fbpx
More

  Canon România, partener la prima ediție a Photo Trends Festival 2022

  Publicat în:

  Canon România este partener unic al secțiunii Film, din cadrul primei ediții a Photo Trends Festival, care se va desfășura anul acesta, în perioada 20-27 august, la 2 Mai.

  Festivalul, organizat de Asociația Visual Art, în parteneriat cu Primăria Limanu prin programul „Cultura la Liman”, reprezintă o continuare deosebită a consacratului Festival de Arte Vizuale VSLO, organizat în Vama Veche încă din 2010. Canon a fost partener VSLO timp de 6 ani, prima ediție a Photo Trends Festival marcând astfel cel de-al șaptelea an de colaborare.

  Photo Trends Festival se adresează în primul rând pasionaților de fotografie care au trecut deja de prima etapă a lucrului cu o cameră foto și care doresc să aprofundeze anumite domenii ale fotografiei sau să deprindă noi tehnici fotografice de la cei mai importanți lectori din domeniu.

  Sambătă, 20 august, va avea loc Canon Day

  In cadrul căreia va fi speaker fotograful Ionuț Macri iar participanții vor avea parte de o mulțime de surprize. Ionuț este ambasador Canon, fotograf cu 25 de ani de experiență, specializat în fotografie de publicitate. La Photo Trends Festival acesta va demonstra, pornind de la un brief real, întregul proces de la moodboard la vizualul final, inclusiv editarea pozelor în Photoshop. Cei prezenți vor putea interacționa cu el în cadrul unor exerciții practice. Câteva dintre lucrările sale sunt disponibile pe www.macristudio.com .

  Pe parcursul întregii săptămâni, cei care sunt interesați, vor putea participa gratuit la o serie de activități, prezentate de lectorii: Veaceslav Cebotari, Bogdan Mureșanu, Roxana Ardelean, sprijinite de Canon România, precum:

  Workshop PTF TV

  Timp de 7 zile, participanții vor învăța teoretic și aplicat modul în care lucrează o televiziune on-line. In fiecare seară se va emite un buletin de stiri al festivalului, în cadrul căreia se va organiza oră de live news.

  Pentru acest workshop se va lucra în trei echipe formate, fiecare, din câte un: reporter / operator, editor, regizor tehnic, producător, sunetist și un operator de camere robotice PTZ.

  Workshop film documentar

  Activitatea combină instruirea teoretica și atelierele practice, unde participanții vor învăța instrumentele fundamentale ale filmului documentar – producție, regie, cameră, iluminare, înregistrare a sunetului și editare. Aceștia vor produce proiecte de grup cu tema “Oameni și locuri”.

  Curs de film documentar – de la idee la film

  Acest curs le va arăta participanților pașii care trebuie parcurși pentru a face un film documentar și felul în care poate explorat întreg procesul de la idee la film.

  Modulele incluse în curs:

  1. Ideea

  2. Scenariul

  3. Dezvoltarea

  4. Pre-producția

  5. Producția

  6. Post-producția

  7. Distribuția

  8. Marketing

  9. Lansare

  10. Următorii pași

  Toți cei care doresc să participe la workshopurile desfășurate în cadrul Photo Trends Festival și să își îmbogățească astfel cunoștințele, sunt așteptați să se înscrie, menționând denumirea activității, până pe 15 august, aici.

  Programul este disponibil aici

   

   

  Ne găsiți și pe Google News

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Alte Articole