Acasă Tech Mobile Review Nokia 5.3

Review Nokia 5.3

După o săptămână în care am avut la dispoziție un nou telefon în teste și mai exact un Nokia 5.3, am reușit să tragem o concluzie legată de capacitățile acestuia și am realizat un review detaliat al telefonului.

Fiind un smartphone „Low budget”, acesta la prima vedere pare un telefon cu caracteristici clasice a celor de la Nokia, fiind un telefon rezistent la zgârieturi și lovituri datorită materialelor din care a fost realizat totuși, acesta oferă tehnologii avansate. Pe parcursul acestui review vă vom prezenta toate aceste tehnologii noi și capacitățile acestui telefon.

Pentru început vom vorbi de aspectul acestuia puțin mai Sci-Fi, datorită ansamblului de camere rotunjit, iar textura minunată a capacului din spate și rama acestuia realizate dintr-un plastic solid, ce iți oferă o aderență foarte buna atunci când este utilizat. Display-ul de 6.55 inch oferă o experiență detaliata a sesiunilor de gaming sau a maratoanelor de filme și seriale. Având un ecran mare, acesta dispune de o rezoluție de doar 720 x 1600 pixels, ceea ce nu este rău, mai ales pentru un telefon încadrat în acest buget mic.

Majoritatea telefoanelor din ziua de astăzi au renunțat la mufa jack însă, Nokia 5.3 continuă să mențină acest conector ce este  și în ziua de astăzi una dintre cele mai utilizate metode de conectare a caștilor la dispozitiv. Aceasta este amplasată în partea de sus a telefonului. De asemenea, la capitolul audio am fost foarte mulțumiți de sunetul puternic și clar al difuzorului, fiind un mare plus atunci când urmărești un film sau un serial pe telefon.

Am fost plăcut surprinși de o anumită funcție ce poate fi ceva minor pentru unele persoane însă pentru noi a fost ceva foarte plăcut și mai exact nelipsitul led de avertizare a notificărilor ce îl vedem în majoritatea timpului în partea de sus a ecranului. Ei bine, Nokia a amplasat acest led pe butonul de pornire/oprire, având o iluminare cu puls foarte finuță și plăcută la vizualizare.

Camerele foto

Camera principala de 13 MP f/1.8 realizează pozele cât mai perfecte pentru tine datorită senzorului de adâncime de 2 MP. De asemenea, pe partea de poze realizate în cadre largi sau de aproape, vin în ajutor cele două camere secundare, cea de 5 MP „ultra-larg” și cea de 2 MP „Macro”.

Având doar o cameră frontală de 8 MP f/2.0, aceasta realizează selfie-ul perfect cu care te poți lăuda pe rețelele de socializare.

Performanță

Performanța telefonului este una foarte ușoară datorită sistemului de operare Android One, care la pachet cu procesorul Qualcomm® Snapdragon™ 665 și o memorie RAM de 4GB, bine optimizat, acesta oferă o experiență foarte solidă și plăcută datorită fluidității acestuia.

Acesta vine cu o memorie de stocare de 64GB la care se mai poate adăuga un card MicroSD de până la 512GB, fiind suficient pentru stocarea tuturor fișierelor personale.

Bateria are o capacitate de 4000 mAh, fiind mai mult decât suficient pentru acest telefon, datorită faptului că ecranul nu are un consum așa mare. Aceasta se încarcă la 10W, ceea ce nu vă permite încărcarea acestuia într-un timp scurt în cazul în care sunteți pe fugă, dar vă oferă un timp de viață al bateriei pe durata întregii zile. Încărcarea se face printr-un cablu USB Type-C.

Pentru ce ce doresc să achiziționeze acest telefon o pot face aici.

Concluzie

REVIEW OVERVIEW

Design
Performanță
Camere
Baterie
Sistem de operare
În concluzie, acesta este un telefon ideal pentru persoanele cu un buget mic și care își doresc o performanță și o rezistență cât mai buna de la un telefon low budget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUBIECTE POPULARE

GAMING

TECH