fbpx

More

  Ce oferă NVIDIA GeForce NOW în 2024

  Publicat în:

  NVIDIA continuă să ofere unele dintre cele mai bune plăci grafice de pe piață iar alături de acestea vine și cu o serie de servicii.  Printre care și GeForce NOW ce oferă o experiență de gaming în Cloud ce necesită  o conexiune la internet puternică și cam atât.  Lansarea inițală a serviciului GeForce NOW a fost în anul 2020 iar de atunci NVIDIA a oferit constant noi update-uri, îmbunătățiri și o librărie de jocuri ce crește săptămânal.

   

  Am folosit constant GeForce NOW încă de la lansarea din 2020 și pot spune că am utilizat acest serviciu pe mai multe device-uri precum PC, Laptop, Telefon, Smart TV și mai nou alături de o consolă Handheld (Lenovo Legion GO). Iar cu fiecare schimbare pot spune că GeForce NOW este din ce în ce mai bun și parcă nu mai simți nevoia să achiziționezi constant noi componente pentru PC sau un laptop nou pentru a fii în pas cu noile jocuri și cerințe.

  Cele mai noi funcții NVIDIA se regăsesc și în GeForce NOW

  Pentru cei interesați de GeForce NOW acesta vine sub formă de subscripție și este disponibil în trei variante:

  • Free

  Vine cu un Basic Rig  ce îți poate face streaming la jocuri, la o calitate de 1080p  îți oferă până la 60 FPS. Acces standard la servere pentru a pornii jocurile, astfel timpii de așteptare pentru pornirea unui titlu pot să difere comparativ cu celalte subscripții disponibile. Te poți juca fără oprire doar o oră, iar în timpul în care aștepți ca jocul să pornesacă or să fie afișate câteva reclame, acest lucru este doar în momentul încărcării jocului nu și în timp ce ești intrat în joc.

  Consider că este o variantă numai bună pentru a încerca acest serviciu și a îți faci o idee despre serviciul oferit de către NVIDIA.

  • Priority

  Perfromanța crește considerabil cu acest pachet, și vei avea parte de un Premium Rig ce este echivalentul unui NVIDIA GeForce RTX 3060 sau NVIDIA GeForce  RTX 2080 astfel în anumite jocuri se poate observa creșterea în performanță. Accesul la servere este unul prioritar și timpul de așteptare o să fie aproape inexistent. Posiblitatea de a te juca neintrerupt 6 ore la o rezoluție de până la 1080p și la 60 FPS fără reclame.

  Costul pe lună este de 10.99 Euro sau pentru 6 luni este de 54,99 Euro, echivalentul a 9,17 Euro pe lună.

  • Ultimate

  Este pe departe cel mai avantajos dintre toate și vine cu cea mai bună experiență de joc, ai parte de acces exclusiv la servere ce sunt echivalentul unui PC cu NVIDIA GeForce  RTX 4080 astfel te poți bucura de toate tehnologiile NVIDIA disponibile la momentul actual și vei avea parte de NVIDIA DLSS 3, G-Sync, NVIDIA Reflex ce oferă cea mai scăzută latență, rezoluție maximă 4K la 120 FPS, 2K la 120 FPS și 1080p cu un frame rate maxim de 240 FPS. Iar sesiunea de joc maximă este de 8 ore.

  Costul serviciului Ultimate pe lună este de 21,99 Euro sau pentru 6 luni este de 109  Euro, echivalentul a 18,17 Euro pe lună.

  NVIDIA GeForce NOW și pentru o zi

  Dar dacă nu ești decis ce pachet să alegi NVIDIA oferă un Day Pass pentru Priority și Ultimate, la prețul de 4.39 Euro pe zi pentru Priority sau 8.79 Euro pe zi pentru Ultimate.

  Librăria GeFroce NOW crește săptămânal și oferă jocurile disponibile de pe Ubisoft Connect , Epic Games, Steam și Xbox iar pentru a le juca este nevesar să le dețineți.

  Conexiunea la internet este vitală pentru GeForce NOW

  Am decis să testez GeForce NOW Ultimate pe mai multe device-uri ce permit acest lucru și am încercat prima dată pe propriul Desktop unde am instalat aplicația dedicată ce se poate descărca de pe site-ul oficial NVIDIA mai ai posibilitatea să folosești acest serviciu chiar și din browser.

  După instalare și legarea a tuturor conturilor de Steam, Epic, Ubisoft și Xbox am regăsit o librărie stufoasă, mai exact aveam disponibile 280 de jocuri din 1909 la perioada scrierii acestui articol. Ce țin să menționez este faptul că NVIDIA aduce săptămânal noi jocuri astfel librăria este în continuă creștere.

