Între 8 – 10 iulie, Asia se gustă în Parcul Titan din București iar în cele trei zile vizitatorii se vor putea bucura de preparate japoneze, chinezești, coreene, turcești, thailandeze, indiene, taiwaneze și libaneze și de un mix de proiecții de film în aer liber, muzică live, spectacole de dans, ateliere de inspirație asiatică și demonstrații de gătit. Intrarea este liberă pentru vizitatori iar programul este: vineri, 8 iulie, 13:00 – 23:00 și sâmbătă, 9 iulie și duminică, 10 iulie, între 10:00 – 23:00.
Gastronomie asiatică pentru toate gusturile și demonstrații culinare
Atât cei pasionați, dar și curioșii care nu au mai încercat bucătăria asiatică pot gusta preparate japoneze (sushi, ramen și bento), indiene (tikka masala, samosa, curry, butter chicken și burger indian), turcești (cig kofte, tantuni, gözleme și sarmale tradiționale), delicii traditionale libaneze, siriene și turcești (baclava cu nucă, cu fistic, cu vișine și cu ciocolată, kunefe, plăcinte turcești și alte delicatese), înghețată libaneză, thailandeză și japoneză cu ceai matcha, bere japoneză, limonadă în stil asiatic și Boba Bubble Tea.
Pentru curioșii care își doresc să învețe tainele care fac preparatele coreene atât de delicioase, pe scena Asian Food Fest va avea loc zilnic câte o demonstrație de gătit: kimbap – varianta de sushi local coreean și delicioasele kimchi și bibimbap, unele dintre cele mai populare feluri din Coreea.
De asemenea, se vor mai putea urmări povești despre mirodeniile indiene, spuse de Angelica Marinescu, de la Namaste India dar și idei de prepare a ciupercilor shiitake și demonstrații de preparare a salatelor asiatice de la tehnicianul nutriționist Maria Nicuțar și principiile teoretice și practice ale bucătăriei ayurvedice prezentate de Centrul de Studii Vedice Iskcon București. Restaurantul Japanos aduce pe scena Asian Food Fest regulile la masă și curiozități despre Japonia, tehnica de a folosi corect bețișoarele, tot ce e de știut despre sushi și concursuri pentru pofticioși.
Filme în aer liber, recitaluri de muzică și dansuri tradiționale și moderne
Cea de-a doua ediție a Asian Food Fest aduce pentru prima dată publicului trei proiecții de film asiatic, în fiecare seară de la ora 21:00, astfel: vineri co-producția japonezo – turcă Ertuğrul 1890, un film istoric premiat la Premiile Academiei Japoneze de Film, sâmbătă comedia indiană The Great Indian Kitchen și duminică comedia polițistă coreeană Detective K: Secret of Virtuous Widow.
Pentru ca experiența călătoriei pe marele continent să fie una completă, atmosfera de festival de la Asian Food Fest este întregită de momentele artistice autentice sau interpretate de pasionații de cultură asiatică.
Astfel, pe 9 iulie, ziua este dedicată culturii coreene, iar curioșii pot afla mai multe ceremonia tradițională coreeană a ceaiului, adusă de Asociația Culturală Româno-Coreeană NAN KIBUN și pot viziona o demonstrație de arte marțiale prezentată de Clubul sportiv Taekwondo Lifestyle dar și dans K-Pop cu Midnight Leaders și The Leaders și un recital de nai cu Jung JongSoo & David Kim, discipoli ai maestrului Gheorghe Zamfir, recital oferit de Asociația Culturală Sarang Hanguk.
Duminică este o zi dedicată dansurilor – Ansamblul de balet Arabesque aduce pe scena Asian Food Fest un moment de dansuri asiatice, Elmas Oriental Dance Studio prezintă dansuri orientale iar Indra Dance Academy aduc dans indian în stil Bollywood, bhangra, garba, dandyia, mujra, clasic și semiclasic. Se vor mai putea vedea și atelierul – spectacol „Arta îmbrăcării kimonoului” oferit de Laura Karaman, singurul designer de kimonouri din România (prezentarea costumului tradițional japonez și a tehnicii de îmbrăcare) dar și atelierul Arta drapării sariului, oferit de Carmen Pesantez, specialist în cultura indiană, dar și un recital de muzică turcească cu Selin Ozer și K-pop cu Oana Taune și Enache Bella Florentina.
De neratat, ca și la prima ediție, este parada de costume autentice asiatice, un deliciu vizual plin de culoare.
Ateliere pentru toate vârstele
Pe toată durata festivalului, vizitatorii pot participa la diverse ateliere, de la henna indiană la caligrafie arabă și pictură pe lemn, ceramică și evantaie coreene dar și atelierul de îmbrăcat Yukata, kimono-ul tradițional japonez de vară, prezentat de designerul Laura Karaman.
Programul complet pe zile și detalii despre festival se pot găsi pe https://asianfoodfest.ro/ și pe FB: https://www.facebook.com/asianfoodfestbucuresti/.