Review – GeForce Now un serviciu de game streaming

AcasăReviewReview - GeForce Now un serviciu de game streaming

Verdict

GeForce NOW este pe departe unul dintre cele mai complexe și bine gândite servicii de game streaming de pe piață. Comparativ cu ceilalți acesta oferă posibilitatea să joci titlurile tale deja achiziționate prin diferitele servicii precum Steam, Epic Games, Ubisoft Connect etc. și nu ne pune să le achiziționăm din nou. Experiența de joc este una plăcută oriunde ne-am afla. Necesitatea unei conexiuni bune la internet este cel mai important lucru.
+ Librăria vastă de jocuri
+Se adaugă săptămânal titluri noi
+ Poți juca un anumit titlu dacă îl deții pe diferite platforme (Steam, Epic Games etc.)
+ Este și gratuit
+ Poate fi jucat pe aproape orice device
- Necesită o conexiune bună de internet pentru o experiență optimă
- Limitat la un anumit număr de ore de joc
Varianta gratuită necesită timp de așteptare pentru a găsii un computer valabil

GeForce Now este realizat de către NVIDIA și este un serviciu de streaming dedicat jocurilor. Fiind lansat în varianta finală de mai bine de un an de zile. Am avut și noi ocazia să îl testăm și să ne spunem părerea despre acesta.

Ce este mai exact GeForce Now ?

Un serviciu de cloud gaming ce se diferențiază față de variantele existente de la celalte companii. Iar felul în care funcționează este unul ce merită lăudat.

  • Practic avem de ales între varianta gratuită sau cea plătită a abonamentului.
  • Există o listă de jocuri ce este valabilă și updatată săptămânal cu cele mai noi titluri (însă aici trebuie să specificăm, că jocurile pe care le vei juca cu GFN sunt cele deținute de către tine prin (Steam, Epic Game Store, Ubisoft Connect și alte servicii de acest gen ) însă oferă și posibilitatea de a ne juca jocuri free-to-play.
  • Iar calitatea în timpul sesiunilor de joc este una demnă de un calculator cu cele mai noi performanțe (chiar dacă avem un sistem mai vechi)
  • Se poate utiliza atât pe un Windows PC, Mac OS, Android (aplicație dedicată), Android TV cât și direct din browser Chorme (versiune Beta) iar pentru iOS (iPhone și iPad ) se poate utiliza doar prin Safari.

GeForce Now Valabilitate NVIDIA

După cum spuneam există două variante de subscriptii respectiv:

  • Una gratuită însă sesiunea de joc este limitată la o singură oră. Este nevoie să se aștepte pentru a ne conecta la un computer din cloud.
  • Cea cu plată ce se poate achiziționa la 9.99 € /lunar sau anual la prețul de 99.99 € existând o prioritate la accesarea serviciului, sesiunea de joc fiind extinsă iar setări grafice mai bune comparativ cu varianta gratuită.

GeForce Now Subscriptie Pret Streaming Gaming

  • Însă pentru cei ce și-au achiziționat Founders Edition înainte de majorarea de preț la 9.99 €. Pot beneficia de prețul precedent respectiv 4.99 însă trebuie să își mențină subscripția activă constant.

 

Experiența de joc și teste a serviciului GeForce Now

Noi am testat în diferite medii de joc precum:

  • Cu ajutorul unui calculator conectat la calculator prin cablu.
  • Laptop ce este conectat la Wireless .
  • Telefon conectat la Wireless cât și prin serviciile de date mobile (5G) .

Testele cu ajutorul unui calculator conectat la un cablu de internet putem spune că a mers exemplar, am beneficiat de toată viteza de internet și am jucat atât titluri Multiplayer cât și titluri single-player.

În cele Multiplayer respectiv Forntnite și Apex Legends au existat mici probleme de lag însă nu au fost foarte prezente și am putut juca fără probleme.

Iar în Single-Player am jucat titluri precum Assassin’s Creed Valhalla , WatchDogs Legion dar și Cyberpunk 2077. Unde am putut să beneficiez de grafică Mediu spre High la 60 FPS și cu Ray Tracing.

GeForce NOW Gaming

A doua variantă de testare a fost cu ajutorul unui laptop conectat la Wireless unde aici am întâmpinat mici probleme unde programul ne-a comunicat că dacă utilizăm această soluție va exista posibilitatea unor întreruperi din cauza semnalului wireless.

Însă noi am jucat aceleași titluri prezentate mai sus și putem spune că au fost diferențe foarte mici între sesiunea de utilizare cu fir și cea wireless.

Experiența de joc prin telefon

Iar prin telefon a fost cea mai intresantă experiență de până acum cu GFN. Am utilizat telefonul personal un Samsung Note 20 Ultra. Și am putut să mă bucur de un ecran relativ mai mare.

Experiența a fost una plăcută mai ales aplicația dedicată pentru Android este una intuitivă și ușor de utilizat. Pentru a mă bucura de sesiunile de joc am utilizat un controller (poate fi utilizat unul de PlayStation, Xbox sau un controler dedicat telefoanelor)

Ce doresc să subliniez pentru testarea în versiunea de mobil. Este faptul că dacă nu va exista o conexiune stabilă de internet. Prin datele mobile vor exista întreruperi și probleme de gameplay .

Prin toate cele trei variante de testare am jucat la setările grafice recomandate de către NVIDIA și nu au existat probleme. Însă dacă dorim să ne facem propriile setări avem posibilitatea să o facem din meniul fiecărui titlu.

Ce mi-a plăcut la GeForce Now

GeForce Now este pe departe o platformă de streaming bine făcută. Fie că utilizezi varianta gratuită fie că optăm pentru varianta plătită vom avea parte sesiuni de gaming perfecte.

Chiar dacă varianta Free are o serie de limitări este bună pentru a fii testată și mai apoi să optăm pentru cea plătită.

Noi ne-am bucurat să o testăm, am avut acces la varianta plătită (abonament) și ne-am putut bucura de toate beneficiile oferite de aceasta respectiv RTX, DLS și prioritate la servere.

O listă vastă de titluri ce este constant actualizată în fiecare joi cu cele mai noi titluri.

O alternativă ieftină pentru cei ce nu beneficiază de un PC performant și vor să se bucure de cele mai noi titluri. Posibilitatea de se putea utiliza în orice moment și loc.

Ce nu mi-a plăcut la GeForce Now

Chiar dacă au fost numai cuvinte de laudă au existat și părți mai puțin plăcute. Un exemplu este faptul că ori de câte ori accesăm un titlu suntem nevoiți să introducem datele de cont pentru titlul respectiv (Steam, Epic Games, Origin, Ubisoft Connect etc.)

Însă într-un final serviciul GeForce Now este pe departe cel mai bun dintre ceea ce avem prezent pe piață. Fie că se alege varianta free fie că este varianta plătită. Vrem să vedem mai multă stabilitate în acest serviciu și suntem siguri că Nvidia va oferii constant susținere și va implementa mai multe setări grafice ce vor ridica calitatea jocurilor și a streaming-ului.

Notă

Functionalitate
Conectivitate
Preț
Librăria de jocuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SUBIECTE POPULARE

GAMING

TECH