piețe, în sectoarele de activitate Retail și Wholesales ale Porsche Holding Salzburg, contribuind activ la succesul operațiunilor din cadrul tuturor subsidiarelor în care a activat. Sunt convins că expertiza sa va aduce plus valoare și în plan local, și va contribui la consolidarea poziției de lider a Porsche România pe segmentul auto. Împreună vom pune în practică inițiative ample, care vor menține compania pe direcțiile sale de dezvoltare strategică, pregătindu-ne, în același timp, pentru provocările viitoare ale industriei și pentru tranziția completă spre electromobilitate”, a declarat
  Brent Valmar, Director General Porsche România.

   

  Andreas Burgholzer și-a început cariera în cadrul grupului Porsche Holding Salzburg în anul 2012, ca Finance Project Manager la Porsche Inter Auto Polonia, jucând un rol cheie în succesul preluării activităților de retail din această regiune. Ulterior, a ocupat poziții strategice în structurile de Finance Management ale mai multor companii din grupul Porsche, cu responsabilități în zona de supervizare a activităților financiare, fuziuni și achiziții, integrare și dezvoltare de noi segmente. El a avut o contribuție determinantă în îndeplinirea obiectivelor grupului, grație vastei sale experiențe în domeniile managementului financiar și integrării și consolidării de noi piețe.

   

  În cei 12 ani petrecuți în cadrul Porsche Holding Salzburg, am implementat și gestionat, împreună cu echipele și partenerii noștri de afaceri, strategiile operaționale de expansiune și consolidare ale grupului, păstrând mereu grija față de client și nevoile acestuia în centrul tuturor deciziilor noastre de business. Sunt bucuros să mă aflu acum în România, înconjurat și susținut de o echipă solidă și experimentată, alături de care sunt convins că pot contribui cu adevărat la atingerea obiectivelor strategice ale grupului. Industria auto este în plin proces de transformare și evoluție către un sector al mobilității fără emisii, așa că vom lucra alături de dealeri și partenerii noștri pentru a susține această tranziție, oferind clienților Porsche România cele mai sustenabile tehnologii și soluții de mobilitate pe termen lung”, a declarat Andreas Burgholzer, noul Director General Porsche România.

   

  Porsche România își consolidează poziția pe piață și continuă ofensiva electrică

   

  În 2024, Porsche România continuă dezvoltarea strategică în toate sectoarele de activitate, cu focus pe segmentul de mașini electrice și soluții de electromobilitate, vizând transformarea parcului auto local prin promovarea celor mai avansate tehnologii, cu impact minim asupra mediului înconjurător.

   

  Urmând traiectoria de creștere pe piața locală, Porsche România a înmatriculat peste 26.000 de mașini în 2023, atingând, la finalul anului trecut, o cifră de afaceri (CA) de 4.583.169.000 RON și o cotă totală de piață de 16%. Compania a înregistrat cifre optimiste și în primul trimestru al anului curent, cu peste 6.000 mașini înmatriculate, reprezentând o creștere de 13,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

  Segmentul de vânzare a mașinilor electrice urmează, de asemenea, un trend ascendent, fapt dovedit de numărul în creștere de înmatriculări realizate. Astfel, procentul de mașini electrice al Porsche România din total înmatriculări este în prezent de 4%, cu 1.852 de mașini înmatriculate în 2023. Portofoliul Porsche România numără în prezent 10 modele electrice, lucru care dovedește interesul sporit și ofensiva puternică a companiei spre viitorul electric. Până în 2025, portofoliul de mașini electrice al Porsche România va fi completat cu modele noi, precum Cupra Tavascan sau Skoda Elroq.

   

  O activitate specială, asupra căreia Porsche Romania și concentrat cu precădere eforturile în ultimii ani, a fost promovarea și câștigarea de poziții de piață pentru marca MOON POWER, care livrează stații de încărcare și soluții electrice, iar din 2022 oferă și sisteme integrate de panouri fotovoltaice, cu tot ce implică acestea: vânzare, instalare și mentenanță. Pentru anul 2024, Porsche România și-a propus livrarea a peste 450 stații de încărcare tip hypercharger, cu puteri de la 75kW la 400kW, o inițiativă ce vine să susțină ofensiva companiei în sectorul electromobilității, și să consolideze planurile de a pune la dispoziția clienților săi cât mai multe mașini electrice.

   

  Ne găsiți și pe Google News

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Alte Articole