<

Review – Huawei MateBook X Pro 2021 elegant, premium și ultra rapid

AcasăReviewReview - Huawei MateBook X Pro 2021 elegant, premium și ultra rapid

Verdict

Huawei MateBook X Pro 2021 este unul dintre cele mai bune ultrabook-uri lansate în acest moment, ecranul fullview 3k are o paletă de culori perrfectă iar faptul că are și touchscreen este un element important. Procesorul Intel I7 oferă putere de răspuns și procesare perfectă. Pe scurt este unul dintre cele mai elegante și premium laptop-uri Huawei .
+ Design Premium
+ Ecranul FullView 3K
+ Huawei Share
+ Finisajul
+ Încărcarea rapdiă
+ Sunetul puternic
- Prea puține porturi de conectare

Huawei lansează și în 2021 unul dintre cele mai bune Nootebok-uri din portofoliul acestora, respectiv Huawei MateBook X Pro. Și vine cu o experiență fără limite oferind cele mai bune componente și finisaje. 

 

În redacția noastră a sosit MateBook X Pro și am fost surprinși din primul moment în care am pus mâna pe acesta.

Unboxing MateBook X Pro 2021

Cutie Huawei MateBook X Pro

Conținutul este unul premium precum și notebook-ul propriu zis, avem parte de cea mai plăcută experiență de a despachetare acestui produs.

Pentru început regăsim Notebook-ul MateBook X Pro iar sub acesta avem două cutii ce se află încărcătorul de priză, cablul USB-C și un adaptor Huawei MateDock 2. Pe lângă acestea se află și câteva instrucțiuni.

Specificații

Acesta vine în două variante de culoare Space Grey și Emerlad Green, noi am primit varianta Space Grey cu o caracasă metalică foarte ușoară specială pentru un asemenea notebook ultraportabil.

MateBook X Pro cântărește doar 1.33 kg și are o grosime de doar 14.6 mm, dar vedeta din punctul nostru de vedere este ecranul de 13.9 inch ce oferă o experiență FullView la o rezoluție 3K. Având un raport ecran-carcasă de 91% și oferă o imagine completă, mai mare și mai bună. Acest lucru se datorează ramelor înguste.

Imaginea clară și vie oferă cea mai bună calitate de redare video/foto. Raportul de aspect este de 3:2 și vor încăpea mai multe detalii în timpul utilizării.

Pe lângă aspectul premium al ecranulu, acesta are și un ecran tacticl ce oferă o serie de gesturi, ce permite realizarea unei capturi de ecran cu doar trei degete.

Tastatura este iluminată complet, fiind o tastatură de tip chiclet vom obesrva ușurința de tastare și utilizare. Implementat în tastatură vom regăsii și o cameră de 1MP (720 HD) ce este poziționată discret.

Huawei MateBook X Pro Review

Fiind un punct în plus pentru securitate pe lângă camera discretă avem și un cititor de amprente ce este în butonul on/off al ultrabook-ului.

 

Huawei Share

Este una dintre cele mai intresante funcții această deja existentănd și pe alte MateBook-uri. Însă pentru acest model a fost implementată în trackpad și prin simpla atingere a smartphone-ului Huawei pe touchpad-ul notebook-ului vom benefica de trasferul fotografiilor,  o Colaborare Multi-screen ce va suporta afișarea mai multor aplicații de pe telefonul personal.

Touchpad

Touchpad-ul beneficiază de tehnologia Huawei Free Touch ce oferă un feedback eficient la fiecare apăsare sau mișcare a degetelor. Este intuitiv și se integrează perfect cu aspectul premium al laptop-ului.

Perfromanță 

Modelul Huawei MateBook X Pro 2021 testat de către noi beneficiază de cel mai nou procesor Intel din generația a 11-a respectiv un I7. Alături de acestă avem 16 GB RAM LPDDR4X și un spațiu de stocare de 512 GB SSD existând și varianta de 1 TB.

Pe partea grafică avem Intel Iris Xe ce ne va ajuta pe partea de procesare a imaginilor sau a materialelor lucrate cu acesta.

Noi am utilizat acest laptop la câteva sesiuni de editare și vizionare a unor materiale video/filme. Și am observat că beneficiază de o răcire foarte bună. Datorită noului ventilator dual Shark Fin ce facilitează fluxul de aer și o răcire mai rapidă.

Putem spune că fiecare task pe care i l-am dat acestui laptop la executat rapid și fără probleme.

Porturile de conectare sunt următoarele 

Tip Port
2 x USB-CAcestea pot să fie utilizate atât pentru încărcarea ultrabook-ului cât și pentru display dar și pentru transferul de date.
1 x 3.5 mm JackPentru microfon și căști
1 x USB A

 

Chiar dacă par puține avem  și acel Huawei MateDock 2 ce se conectează printr-un port USB-C și oferă următoarele ieșiri:

HDMI1
USB1
USB-C1
VGA  mamă1

Sunet

Sunetul este unul incredibil livrat cu ajutorul a patru boxe, ne va oferii cea mai bună calitate. Huawei MateBook X Pro are implementate și două microfoane ce preiau vocea din diferite puncte . Și datorită algoritmului avansat poate să filtreze zgomotul ambiental perfect.

Conectivitate 

Permite conectarea la o rețea 2,4 Ghz și 5 Ghz de tip WI-Fi 6 iar cu ajutorul celor două antele MiMO vor rezulta viteze de internet rapide.  Mai beneficiază și de Bluetooth 5.1.

Baterie

Performanța bateriei este bună, acesta poate să susțină până la 11 ore de activitate obișnuită precum și navigare web. Iar redare video de până la 10 ore.

Pe tot parcursul testării putem spune că a reușit să țină bateria și am încărcat doar odată produsul testat.

Iar după cum spune și producătorul pentru patru ore de utilizare avem nevoie de doar 30 de minute de încărcare a Huawi MateBook X Pro.

Valabilitate 

Acest nou Huawei MateBook X Pro se regăsește în pe noul magazin online al celor de la Huawei fiind la promoție cu ocazia lansării acestui magazin. Și vine cu o serie de cadouri. MateBook-ul se poate găsii aici.

Concluzie

În percepția noastră Huawei MateBook X Pro este un ultrabook performant ce poate să livreze cea mai înaltă performanță. Este un companion perfect pentru cei ce vor să beneficieze de viteză și securitate. Pentru editare foto/video sau realizarea unor proiecte este cea mai bună alegere.

Ecranul FullView 3K și un aspect de 3:2 o să ofere cea mai bună experiență de lucru, în plus are și un ecran tactil cu 10 puncte de atingere ce  permite mai multe tipuri de gesturi precum realizarea unei capturi de ecran.

Dacă deținem și un smartphone Huawei putem să profităm și de Huawei Share care practic telefonul este transpus pe laptop-ul MateBook X Pro și putem realiza un transfer de date mult mai ușor.

Și de această dată Huawei reușește să aducă un MateBook bun cu finisaje premium și performanțe la fel de înalte. Este un ultrabook ușor și cu un ecran spectaculos.

 

Notă

Design
Performanță
Baterie
Display
Sunet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

GAMING

TECH