Acasă Tech Mobile Samsung Galaxy A71 Review

Samsung Galaxy A71 Review

Samsung A71 este cel mai nou și mai performant telefon din seria „Galaxy A”. Seria din care face parte telefonul pe care îl vom prezenta în acest review, este una oferită unui public divers, la prețuri cât mai accesibile, fără a exista compromisuri prea mari în ceea ce privește performanța acestora.

Design-ul

Fiind primul și cel mai important aspect al telefonului atunci când interacționezi pentru prima oara cu acesta, designul este definit de un „Infinity display”, AMOLED Plus, de 6.7 inch, la o rezoluție de 1080 x 2400 (FHD+), ce iți oferă o experiență de utilizare clară și plină de culori. Display-ul având marginile aproape neobservabile, ne-a încântat foarte mult atunci când am urmărit un serial pe Netflix, la o claritate a imaginii și a culorilor foarte buna, exact cu cele percepute de ochiul uman, dar si de dimensiunea imaginii proiectată pe intregul ecran.

Valabil în 3 culori pastelate: Prism Crush Black, Silver și Blue, fiecare dintre aceste culori au un imprimeu unic și elegant ce în combinație cu marginile curbate, oferă o notă de eleganță și finețe. Telefonul testat de noi a fost în culoarea Silver, o culoare ce la lumina dă mai mult spre alb, iar imprimeul se observă atunci cand lumina reflectă in sticlă, atrăgând privirile oamenilor atunci când ești pe stradă.

Performanța

Performanța telefonului este definită de un procesor Octa Core Dual de 2.2GHz, alături de o memorie RAM de 6GB ce împreună oferă o experiență desăvârșită și un timp scurt de răspuns al telefonului. Noi l-am utilizat ca și device principal pentru câteva zile si nu am întâmpinat vre-un discomfort, iar adaptarea a fost rapidă. Dacă sunteți pasionați de fotografie și aveți nevoie de o memorie mare de stocare, ei bine vă informăm că Samsung A71 vine cu o memorie internă de 128GB la care mai puteți adăuga încă 512GB prin intermediul unui card microSD, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a stoca toate fișierele pe o perioadă foarte lungă de timp.

Camerele foto

Camera frontală de 32MP permite realizarea selfie-urilor de înaltă claritate, captând detaliile și transpunându-le foarte clar, iar cu ajutorul sistemului de focalizare „Selfie Focus”, fundalul este estompat, iar dumneavoastră veți ieși în evidență.

Ansamblul camerelor foto de pe spate este unul foarte promițător pentru un telefon cu un preț atât de accesibil, acesta fiind format din patru camere.

Camera principală de 64MB (F1.8)
Camera ultra wide de 12MP (F2.2)
Camera Macro de 5MP (F2.4)
Camera de profunzime 5MP (F2.2)

 

Camera cu „Ultra wide angle” vă permite să acaparați un unghi de până la 123 de grade, pe când „wide angle” vă permite o rază de doar 81 de grade. Surprinderea unei raze mai mari este ceva necesar și la modă atunci când faceți o poză cu grupul de prieteni. Totuși cei ce sunt pasionați de a surprinde până și cele mai mici detalii ale unui obiect, se pot baza pe camera Macro ce va scoate în evidență orice mic detaliu.

Pentru cei ce sunt pasionați de cinematografie, Samsung vă oferă șansa de a înregistra un vlog sau un cadru în natură în orice moment fară a fi nevoiți să folosiți un echipament greu și voluminos. Alături de „Super Steady”, ce este o tehnologiei AI ce reușește să stabilizeze foarte bine imaginea, eliminând cadrele tremurate, ajutând la crearea unui videoclip cinematic de calitate.

Indiferent de situația în care se va afla ansamblul de camere, acestea vor oferi o calitate bună a pozelor. Un minus întâlnit de noi atunci când am testat ansamblul de camere, este legat de focalizare. Senzorul de focalizare pare că nu este încă optimizat perfect și unele poze mai ales atunci când lumina nu este foarte grozavă, ies puțin mișcate și sperăm ca la următoarele update-uri să se rezolve această problema.

Bateria

Bateria vă permite utilizarea telefonului pe întreaga zi, având o putere de 4500mAh, ceea ce este o capacitate mare și necesară în anul 2020. Acesta dispune de funcția „Super fast charging”, ce permite încărcarea telefonului în doar câteva minute datorită alimentării de 25W a acestuia.

O altă funcție uimitoare a telefonului ce vă va ajuta bateria atunci când vă bucurați de un joc este funcția „Game Boost”, ce maximizează performanțele telefonului și îmbunătățește experiența jocurilor. Acesta oferă o mișcare mai lină a personajelor și o optimizare mult mai bună a bateriei.

Telefonul a fost testat de către noi printr-o serie de jocuri precum:Need For Speed, Fortninte, Hustle Castle cât și multe alte jocuri de actualitate ce necesită o capacitate mare de resurse. Însă, datorită optimizării acestuia cu ajutorul funcției Game Booster, telefonul este optimizat pentru orice joc cu ajutorul tehnologiei AI.

Securitatea

Securitatea telefonului este un aspect foarte important, fiind posibile tot mai multe variante de a bloca accesul, însă odată cu acestea au fost îmbunătățite și modurile de deblocare rapidă. Printr-o simplă atingere a ecranului, putem debloca telefonul într-un mod foarte rapid. Senzorul de amprentă fiind poziționat sub ecran, acesta oferă un comfort în plus.

A doua funcție testată este deblocarea facială, aceasta recunoaște într-un timp foarte scurt imaginea feței, deblocând instantaneu device-ul. Indiferent de cât de scăzută este lumina, telefonul reușește să recunoască fața.

Pentru a nu interveni probleme atunci când telefonul este deblocat cu ajutorul amprentei, trebuie să vă asigurați că degetul este curat și este poziționat în poziția corectă a scanner-ului de citire a amprentei. De asemenea este permisă crearea mai multor „print-uri” ale aceluiași deget, oferind o oportunitate mult mai sigură de a debloca telefonul din prima încercare.

Iar pentru cei ce doresc să achiziționeze acest telefon o pot face chiar de aici.

Concluzie

REVIEW OVERVIEW

Design-ul
Performanța
Camerele
Bateria
Securitatea
În concluzie, Samsung A71 este un telefon realizat pentru un public divers si la un pret accesibil ce merită a fi achiziționat. Performanța telefonului este foarte impresionantă, iar alături de ecranul de 6.7 inch, oferă o experiență desăvârșită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUBIECTE POPULARE

GAMING

TECH