Acasă Tech Gadget Monitor LED IPS Philips 276C8 - Review

Monitor LED IPS Philips 276C8 – Review

Philips 276C8 este un monitor cu potențial foarte mare pe partea de prelucrare foto/video și oferă o experiență reală și foarte „colorată” am putem spune, toate acestea datorită dimensiunii displayului de 27-inch, QHD la o rezoluție de (2560 x 1440), cu o rată a frecvențelor de până la 75Hz și a tehnologiei IPS ce suportă HDR și oferă o experiență vizuală desăvârșită. Tehnologia IPS oferă un unghi de vizionare de 178 de grade, nefiind afectată calitatea grafică. De asemenea, afișajul IPS oferă imagini foarte clare și culori impresionante, ridicandu-se la un nivel înalt de acuratețe a culorilor ce prind viață, perfect pentru realizarea unor prelucrări profesionale ce necesită o optimizare foarte mare a culorilor.

Design-ul

Design-ul acestuia este unul simplist-modern, având o grosime a ecranului de doar 0.5cm, acesta pare scos din filmele SCI-FI, iar marginile fară ramă te introduc complet în mijlocul imaginilor afișate pe ecran. Având un picior subțire ce prinde ecranul de suport, pe timp de noapte parca iți oferă senzația că plutește.

Conectivitatea

Conectivitatea se face prin intermediul suportului ce are o formă pătrată (18x18cm), tocmai pentru a oferi display-ului posibilitatea de a avea o grosime de doar 0.5cm. Acest tip de suport oferă nu doar un aspect plăcut, dar și o stabilitate perfectă a monitorului. Acesta are un conector de 65W pentru alimentarea acestuia, 2x porturi HDMI dintre care unul de 1.4 și unul de 2.0, un port audio și un port USB Type-C, care permite conectarea unui laptop sau a unui telefon. Ceea ce nu ne-a încântat a fost lipsa unui conector DP (DisplayPort) și amplasarea tuturor conectorilor în spate, afectând distanța de amplasare față de peretele din spatele biroului. Datorită suportului ce are o dimensiune destul de măricică și a firelor ce ies prin spatele acestuia, am fost obligați să tragem biroul puțin mai în față pentru a permite monitorului să fie amplasat la o distanță mai mare față de ochii noștri.

Chiar dacă nu am reușit să obținem mai mult de 75 de frameuri în jocuri, am fost foarte încântați de culorile peisajelor din jocuri precum: Forza Horizon 4 și Apex Legends. De asemenea am fost capabili de a realiza această diferență a culorilor dintre acest monitor și culorile altor monitoare pe care le utilizam in prezent sau pe care le-am utilizat în trecut, chiar din clipa în care am pornit monitorul pentru prima oară. Pe partea de prelucrare a imaginilor ne-a ajutat foarte mult, facandu-ne treaba mai ușoară mulțumită optimizării foarte bune a lumozității și a contrastului.

Cei ce sunt interesați în achiziționarea acestui monitor, o pot face de aici.

 

 

Concluzie

REVIEW OVERVIEW

Design
Culori
Dimensiune
Frame-uri
Conectivitate
Acesta nu este un monitor recomandat gaming-ului, chiar dacă rata de refresh este de doar 75, ceea ce nu este tocmai rău, însă putem spune cu încredere că este un monitor perfect pentru cei ce se ocupă cu prelucrarea foto/video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUBIECTE POPULARE

GAMING

TECH