Review – Acer Aspire 5 laptop de buget cu procesor Tiger Lake

AcasăReviewReview - Acer Aspire 5 laptop de buget cu procesor Tiger Lake

Verdict

Acer Aspire 5 este soluția cea mai bune pentru cei ce caută un laptop de buget și să ofere o putere considerabilă.
+ Fiabil
+Prețul bun
+Performanță
+
- construcție preponderentă de plastic
- lipsa unei tastaturi iluminate

Tot mai multă lume este în căutarea unui laptop decent și să ofere o calitate bune, fie că este folosit la vizionarea unui film sau dorești să îți faci treaba la muncă cu el , chiar și pentru elevii ce mai învață de acasă, noi prezentăm astăzi Acer Aspire 5 ce este un laptop bun și deține un procesor Intel Tiger Lake din generația a 11-a.

 

Specificații Acer Aspire 5

Noi am avut în teste Acer Aspire 5 ( A514-54) ce vine cu o serie de specificații bune la prețul care îl oferă.

Acer Aspire 5 A514-45
Ecran14 inch, 1920 x 1080 , 16:9 , LED IPS , Full HD
ProcesorIntel Tiger Lake Core i3-1115G4 2.1 GHz, Turbo Boost 4.1 GHz
VideoIntel Iris UHD
Memorie RAM 8 GB DDR4
Memorie StocareSSD 256 GB
Conectivitate1 x HDMI, 1 x RJ-45, 2 x USB 3.2 , 1 x USB 2.0 , 1 USB-C (doar pentru date , 3.5mm Jack
Greutate1.44 Kg

 

Dacă stăm să analizăm specificațiile sunt unele destul de decente pentru o utilizare normale precum vizionarea unui film, diferite taskuri la locul de muncă sau realizarea unor teme pentru școală/facultate.

Conținut pachet și design

Cutia lui Aspire 5 este una simplă, înăuntru se află laptop-ul propriu zis bine securizat și ambalat, cât și încărcătorul său. În pachetul nostru se afla și adaptorul de priză pentru UK însă în pachetul retail sigur se află doar adaptorul pentru prizele noastre.

Design-ul lui Aspire 5 este unul destul de intresant, există o zonă de răcire fix lângă ecran ce mi-a atras atenția deoarece sunt una dintre acestea este astupată.

Carcasa este preponderent din plastic dar capacul este din metal, însă chiar și așa este un laptop destul de bine structurat, oferă un aspect plăcut la atingere.

Tastatură și trackpad

Pentru Aspire 5 acestea nu vin cu nimic revoluționare sunt realizate dintr-un plastic , din păcate iluminatul tastaturii lipsește însă își fac treaba destul de bine.

Trackpad-ul este unul tot din plastic ce permite o serie de gesturi iar poziționarea sa pe partea din mijloc nu va realiza probleme în timpul utilizării tastaturii.

Ecran

Modelul testat de către noi a venit cu un ecran de 14-inch IPS Full HD. Culorile reușete să le redea bine din păcate luminozitatea nu este un punct forte al acestuia însă am reușit să vizionăm o serie de filme și citirea unor materiale în online fiind mai mult decât perfect.

Hardware și performanțe

Având în vedere specificațiile pe care la are putem spune că este un laptop dedicat celor ce îl vor folosii pentru locul de muncă, studenți/elevi și probabil persoanele ce utilizează pentru facebook, vizionat un film și în mare parte aceste nevoi.

Din păcate pe partea de gaming nu o va excela însă am încercat o serie de jocuri precum Fortnite și CS: GO ce au oferit performanțe decente pe cele mai mici setări.

Bateria ține destul de mult , pentru un daily use este perfectă și poate să ofere până la 8 ore de utilizare .

Preț

Acer Aspire 5 A514-54 se găsește la un preț aproxiamtiv de 3.000 lei atât în varianta testată de către noi cât și în variante mai performante.

Notă

Performanță
Display
Baterie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

GAMING

TECH