  Înainte de a pornii la joc este recomandat să umblăm în setările pentru calitatea streaming-ului astfel să te poți juca fără prea multe bătăi de cap.

  Iar la acest capitol internetul este partea cheie deoarece pentru o calitate mai bună și cele mai înalte detalii este nevoie de o conexiune puternică și stabilă. Și ai de ales între Balanced, Data Saver, Competitive și Custom unde alegi după bunul plac ce setări ai nevoie.

  Eu pentru PC am ales setările din imagine și nu am avut probleme mai ales că, conexiunea a fost una directă prin cablu la o rețea gigabit.

  Dar dacă joci jocuri Multiplayer precum Fortnite, Counter Strike 2 sau Call of Duty cea mai bună alegere este modul Competitive.

  Am testat Cyberpunk 2077  

  Pentru a pune în evidență toate capabilitățile GeForce NOW Ultimate  am ales să jucăm Cyberpunk 2077 deoarece la momentul actual este cel mai arătos joc și pune la încercare toate tehnologiile NVIDIA precum Reflex, DLSS mai ales că Ultimate îți oferă un rig echipat cu un RTX 4080.

  Prin urmare după testarea conexiunii la internet am dat drumul la joc, inițial vei avea o serie de setări grafice deja făcute dar poți umba și seta după bunul plac, având în vedere că beneficiem de pachetul Ultimate am setat totul High-Ultra și am pornit în orașul Night City unde  ray-tracing-ul este minunat chiar și în cloud, iar detaliile grafice sunt exemplare.

  Totul se mișca de minune, pot spune fiecare tastă apăsată și mișcare de mouse îmi oferea senzația că joc acest joc direct de pe propriul PC și nu prin Cloud conectat la un server la sute sau poate chiar mii de KM depărtare.

  Apoi am ales să încerc GeForce NOW și cu ajutorul consolei handheld Legion GO ce a fost conectată la rețeaua proprie Wi-FI unde am instalat GeFroce NOW și am pornit din nou jocul, având în vedere că avem parte de un controller și nu a fost utilizat mouse-ul și tastatura pot spune că am avut o experiență excelentă. Dar din nou repet conexiunea la internet este vitală pentru a te juca fără probleme.

  Deși am avut ocazia să testez GeForce NOW și printr-o rețea mai sablă din cadrul unui hotel și pot spune că în anumite momente au existat timpi de răspuns mai ridicați dar chiar și așa pot spune că m-am putu juca foarte bine alegând Streaming Quality pe Balanced și am modificat o serie de setări grafice pentru a nu solicita atât de mult serverele NVIDIA.

   

  Multiplayer-ul la un alt nivel

  Pentru multiplayer am ales Call of Duty Warzone ce este disponibil prin Battle.net ( cu ajutorul Xbox Microsoft) sau Steam. Astfel am ales să testez multiplayer-ul cu PC-ul direct conectat la rețea prin cablu.

  Totul a decurs perfect am reușit să duc la bun sfârșit o serie de meciuri fără input lag sesizabil sau probleme de conexiune mai ales că este un joc de tip multiplayer.

  Din păcate situața se schimb dacă alegi să încerci un titlu multiplayer prin conexiunea Wi-Fi deoarece latența o să fie puțin ridicată și o să fie sesizabilă, mai ales în momente cheie din meciurile jucate.  Dar dacă ai o conexiune stabilă la o rețea Wi-Fi 5 sau Wi-Fi 6 vei observa o îmbunătățire considerabilă, mai ales că acum Routerele Wi-Fi 5 sau Wi-Fi 6 sunt destul de accesibile.

  Dar chiar și așa poți să te distrezi de minune mai ales dacă nu ai un PC sau laptop performant ce nu poate să îți ducă jocuri performante.

   

  Concluzie

  GeForce NOW este pe departe cea mai bună soluție din această perioadă, mai ales dacă nu ești dispus să cheltui în acest moment o sumă considerabilă pe un PC performant. Astfel poți să alegi un desktop decent sau laptop îți achiziționezi un abonament NVIDIA GeForce NOW și jocurile favorite.  Ce este esențial pentru a te bucura de GFN este să ai o conexiune la internet stabil și rapidă.

  Un combo excelent este să optezi pentru un abonament  Xbox Game Pass PC unde ai o librărie mare de jocuri și o parte dintre acestea deja sunt disponibile în GeForce NOW mai ales că săptămânal NVIDIA aduce noi jocuri și oferă îmbunătățiri constante serviciului GeForce NOW.

  În plus acest serviciu este valabil pe Windows , Mac, iOS, chiar și în browser și pentru o serie de Smart TV-uri ce se poate juca cu ajutorul unui controller.

  Ne găsiți și pe Google News

  Leave a Reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Alte Articole