Acasă Tech Pc Review Tastatură mecanică Logitech G613 Wireless

Review Tastatură mecanică Logitech G613 Wireless

De la un timp de răspuns mai rapid decât viteza luminii, până la o durată de viață a bateriei de până la 18 luni, Logitech G613 Wireless ne surprinde cu o performanță surprinzătoare, creeată special pentru împătimiții de gaming.

Unboxing

Cutia cuprinde următoarele:

  • Tastatura mecanică Logitech G613 Wireless;
  • Un USB Receiver;
  • Un cablu pentru extinderea mufei USB;
  • Un suport de telefon;
  • Două baterii AA.

Aspectul

Aceasta are un aspect foarte plăcut și simplist, având un „wrist rest” de o dimensiune potrivită, ce iți oferă comoditate pe o durată lungă de timp. Materialele din care este realizată tastatura sunt de înalta calitate, oferind o rezistență mare dar și o greutate considerabilă ce denotă calitatea tastasturii. Pe laterala dreaptă se află butonul de pornire al tastaturii alături de numele acesteia.

Tastatura poziționată pe masa are ca și dimensiuni: 478 mm lățime, 216 mm adâncime și 33 mm înălțime, iar ca și greutate cântărește 1460g, ceea ce îi oferă o stabilitate incredibilă pe birou.

Tastele

Tastele tactile denumite „Romer-G”, oferă o atingere mecanică fină, fară a produce un zgomot foarte puternic de „click” ca la majoritatea tastaturilor mecanice. Totuși, tastele mai mari spre exemplu: space, enter, shift, etc., scot un sunet metalic în condițiile în care sunt apăsate mai puternic, iar acestea sunt eliberate cu rapiditate mare în urma căruia se formează un ecou al acelui zgomot metalic fiind puțin „ciudat” la prima utilizare.

Durata de viață a unui buton este de 70 de milioane de apăsări, iar acționarea acestora este mult mai scurtă, având o distanță de doar 1.5 mm, tocmai de aceea trebuie să fiți atenți deoarece butoanele se activează la cea mai mică atingere.

Tastatura are 6 butoane Gn programabile, ce pot executa acțiuni precum: deschiderea anumitor aplicații, deschiderea anumitor jocuri, inserarea unui text, sau crearea unui shortcut. Toate acestea se pot programa cu ajutorul aplicației „G Hub”, din intermediul căreia puteți programa toate perifericele Logitech.

În partea de sus, sunt amplasate o suită de butoane media prin care puteți regla volumul, să puneți pauză sau să dați play la melodie.

Conectivitatea

Conectarea se face foarte ușor atât prin Wireless cât și prin Bluetooth, fiind posibilă conectarea de până la 8 dispozitive, însă procesul de pairing trebuie repetat de fiecare dată atunci când conexiunea se face prin Bluetooth. Totuși, se pot conecta 2 device-uri simultan, unul fiind conectat prin Wireless și cel de-al doilea prin Blueetooth, iar transferul de la unul la celălalt se face printr-o simplă apăsare de buton.

Sistemul Wireless dezvoltat de cei de la Logitech este bine pus la punct și oferă o viteză a conexiunii instantă, fară a avea pierderi de semnal ce ar putea afecta sesiunea de gaming. Putem confirma cu încredere acest aspect, neântalnind până în momentul de față astfel de probleme. Semnalul este instant, exact ca la tastaturile profesionale conectate prin cablu De asemenea tastatura se poate conecta cu un mouse de gaming, mai exact cu modelul G603, pentru o experiență completă Wireless. .

Fiind o tastatură fară fir, aceasta are o durată de viață a bateriei de până la 18 luni, mai mult sau mai puțin, în funcție de intensitatea utilizării a tastaturii.În momentul neutilizării, aceasta intră într-un mod de standby, ce pornește în momentul apăsării unei taste, fară a avea vreo întârziere. Pentru o durată așa lungă de viață au fost făcute compromisuri, mai exact lipsa unei iluminări a tastelor ce ar fi putut arăta foarte bine pe această tastatură însă, performanțele bateriei nu ar mai fi fost aceleași.

Cei ce nu sunt obișnuiți cu o tastatură Logitech, la începutul utilizării pot avea probleme de acomodare cu aceasta datorită butoanelor Gn din partea stangă. În aceeași situație ne-am aflat și noi, fiind învățați cu o tastatura simplă și au fost necesare aproximativ 2 zile pentru a ne acomoda cu aceasta, având o altă poziție a butoanelor.

Dacă doriți să achiziționați această tastatură, o puteți face de aici.

Concluzie

REVIEW OVERVIEW

Design
Funcționalitate
Baterie
Conectivitate
Dacă doriți o tastatură wireless ce se poate conecta la mai multe device-uri, dar doriți și performanță în același timp, aceasta este cea mai bună alegere, având și un preț avantajos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUBIECTE POPULARE

GAMING

TECH